Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad


Deschiderea olimpiadei naționale de limbi clasice la UAV

3 aprilie 2018

Deschiderea festivă a evenimentului a avut loc în sala festivă a Universității „Aurel Vlaicu” Arad (complex M), în cadrul căreia au fost invitați, alături de doamna conf. univ. dr. Mina-Maria RUSU - București, prof. univ. dr. Dan NEGRESCU - Timișoara și conf. univ. dr. Theodor GEORGESCU - Bucuresti.


UAV:  Premierea câștigătorilor la etapa națională a Olimpiadei  de Limbi Clasice

5 aprilie 2018

În sala festivă a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, participanții la etapa națională a Olimpiadei de Limbi Clasice - Arad, 2018, au asistat la festivitatea de premiere.Cele 122 de premii au fost răsplata bine meritată pentru munca şi implicarea depusă.


Ambasadorul  Italiei  în  vizită la  UAV  Arad

11 aprilie 2018

Ambasadorul Italiei în România, Excelența Sa, Marco Giungi împreună cu o importantă delegație din care au făcut parte oameni de afaceri, directori de instituții a vizitat ieri Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad.


Ambasadorul  Republicii  Populare  Chineze,  Doctor Honoris  Causa al UAV

12 aprilie 2018

La Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, a fost decernat titlul de Doctor Honoris Causa, Excelenței Sale, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România, domnul Xu Feihong.


UAV organizează prelegerea ,,Managementul schimbării” și workshopul ,,Leadershipul apreciativ”

18 aprilie 2018

Universitatea ,,Aurel Vlaicu’’ Arad, Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială, organizează prelegerea ,,Managementul schimbării” și workshopul ,,Leadershipul apreciativ”


Studenţii UAV premiaţi la  Zilele Cercetării Ştiinţifice Studențesti

19 -21 aprilie 2018

Universitatea ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, Facultatea de Stiinte Economice au organizat Zilele Cercetării Științifice Studențești, Ediția a XI-a. Nicoleta Ciobotaru și Roberta Petra Meszaros studente arădene în anul III la programul de studii Contabilitate și Informatică de Gestiune  din cadrul Facultății de Științe Economice, coordinate de lect.univ. dr.Gomoi Bogdan, au susținut fiecare câte o lucrare, cu titlurile ”Convergență și divergență privind utilitatea informației contabile din raportările financiare”, respectiv ”Inflația și credibilitatea informației contabile”,  pentru care au fost premiate cu primul loc.


Simpozion  dedicat  Centenarului  Marii  Uniri,  la  UAV

20 aprilie 2018

Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad a fost gazda conferinței naționale ,,Fundamente ale constituirii identității românești cu ocazia centenarului Marii Uniri de la 1918”, proiect organizat de Casa Corpului Didactic ,,Alexandru Gavra” Arad şi lansat cu prilejul aniversării Centenarului 1918-2018.


Amprenta culturii audio-video asupra multiculturalităţii şi interculturalităţii

20 aprilie 2018

 “Curs deschis” de educaţie interculturală pentru studenţii anului I de la masterul Politici şi Strategii ale Formării Competenţelor pentru Cariera Didactică (PSFCCD) şi pentru studenţii de la modulul pedagogic, nivelul II, postuniversitar, organizat de Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială, la care a participat, ca invitat, realizatorul emisiunii „Pulsul zilei” de la TV Arad, Kristian-Ivan Varjasi.


Festivitatea de deschidere a Concursului regional de matematică ”Ioan Aron” la UAV

20 aprilie 2018

La Universitatea ”Aurel Vlaicu” din  Arad a avut loc festivitatea de deschidere a Concursului regional de matematică ”Ioan Aron”, etapa regională.


JU-JITSU: ARTĂ MARŢIALĂ SAU NECESITATE Workshop extracurricular de iniţiere şi pregătire în  autoapărare pentru studenţi

25 aprilie 2018

Sala „Mihai Botez” a UAV, corp M, a găzduit workshop-ul extracurricular de iniţiere şi pregătire în  autoapărare pentru studenţi, în cadrul căruia, studenţii şi absolvenţii facultăţii noastre, au făcut demonstraţii de judo, sambo, lupte şi karate,  precum şi tehnici de mânuire a armelor.


Ziua Studențească plină de fitness – Student Fit Day”

26 aprilie 2018

În sala „Mihai Botez” a UAV, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport  a organizat  un eveniment dedicat iubitorilor de mişcare.


UAV: Conferințele Centenarului, la Arad – omagiu adus celor care au contribuit la făurirea României de azi

26 aprilie 2018

Evenimentul „Conferințele Centenarului“   a fost organizat în cadrul proiectului „Voci în cetate“, derulat de Centrul Municipal de Cultură Arad, care în anul 2018 este dedicat împlinirii a 100 de ani de la făurirea Statului Național Unitar Român, la 1 Decembrie 1918.


UAV participă la Târgul Internațional de Educație și Locuri de Muncă Edu2Job

26 - 28 aprilie 2018

Universitatea „Aurel Vlaicu“ din Arad în perioada 26- 28 aprilie 2018 a participat la   Târgul  Internațional de Educație și Locuri de Muncă Edu2Job, organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad. Ofertele din cele două domenii complementare: cel al educației și cel al locurilor de muncă, expuse au stârnit un real interes  în rândul vizitatorilor,


Facultatea  de  Teologie Ortodoxă „Ilarion V.  Felea”Arad, prezentă la  Colocviul Național de Teologie Dogmatică Ortodoxă la Iași

26 aprilie 2018


Pe 26 aprilie 2018, la Iași au început lucrările Colocviului Național de Teologie Dogmatică Ortodoxă, ajuns anul acesta la cea de-a VII-a ediție. Evenimentul are loc la Sala Sinaxar a Muzeului Mitropolitan, fiind organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. La acest eveniment este prezent Decanul Facultății Pr. Prof. Dr. Cristinel Ioja.


Concursul de Economie pentru studenţi şi elevi “Virgil Madgearu”  Ediţia a –V-a
24 - 26  APRILIE 2018

Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 24-25-26.04.2018, fiind organizat de către Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad - Facultatea de Ştiinţe Economice, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad şi s-a dorit a fi o punte de legătură între învăţământul preuniversitar şi cel superior economic. Obiectivul fundamental al concursului are în vedere stimularea spiritului critic și a cercetării științifice în rândul studenților, dar și familiarizarea elevilor de liceu cu mediul academic și testarea gradului de asimilare a cunoştinţelor din domeniul economic în rândul acestora.


UAV, partener în Cupa Palatului la șah,  Ediția a VII-a la Arad

28  aprilie 2018

 În organizarea Palatului Copiiilor Arad și a Șah Club Vados Arad, evenimentul a lansat provocarea celor mai bune mutări copiilor și tinerilor între 6 și 19 ani. Universitatea Aurel Vlaicu din Arad a fost gazda competiției. Cuvântul de salut a aparținut prof.univ.dr. Mariana Nagy, decanul Facultății de Științe Exacte. „Este o bucurie să găzduim această competiție. Universitatea noastră susține performanța și ne bucurăm că și de data aceasta cei mai buni tineri care practică cel mai inteligent sport, șahul, au fost aici, la universitatea noastră” a punctat Mariana Nagy.


„Învăţare interculturală”

27  aprilie 2018

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, prezentă prin Pr. Conf. univ. dr. Caius Cuţaru şi Facultatea de Ştiinţe Umaniste şi Sociale prezentă prin  Conf. univ. dr. Mihai Handaric  au  organizat o discuţie panel asupra relaţiei religie – cultură, în faţa unui grup de studenţi, masteranzi, şi cursanţi  de la nivelul II al modulului postuniversitar psihopedagogic, în cadrul cursului de „Învăţare interculturală”.

Doi profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad au conferențiat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sofia


17- 19 aprilie 2018

La invitația Facultății de Teologie Ortodoxă Sfântul Clement de Ohrida a Universității din Sofia, două cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, Pr. Lect. Univ. Dr. Adrian Murg și Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu au susținut două conferințe în perioada 17-19 aprilie 2018.

Părintele Adrian Murg a prezentat conferința cu tema Canonul Noului Testament. Istorie și teologie. În cadrul expunerii sale, conferențiarul a descris procesul formării canonului Noului Testament, insistând asupra împrejurărilor istorice şi teologice care au contribuit la acesta, precizând principalele sale etape şi personalităţile bisericeşti care s-au remarcat în cadrul acestuia. Legat de această temă, s-a vorbit şi despre problema inspiraţiei şi a autorităţii dogmatice în Biserica Ortodoxă.

Galerie foto

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET