Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Apel deschis LPP 2012

Competitie 2011, Program RESURSE UMANE - Premierea rezultatelor cercetarii - articol

Consiliul National al Cercetarii Stiintifice (CNCS) impreuna cu Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) au lansat competitia 2011 pentru instrumentul de finantare Premierea rezultatelor cercetarii - articol.

Se premiaza doar articolele publicate in reviste indexate ISI care au incadrarea "document type" ca (1) "article"; (2) "review". In cazul Stiintelor Sociale sunt luate in considerare, pentru premiere, si articole publicate in reviste (cu ISSN) avand incadrarea "proceeding paper".

Articolele premiate trebuie sa fie publicate in anul 2011 sau in anul 2010 (cele care nu au fost premiate). Premiul se acorda o singura data pentru un articol, indiferent de anul publicarii articolului.

Cererile de finantare se primesc in regim continuu, pana la data de 10 decembrie 2011. Pentru articolele publicate in perioada 11 decembrie - 31 decembrie 2011 cererile de finantare se primesc in cursul lunii ianuarie 2012.

Pachetul de informatii poate fi accesat la adresa: http://uefiscdi.gov.ro/Public/ cat/683/Premiere-Articole- 2011.html

Cererile de finantare se depun prin intermediul platformei web: http://uefiscdi-direct.ro, nefiind necesara depunerea si in format tiparit.

Persoana de contact:
Eleonora Dobroiu Tel: 021/3071930 Fax: 021/3071919 e-mail: lioara.dobroiu@uefiscdi.ro

Calls

Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) este o institutie publica cu personalitate juridica aflata in subordonarea Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS), iar functional consiliilor consultative ale MECTS cu atributii in domeniul invatamantului superior, cercetarii stiintifice, dezvoltarii si inovarii.

Are ca misiune promovarea calitatii, leadership-ului pentru invatamant superior, cercetare, dezvoltare si inovare.
Atributiile UEFISCDI:

- administreaza si gestioneaza activitatile executive ale consiliilor consultative ale MECTS cu atributii in domeniul invatamantului superior, cercetarii stiintifice, dezvoltarii si inovarii;
- coordoneaza, sub indrumarea stiintifica a consiliilor, programe din cadrul Planului National pentru Cercetare, Dezvoltare si Inovare (PNCDI II):

 • Programul RESURSE UMANE
 • Programul IDEI
 • Programul PARTENERIATE IN DOMENII PRIORITARE
 • Programul INOVARE

- realizeaza si implementeaza proiecte de dezvoltare institutionala si de sistem, referitoare la invatamantul superior, cercetare, dezvoltare si inovare.

www.uefiscdi.ro

Competitie 2011 - Proiecte de Cercetare Exploratorie

CNCS impreuna cu UEFISCDI au lansat Competitia 2011 pentru Proiectele de Cercetare Exploratorie, Program IDEI. Pachetul de informatii asociat competitiei poate fi accesat aici .
Termenul de depunere al cererilor de finantare este 06.05.2011

Competitie 2011 - Proiecte de Cercetare Postdoctorala

CNCS impreuna cu UEFISCDI au lansat Competitia 2011 pentru Proiectele de Cercetare Postdoctorala, Program RESURSE UMANE.
Pachetul de informatii asociat competitiei poate fi accesat aici .
Termenul de depunere a cererilor de finantare este 06.05.2011

Competitie 2011 - Proiecte de cercetare pentru stimularea constituirii de tinere echipe de cercetare independente - TE

CNCS impreuna cu UEFISCDI au lansat Competitia 2011 pentru Proiectele de cercetare pentru stimularea constituirii de tinere echipe de cercetare independente - TE, Program RESURSE UMANE.
Pachetul de informatii asociat competitiei poate fi accesat aici .
Termenul de depunere a cererilor de finantare este 06.05.2011


Data afisării: 17.02.2011:

UNITATEA EXECUTIVA pentru FINANTAREA INVATAMANTULUI SUPERIOR
A CERCETARII, DEZVOLTARII si INOVARII

1. Este deschis cel de-al 5-lea apel transnational pentru propuneri de proiecte in parteneriat international, in cadrul proiectului ERA-NET "MANUFACTURING RESEARCH - MANUNET"

Obiectivul strategic al apelului pentru propuneri de proiecte MANUNET este de a stimula competitivitatea industriei europene de fabricatie, prin finantarea proiectelor de cercetare efectuate de catre intreprinderi (preferabil IMM-uri) in parteneriate strategice.
Apelul MANUNET include toate domeniile din procesele de fabricatie, structurate in urmatoarele topici:

 • Tehnologiile informatiei si comunictiilor pentru fabricatie, inclusiv robotica industriala ;
 • Tehnologii de mediu si energie ;
 • Tehnologii de inginerie bazata pe cunoastere (inginerie asistata de calculator si proiectare, managementul timpului de viata a produsului);
 • Tehnologii de fabricatie adaptive: procese pentru indepartare, adaugare, formare, consolidare, asamblare ;
 • Alte tehnologii/produse referitoare la domeniul fabricatiei

Termenul limita pentru trimiterea pre-propunerilor, 17 Martie 2011, ora 17 : 00:00, (GMT+1:00)

Persoana de contact: Speranta RASAN, e-mail: speranta_rasan@cnmp.ro
Mai multe informatii puteti afla: Anunt Call 2011 MANUNET_Romana

2. Este deschisa cea de-a 6-a competitie de propuneri de proiecte transnationale ERA-NET in domeniul Micro si Nano-tehnologiilor (MNT)! Proiectul "From Micro-and Nanoscale Science to New Technologies for Europe - MNT-ERA.NET" continua sa incurajeze transmiterea de propuneri de cercetare-dezvoltare comercializabile ce se adreseaza tuturor domeniilor micro si nanotehnologiilor, incusiv procese de productie si tehnologii.

In cadrul apelului transnational 2011, un accent deosebit va fi pus pe următoarele aplicaţii:

 • Procesarea sistemelor de (multi) materiale (ca de exemplu: materiale nanostructurate, compozite si sisteme de micro/nanomateriale, procese pentru producerea de volume mari cu preturi reduse)
 • Functionalizarea materialelor (ca de exemplu: nano obiecte, suprafete si interfete structurate)
 • Sisteme de senzori inteligenti (ca de exemplu: retele de senzori, senzori pentru logistica/transporturi, control de infrastructura, sisteme electronice de identificare, sisteme cognitive, sisteme optice)
 • Dispozitive medicale si pentru sanatate (ca de exemplu: retele de dispozitive medicale pentru monitorizarea parametrilor medicali, biosenzori si actuatori, biointerfete, dispozitive "lab-on-chip"
 • Procese pentru ciclul de viata (iclusiv optimizare) pentru micro/nanosisteme, metode de dezvoltare, de evaluare a fiabilitatii, tehnologii de integrare (ca de exemplu: tehnologii de productie eficient energetic, sisteme de preluare si de stocare a energiei, conversie si gestionare a energiei, recuperarea materialelor rare)

Termenul limita pentru trimiterea pre-propunerilor: 05 Aprilie 2011, orele 17:00 (ora locala Brussels) Persoana de contact: Corneliu TRISCA-RUSU, e-mail: ctrisca2002@yahoo.com
Speranta RASAN, e-mail: speranta_rasan@cnmp.ro

Mai multe informatii puteti afla : Anunt Call 2011 MNT-ERANET_Romana

3. Este deschis cel de-al 4-lea apel transnational pentru propuneri de proiecte in parteneriat international, in cadrul proiectului ERA-NET NEURON Obiectivul apelului este de a sustine cercetarea multinationala, colaborativa prin proiecte de cercetare care abordeaza probleme importante referitoare la bolile cerebrovasculare.

Tematica de cercetare a proiectelor poate cuprinde atat cercetarea fundamentala a mecanismelor fiziopatologice implicate in accidentele cerebrovasculare, diverse forme de ischemie cerebrala, tulburari cognitive induse de patologia vasculara cerebrala, precum si concepte noi de investigare, tratament si recuperare.

Finantarea prin ERA-Net NEURON doreste sa promoveze cercetarea multi-disciplinara si sa incurajeze propuneri transnationale de cercetare care combina cercetarea fundamentală si clinice.

Termenul limita pentru trimiterea pre-propunerilor: 9 Martie 2011, ora 23 : 59:00 (GMT+1:00) Persoana de contact: Prof. univ. dr Leon ZAGREAN,
E-mail: leon_zagrean@cnmp.ro

Speranta RASAN,
e-mail: speranta_rasan@cnmp.ro

Mai multe informatii puteti afla: Anunt Call 2011 NEURON_Romana

4. Cooperare Europeana EUREKA - EUROSTARS Proiectele sunt orientate catre dezvoltarea de produse inovative cu orientare catre piata si cu succes comercial previzibil. Proiecte individuale Proiecte de cercetare pan-europene mici, 5-6 parteneri, rezidenti in cel putin doua tari ale Initiativei EUREKA, cu generare continua, evaluate si finantate din fonduri nationale in fiecare tara participanta.
Mai multe informatii puteti afla: EUREKA_proiecte individuale Proiecte tip Cluster Proiecte de cercetare pan-europene, parteneri rezidenti in cel putin doua tari ale Initiativei EUREKA, cu generare, depunere si evaluare in cadrul Clusterelor EUREKA, finantate din fonduri nationale in fiecare tara participanta.
Mai multe informatii puteti afla: EUREKA_proiecte CLUSTER Proiecte EUROSTARS Proiecte de cercetare pan-europene, parteneri rezidenti in cel putin doua tari ale Initiativei EUREKA, coordonate de IMM-uri cu activitate CDI Intensiva (>10% din cifra de afaceri sau personal angajat CDI) cu generare continua, depunere si evaluare internationala in cadrul Programului EUROSTARS, finantate din fonduri nationale in fiecare tara participanta.
Mai multe informatii puteti afla: EUREKA_proiecte EUROSTARS
Persoana de contact:

Ovidiu ALUPEI-COJOCARIU EUREKA Deputy NPC e-mail: ovidiu.alupei@gmail.com


Data afisării: 03.02.2011:


Data afisării: 10.01.2011:


Stimată Doamnă/Stimate Domn,

Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior - Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior şi a Cercetării Ştiinţifice Universitare, CNCSIS -UEFISCSU, derulează proiectul strategic "Doctoratul în şcoli de excelenţă - Evaluarea calităţii cercetării din universităţi şi creşterea vizibilităţii prin publicare ştiinţifică", proiect finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Prin pachetul de lucru " Capacitate editorială ", proiectul și-a propus sa realizeze o platformă web de suport editorial care să permită unui număr mare de reviste românești să intre în fluxul principal de cunoaștere.

În acest sens s-a elaborat Platforma Editorială Română (SCIPIO), un sistem informatic destinat publicațiilor științifice care automatizează procesul editorial și propune spre adoptare, standardele internaționale din domeniu. Această platformă oferă suportul pentru publicare electronică urmând a fi dezvoltată ca o bază de date a producției științifice din România.

Vă invităm să accesați www. scipio .ro , iar prin crearea conturilor/paginilor personalizate pentru revistele științifice pe care le conduceți, să beneficiați de facilitățile oferite de acest nou sistem informatic. Anexat veți gasi " Acordul de utilizare a platformei Editoriale Romane - SCIPIO ", document pe care vă rugăm să-l completați si sa ni-l retransmiteți în dublu exemplar (la adresa: Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării, Calea Plevnei, nr. 3, sect. 5, Bucureşti - in atenția dnei. Oana Prisecaru) - etapă obligatorie în procesul de validare a contului de acces și publicare.

Așteptăm cu interes reacțiile, comentariile și opiniile Dvs. ca urmare a folosirii instrumentelor de redactare și publicare ale Platformei Editoriale Române.

Cu deosebita considerație,

Prof. Dr. Ing. Ion DUMITRACHE

Președinte CNCSIS


De la: EURAXESS ROMANIA, Centrul National de Mobilitati

Stimata Doamna/Stimate Domn,

Va adresam aceasta scrisoare pentru a va face cunoscuta una din cele mai importante initiative la nivel european in domeniul promovarii mobilitatii cercetatorilor.

Pentru stimularea in mod activ a obiectivelor de recrutare deschisa in domeniul cercetarii, s-a realizat un instrument extrem de util: www.euraxess.ro - portalul national Euraxess. Cercetatori in miscare!

Cercetatorii, ca principali producatori de noi cunostinte si agenti de transmitere si utilizare a acestora, sunt indispensabili unei economii comunitare competitive, bazate pe cunoastere. Pentru a putea pastra si atrage cei mai talentati cercetatori, este necesara o abordare echilibrata care sa garanteze ca cercetatorii de pe intreg teritoriul UE beneficiaza de formare adecvata si de cariere atractive, fara obstacole in calea mobilitatii.

Concurenta la nivel mondial pentru cei mai talentati cercetatori este in crestere. Sunt necesare masuri decisive, deoarece in joc se afla capacitatea Europei de a ramane si de a se dezvolta pe termen lung ca locatie de importanta mondiala pentru sectorul cercetarii si dezvoltarii.

Ca stat membru al Uniunii Europene, Romania a aderat la aceleasi principii privind stimularea mobilitatii cercetatorilor si este, deci, parte la aceleasi programe destinate mediului cercetarii din tara noastra si, in special, dezvoltarii resursei umane in domeniu.

ANCS si UEFISCDI, ca institutii responsabile cu dezoltarea domeniului cercetarii romanesti, au preluat implementarea initiativei europene si doresc sa se asigure de o cat mai buna cunoastere si informare asupra beneficiilor conceptului Cercetatori in miscare! - Euraxess. EURAXESS Romania reprezinta o extensie nationala a EURAXESS - Cercetatori in miscare , initiativa a Comisiei Europene si a tarilor participante in cadrul programelor de cercetare din Uniunea Europeana.

EURAXESS - Researchers in Motion reprezinta o cale catre cariere atractive in cercetare in Europa si catre un rezervor de talente de talie mondiala din domeniul cercetarii. Sprijinind mobilitatea cercetatorilor, EURAXESS ajuta la stabilirea Europei ca o arie de excelenta in domeniul cercetarii stiintifice.

EURAXESS Jobs este un instrument de recrutare, netaxabil.

Ca si companie sau institut de cercetare, puteti afisa gratuit locuri vacante si puteti cauta CV-urile unor cercetatori internationali de prim rang.

Dupa crearea contului de organizatie, va puteti inregistra in sistem si publica anunturi. Folosind acest instrument de recrutrare in mod curent, veti contribui la un mediu mai transparent si mai competitiv in cercetare.

EURAXESS Services este o retea ce contine peste doua sute de centre situate in 35 de tari europene. Acestea ofera asistenta cercetatorilor si familiilor acestora in planificarea si organizarea sederii intr-o tara straina.

EURAXESS Rights ofera toate informatiile legate de Carta Europeana a Cercetatorilor si Codul de Conduita pentru Recrutarea Cercetatorilor.Carta stipuleaza drepturile si obligatiile cercetatorilor, precum si ale institutiilor de cercetare si finantare.

Codul vizeaza asigurarea unui tratament egal pentru toti cercetatorii din Europa si sporeste transparenta in procesul de recrutare a acestora.

Un numar mare de institute de cercetare de varf au subscris deja la Carta si la Cod.

EURAXESS Links ofera cercetatorilor europeni care lucreaza in strainatate servicii web interactive pentru a-i mentine uniti atat intre ei, cat si cu Europa.

Va incurajam asadar sa accesati www.euraxess.ro si sa folositi portalul pentru a posta locurile de munca disponibile - in cazul in care sunteti organizatie angajatoare -, ori de cate ori exista aceste oportunitati. Sau pentru a posta un CV, a cauta un loc de munca, pentru a gasi informatiile de care aveti nevoie sau pentru a intra in legatura cu Punctele regionale de contact Euraxess - in cazul in care sunteti cercetator.

Pentru orice detalii si informatii suplimentare privind serviciile EURAXESS, inclusiv asistenta tehnica in crearea contului, publicarea de joburi si recrutarea (in cazul organizatiilor) sau postarea unui CV si cautarea de joburi (in cazul cercetatorilor individuali), sau alte tipuri de informatii generale (pentru publicul larg), va stam la dispozitie prin echipa dedicata acestui proiect. În acest sens, accesand linkul de mai jos, veti gasi datele de contact ale tuturor Centrelor de Servicii si Punctelor de contact din Romania.

Mizam pe sprijinul dumneavoastra in stimularea si promovarea unui mediu de cercetare deschis, competitiv, cu adevarat european, prin mijloacele specifice activitatii pe care o desfasurati, fie ca sunteti organizatie activa in domeniul cercetarii, cercetator sau institutie media.

Cu consideratie,

ECHIPA EURAXESS ROMANIA

Contact: http://www.euraxess.ro/ro/servicii-euraxess/centre-de-servicii.html

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET