Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

    Centrul de Studii Teologice-Istorice şi de Prognoză Pastoral-Misionară (CSTIPPM) funcţionează în cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă “Ilarion V. Felea” a Universităţii "Aurel Vlaicu" din Arad. Centrul își propune: să asigure platforma necesară pentru cercetarea științifică a cadrelor didactice și studenților facultății; să inițieze proiecte de cercetare prin care să valorifice tematica propusă de Patriarhia Română la nivel național în cadrul anilor omagiali și comemorativi; să identifice problemele pastoral-misionare cu care se confruntă preoții în parohiile eparhiei, oferind răspunsuri și soluții la toate aceste provocări prin materiale de popularizare; să asigure cadrul necesar dezvoltării de parteneriate cu alte facultăți de teologie din țară și străinătate; să contribuie la vulgarizarea cunoștințelor religioase prin organizarea de conferințe pe teme teologice.
    Centrul cuprinde în structura sa cadre didactice universitare, cercetători, doctoranzi şi studenţi de la programele de master şi licenţă.
    Centrul organizează de două ori pe an întâlniri cu profesorii din Facultate şi cu invitaţi de prestigiu din ţară şi străinătate pe diferite teme. La fiecare doi ani se publică un volum care reuneşte conferinţele susţinute pe parcursul celor doi ani.

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET