Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Institutul de cercetare al Universitatii Aurel Vlaicu este înfiinţat in anul 2006 sub denumirea de Institutul de Cercetare in Biotehnologii, Securitatea Alimentelor si Textile Inteligente (ICBSATI). Ulterior dupa reorganizari, primeste numele actual de Institutul de Cercetare Dezvoltare Inovare Stiințe Tehnice și Naturale (ICDISTN).

Institutul de Cercetare Dezvoltare Inovare Stiințe Tehnice și Naturale (ICDISTN) a fost creat pentru a aborda mai multe domenii prioritare (materiale, produse și procese, sănătate, mediu, agricultură, securitate și siguranță alimentară). In prezent, ICDISTN este format din doua centre de cercetare: Centrul de Cercetare in Stiinte Tehnice si Naturale (dezvoltate, în principal, cu sprijinul financiar venit din partea Uniunii Europene - Proiect POSCCE 621/2014) si Centrul de Cercetare in Sisteme Inteligente.

Obiectivul principal al ICDISTN este de a promova cercetarea în domeniul științelor naturale: materiale avansate, stiinta si ingineria mediului, biologie, biochimie, chimie analitică, matematică și informatica si inginerie alimentară.

Strategia ICDISTN pentru cercetare-dezvoltare în Universitatea "Aurel Vlaicu" include:

  •  sprijinirea aplicatiilor pentru proiecte naționale și internaționale;
  •  realizarea de articole stiintifice cu factor de impact ridicat;
  • servicii de consultanță pentru industrie;
  • participarea la conferințe stiintifice nationale si internationale și la târguri de inovare;
  • aplicarea și punere în practica a brevetelor pentru diferite tehnologii si/sau produse.

 

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET