Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.

Ambasadorul Georgiei în România, Doctor Honoris Causa al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad

Eveniment important, duminică după amiaza, la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad.  În cadru festiv, în prezența unui public numeros, a autorităților locale, a avut loc ceremonia specială de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum,, Excelenţei Sale, domnului ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Georgiei ȋn România, domnul Ilia Giorgadze. „Un eveniment important pentru comunitatea noastră academică care demonstrează deschiderea Universității Aurel Vlaicu din Arad spre realitățile sociale și politice ale lumii. Conexiunile cu lumea diplomației  aduc deschiderea pe care ne-o dorim, oferă noi orizonturi pentru universitate, creează oportunități de colaborare în plan internațional. Suntem onorați de faptul că domnul ambasador al Georgiei, Ilia Giorgadze, a acceptat invitația noastră și sperăm ca această vizită, consolidată prin acordarea înaltului titlu academic de Doctor Honoris Causa, să fie începutul unei relații durabile între Universitatea Aurel Vlaicu din Arad și instituții academice din Georgia” a punctat  rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

Laudatio prezentat de către președintele Senatului UAV, prof.univ.dr. Ioan Radu, a fost un elogiu adus Excelenței Sale Ilia Giorgadze, subliniindu-se contribuția sa la promovarea culturii și spiritualității românești în Georgia, precum și activitatea sa diplomatică desfășurată în România. Repere ale biografiei sale, ale devenirii profesionale au fost punctate în discursurile membrilor comisiei de acordare a înaltei distincții. Prezenți la eveniment, conf.univ.dr. Ciprian Preda, de la Universitatea de Vest din Timișoara și Alexandru Cumpănașu, președintele Consiliul Național pentru Modernizarea României, au subliniat rolul important al ambasadorului Ilia Giorgadze în contextul geopolitic al Europei.

Emoționat, ambasadorul Georgiei în România, a declarat la finalul evenimentului „Sunt onorat de această distincție și recunoscător Universității Aurel Vlaicu din Arad pentru titlul oferit. Ceea ce pot să promit este că dacă până acum am fost ambasadorul Georgiei în România, din momentul reîntoarcerii acasă, voi fi ambasadorul României în Georgia”.  Și totodată, domnul Ilia Giordagze va fi și ambasadorul universității arădene de stat, distinsul invitat devenind parte a familiei academice a UAV.

Ministrul Educație în vizită la UAV

Ministrul Educației, Pavel Năstase, a vizitat Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad și a participat la o întâlnire cu cadrele didactice și studenții universității arădene de stat. A fost întâmpinat de către rectorul universității prof.univ.dr. Ramona Lile împreună cu echipa din conducerea UAV care l-a însoțit pe distinsul invitat prin laboratoarele și centrele de cercetare din  Complexul M.

În discursul său, susținut în sala festivă a UAV, în fața corpului academic, al studenților, parlamentarilor, reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean și ai administrației publice locale și centrale, ministrul Pavel Năstase a apreciat evoluția și dinamica universității arădene. Domnia sa a remarcat spectrul larg de specializări din oferta educațională a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, menționând că este una dintre cele mai comprehensive universității din România.

        La încheierea vizitei, rectorul UAV, prof. univ. dr. Ramona Lile i-a mulțumit Ministrului Educației pentru vizită, înmânându-i diploma de excelență şi placheta Universității "Aurel Vlaicu” și l-a asigurat pe înaltul demnitar de forța acestei universități tinere care  „chiar dacă nu are o tradiție lungă în spațiul universitar românesc, s-a remarcat prin dinamică și prin eforturile de a pune bazele unor instituții de cercetare la un nivel cât mai înalt” a punctat rectorul UAV.

Concurs Erasmus

Daca esti student selectat pentru a pleca in mobilitate Erasmus, daca te afli in prezent intr-o mobilitate sau ai beneficiat in trecut de o mobilitate Erasmus, poti participa la un concurs initiat de ANPCDEFP. Fa un filmulet si ai sansa sa castigi pana in 500 de euro!

Detalii accesand linkul: http://www.erasmusplus.ro/stire/vrs/IDstire/260

Erasmus Open Doors la UAV

Dacă vrei să fii student internațional, alege să studiezi sau să faci practică în altă țară!

Alege programul Erasmus+!

UAV Arad organizează EOD - Erasmus Open Doors, un eveniment care se află la a patra ediţie, în cadrul căruia studenții UAV pot afla oportunitățile de studiu și practică în programul Erasmus+.

Joi, 9 martie, cu începere de la ora 11, în sala A1 din Complexul M.

Lansarea Coaliției Naționale pentru Modernizarea României

     Marți, 7 februarie 2017 orele 11.00 la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad va avea loc lansarea filialei C.N.M.R. Arad. Evenimentul se va desfășura la sediul UAV din Bd. Revoluției nr.77, sala 13.     

     Coaliția, al cărui președinte este Alexandru Cumpănașu, este una dintre organizațiile cu reprezentativitatea cea mai largă la nivelul societății, incluzând organizații reprezentative ale mediului universitar și academic, mediului de afaceri, sindicatelor, organizațiilor neguvernamentale, organizațiilor profesionale, administrație publică locală.

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET