Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Workshop, 28 mai, 2011

"Interculturalitatea în lumea contemporană "

Studenţii masteranzi şi cei de la programul de studii postuniversitare ai DPPD-ului, din cadrul Universităţii "Aurel Vlaicu" din Arad au organizat şi desfăşurat, consiliaţi de cadrele didactice, cea de-a VII-a ediţie a Workshop-ului "Interculturalitatea în lumea contemporană. " , în data de 28 mai 2011 la sediul DPPD din Bd. Revoluţiei, nr. 81, Arad.

Workshop-ul din acest an, focalizat ca de obicei pe dezvoltarea competenţelor interculturale ale participanţilor a constituit o noutate prin realizarea lui integrală de către studenţi!

El s-a dovedit o modalitate excelentă de demonstrare şi prezentare a studiilor de teren şi microcercetărilor pe tema amintită, prin două activităţi desfăşurate de-a lungul unei singure zi:

  1. Worl Café - metodă complexă de formare şi dezvoltare a competenţei interculturale ce constă în microatelire de lucru, într-un ambient plăcut (cafea, muzică ambientală...), în care s-a lucra pentru dezvoltarea unor răspunsuri comune participanţilor la teme importante din interculturalitate, prin trecerea lor prin fiecare microatelier iar în final comunicarea/prezentarea ideile cheie într-o sesiune plenară de către "gazdele" de la fiecare masă de lucru.
  2. Sesiune de postere - participanţii şi-au prezentat rezultatele studiilor de teren, studiilor de caz, investigaţiilor, microcercetărilor etc. într-o formă grafică atractivă, vizitabilă prin "Turul galeriei", aşa încât fiecare student a putut să-şi facă o imagine asupra conţinutului posterului şi să pună întrebări, la care autorii (3-4 maxim) să răspundă, din nou într-o a doua sesiune plenară!

Totul într-o atmosferă destinsă, colegială, plină de respect dar de lucru, la care au participat peste 120 de studenţi!

Director de proiect,

Prof. univ. dr. Dorin Herlo

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET