Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Studenţii UAV au susţinut în luna iunie şi iulie examenele de licenţă şi disertaţii masterat. Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră, prin prof. Doina Cheta,  a fost prezent în mijlocul lor nu doar pentru a lua pulsul examenelor ci şi pentru a le asculta opiniile şi concluzii la finalul vieţii de student, precum şi sugestii legate de îmbunătăţirea condiţiilor, a programelor, a relaţiei profesor-student, a activităţilor etc. Pentru sinceritatea răspunsurilor am decis să nu publicăm identitatea repondenţilor.

Cei mai mulţi au declarat că sunt mulţumiţi de calitatea personalului didactic, subliniind că apreciează deschiderea şi maleabilitatea acestora, dorinţa de a se adapta la nevoile studenţilor. De asemenea au apreciat pregătirea academică a cadrelor didactice şi amabilitatea personalului auxiliar. Acestea sunt principalele argumente în a recomanda absolvenţilor de liceu să devină studenţi UAV, unii sugerând chiar propriilor copii să urmeze una din facultăţile UAV. Aceleaşi argumente ni le-au adus şi cei care  au venit din alte judeţe precum Caraş –Severin, Gorj, Bihor, Timiş.

În ceea ce priveşte planurile de viitor, o parte dintre absolvenţii de licenţă au decis să se înscrie la o nouă facultate, dar şi să continue cu studii masterale în domeniul de licenţă. Absolvenţii de master, majoritatea angajaţi (peste 70%) în domeniul studiat, vor continua să profeseze la locurile de muncă, poate pe funcţii superioare.

Dintre nemulţumirile absolvenţilor, cele mai multe au făcut referire la problemele de conexiune în sistem wi-fi din cadrul Complexului M sau  la programul cursurilor (foarte mulţi preferă orele de după amiază din cauza programului de lucru ).

Dincolo de toate acestea, bucuria momentului a fost trecerea cu brio a examenelor de final, fie că sunt cele de licenţă sau de master.

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET