Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.

Eveniment academic la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad

Sesiunea de toamnă a Simpozionului „Zilele Fr.I Rainer” are loc, în acest final de săptămână, la Arad. Organizat de către cele două universități arădene împreună cu  Academia Română, Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și a Copilului „Alessandrescu-Rusescu” și filiala Arad a Societății Academice de Antropologie, simpozionul și-a deschis, ieri, lucrările, în sala de conferințe a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad. În deschiderea evenimentului a fost acordat Acad. Prof.Univ.Dr Constantin Bălăceanu Stolnici și Acad. Prof. Univ. Dr. Andrei Kosma, medalia și Diploma Centenar din partea Consiliului Județean Arad și a Primăriei Municipiului Arad.

Prima zi a conferinței a reunit academicieni, profesori universitari, cercetători din țară și străinătate. Au onorat cu prezența lor: Acad. Dr. Andrei Kozma, Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și a Copilului „Alessandrescu Rusescu” din București, președinte fondator al Societății Academice de Antropologie, Prof.Univ.Dr Alexandru T. Ispas, Director al Institutului de Antropologie „Francisc I.Rainer” – Academia Română, Președinte de onoare fondator al Societății Academică de Antropologie, CS I, Dr .Cristiana Glavce, fondator Societatea Academică de Antropologie, membru titular a Academiei de Ştiinţe Medicale şi a Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, Prof.Univ.Dr Gherghina Ioan, Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și a Copilului „Alessandrescu Rusescu” din București, Prof.Dr.CS I. Emilia Iancu, directorul Muzeului de Știinte ale Naturii Prahova, secretar fondator  al Societății Academice de Antropologie, dr. Adriana Boroșanu, cadrul didactic al Universității Ecologice și dna Baciu Adina, CS II. Dr.  secretar cu probleme internaționale în  cadrul  Societății Academice de Antropologie.  De asemenea au participat Prof.Univ.Dr. Branko Banovici, Universitatea Donia Goritza Muntenegru, Florin Groza președintele Centrului pentru Strategii Balcanice și Radu Iliescu, matematician, cercetător în domeniul inteligenței artificiale în New York.

Din partea celor două universități arădene au participat  președintele de onoare al UVVG, Prof.Univ.Dr. Aurel Ardelean,  împreună  cu rectorul UAV, Prof. Univ. Dr. Ramona Lile alături de profesori, cadre didactice și studenți din cele două instituții de învățământ superior arădene.

Au fost alături de cele două universități arădene,  prefectul Aradului, Florentina Horgea, viceprimarul Aradului, Călin Bibarț, directorul Complexului Muzeal Arad, Constantin Ioan Inel, alături de reprezentanți ai Consiliului Județean Arad.

„Un eveniment de marcă pentru universitatea noastră care ne onorează și ne obligă în același timp să ne implicăm mai mult în munca de cercetare, să ne ridicăm la standardele europene ale învățământului superior. Mulțumesc celor care s-au implicat în organizarea simpozionului, mulțumesc invitaților care ne-au onorat cu prezența și sunt convinsă că acest simpozion va aduce un plus de cunoaștere, va deschide noi orizonturi de cercetare pentru mediul academic arădean. Este o bucurie să colaborăm, din nou, cu Universitatea „Vasile Goldiș” din Arad și să oferim Aradului evenimente academice de marcă” a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

În cadrul simpozionului a fost vernisată și expoziția de pictură a Alinei Geanina Ionescu,  conf.univ.dr la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, directorul Centrului „Astra pentru Patrimoniu” Sibiu.

Lansare de carte - Volumul Catedrala Arhiepiscopală ,,Sfânta Treime”

Rectorul Universității ,,Aurel Vlaicu “ din Arad, prof. univ. dr. Ramona Lile, Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului,oficialități ai Aradului, au participat, vineri, 12 Octombrie 2018, în sala „Vasile Goldiș” din incinta Consiliului Județean Arad, în prezența unui numeros public, la lansarea volumului Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime” din Arad, scrisă de părintele Simion Mladin.

“Smart Start USA – Soluții eficiente de finanțare pentru internaționalizarea afacerilor românești”

Conferinţa “Smart Start USA – Soluții eficiente de finanțare pentru internaționalizarea afacerilor românești”a fost organizată de: Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad,  Camera de Comerț, Industrie şi Agricultură Arad, Camera de Comerț și Industrie a României, Academia de Studii Economice din București, Fundația Laufer, împreună cu partenerii de implementare a programului Smart Start USA: Piraeus Bank, Banca Transilvania, Banca Comercială Română, Mastercard, certSign, FNGCIMM, Fondul Român de Contragarantare.  La conferinţă au participat Ilan Laufer, iniţiatorul şi coordonatorul proiectului,  Smart Start USA, Felician Oana- Director Regional Piraeus Bank, viitoarea First Bank (în urma rebranding-ului), Bogdan Andrica - Director Banca Transilvania Arad, Cristea Nicolae-Director Grup Banca Comercială Română Arad, Gheorghe Seculici –Preşedintele Camera de Comerț, Industrie şi Agricultură Arad, la deschidere a luat cuvantul domnul Teodor Cilan prorectorul UAV, care a transmis mesajul rectorului Universităţii “Aurel Vlaicu” din Arad, prof.univ. dr. Ramona Lile, precum şi  reprezentanţi ai Prefecturii, mediului de afaceri, al băncilor partenere, studenţi şi profesori. 
Prin programul “Smart Start USA“ firmele româneşti pot obţine finanţări de până la 200.000 de USD.
„Programul Smart Start USA urmărește finanțarea și facilitarea accesului unui număr de cel puțin 10.000 de IMM-uri și antreprenori români, anual, pe piețele internaționale, atenția principală fiind acordată pieţei Statelor Unite ale Americii. Într-o primă etapă, mediul de afaceri român va avea posibilitatea de a intra în contact direct cu realitățile pieței americane, în acest moment, prea puțin cunoscută în România“ a precizat Ilan Laufer. Băncile partenere cuprinse în acest program, sprijină antreprenorii români şi I M M –urile din România, implicate în exportul românesc  pentru a obţine finanţarea “Smart Start USA“.


Conferința "Alege Viitorul"

Peste 300 de studenţi, au luat cu asalt Conferinţa  „Alege Viitorul”. Organizată de Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră, împreună cu Liga Studenţilor, Departamentul Alumni şi Erasmus +, conferinţa a adus în faţa studenţilor de la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, opţiunile pentru viiloarea lor carieră. Cu toate că privin din ani diferiţi şi specializări diferite, studenţii au intrat în contact cu numeroasele oferte de muncă sau de studiu, puse la dispoziţie gratuit de universitatea arădeană. „Suntem deosebit de încântaţi că studenţii noştri se interesează de cariera lor chiar din primul an de studiu. Prin departamentele noastre de specialitate, punem la dispoziţia tuturor sutudenţilor, în mod gratuit, toată consultanţa şi informaţiile de care au nevoie în alegerea carierei şi în găsirea unui loc de muncă” a declarat rectorul UAV Arad Prof. Univ. Dr. Ramona Lile.

          La Conferinţa „ Alege Viitorul” au fost de asemenea prezenţi prorectorul UAV Prof. Univ. Dr. Ing. Alexandru Popa care i-a îndemnat pe studenţi să nu ezite când vine vorba de alegerea carierei. „Cunoştinţele dobândite de studenţi în timpul anilor de studii, îi va ajuta în alegerea unui loc de muncă. Faptul că au făcut primul pas, arată că sunt conştienţi şi îşi doresc să facă o alegere cât mai bună” a arătat Prof. Univ. Dr. Ing. Alexandru Popa.

Tot în cadrul conferinţei, Prorectorul UAV Conf. Univ. Dr. Teodor- Florin Cilan le-a prezentat studenţilor oportunităţile pe care le au. Proiectele dezvoltate de Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, pot reprezenta o rampă de lansare pentru cei dornici de implicare. „Prezenţa studenţilor într-un număr atât de mare arată clar dorinţa lor de implicare. Noi am dezvoltat programe şi proiecte, prin care, studenţii se pot implica. Prin Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră, putem ajuta tinerii să îşi realizeze un CV, putem să-i punem în legătură cu companiile şi putem să le asigură programe de practică în cele mai mari companii din vestul ţării” a subliniat Conf. Univ. Dr. Teodor Cilan.

#ErasmusDays la UAV Arad

 

                 Universitatea Aurel Vlaicu din Arad s-a alăturat evenimentului #ErasmusDays desfășurat la nivel european în instituții de învățământ și a organizat azi, 12 octombrie, evenimentul ‚Be Erasmus!’, acţiune destinată promovării programului Erasmus+ în rândul studenţilor săi. Aproape 100 de studenţi de la toate facultăţile universităţii – cu precădere studenți din primul an - au participat la  activităţile pregătite de Biroul Erasmus+ şi Liga Studenţilor din UAV, din care au aflat despre oportunităţile oferite de mobilităţile de studiu sau de practică derulate în cadrul programului.

               Prin intermediul unei expoziţii de fotografii făcute pe perioada mobilităţii lor, foștii participanți Erasmus+ le-au oferit experiențele lor viitorilor participanți. La eveniment au fost prezenți și câțiva din studenții Erasmus+ incoming (din Spania, Italia, Turcia, Portugalia), care au ales să studieze în acest semestru la UAV, în cadrul programului european.

            „Universitatea noastră susţine studenţii implicaţi în programul Erasmus+, este o şansă pentru fiecare student plecat în mobilitate să vadă cum se trăieşte în altă ţară, să studieze alături de colegii lor din străinătate, după care să vină acasă şi să pună în valoare experienţa dobândită”,  a declarat prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV.

             „Ne bucură că studenţii noştri consideră programul Erasmus+ o oportunitate ce le aduce beneficii atât pe plan profesional, cât și personal. Mobilităţile Erasmus duc la creşterea gradului de internaţionalizare a universităţii noastre şi la o vizibilitatea mai mare în rândul universităţilor europene”, a spus conf. univ. dr. Teodor Cilan, prorectorul UAV.

              Studenţii UAV pot alege să studieze un semestru sau un an universitar la una din cele 66 de universități partenere din 18 țări europene cu care UAV are încheiate acorduri bilaterale. Valorile granturilor pe care studenții le vor primi pentru a studia în străinătate diferă în funcție de țara de destinație, astfel: 520 de euro/lună pentru țări precum Portugalia, Spania, Germania, Franța, Italia, Cehia, 470 de euro/lună pentru Bulgaria, Ungaria sau Polonia.

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET