Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad


Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V.  Felea”Arad,  sărbătoreşte Sfinții Trei Ierarhi
31 Ianuarie 2018

Pomenirea Sfinților Ierarhi Vasile, Grigorie și Ioan, a constituit și anul acesta prilej de sărbătoare pentru școlile teologice din eparhia Aradului, ca de altfel pentru toate școlile teologice din cuprinsul Patriarhiei Române în 31.01.2018.
Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de către Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Timotei al Aradului, în Catedrala Veche, fiind precedată de slujba Utreniei.
În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre ,,Biserica și școala în viața și scrierile Sfinților Trei Ierarhi”, cu referire la școlile teologice al Bisericii Ortodoxe Române, în general și în special a celor arădene.
După aceasta au urmat activitățile academice și artistice care s-au desfășurat în Aula Facultății de Teologie. La prezidiul manifestării s-au aflat: Înaltpreasfințitul Dr. Timotei, Arhiepiscopul Aradului, Prof. Univ. Dr. Ramona Lile, rectorul Universității „Aurel Vlaicu”din Arad, Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, decanul facultății și Pr.Prof. Pompiliu Gavra, directorul seminarului.
Programul religios-cultural a continuat cu susținerea unei disertații susținută de către Pr. Prof. Univ. Dr. Constantin Rus, directorul Școlii doctorale.

Galerie foto

 


Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET