Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad


Prezența corului mixt al Facultății de Teologie din Arad la Festivalul de colinde de la Vârșeț (Serbia)
 

decembrie 2018

Fundația „Protopop Traian Oprea din Vârșeț (Serbia) a organizat, în ziua de sâmbătă 15 decembrie 2018, a doua ediție a Festivalului intitulat: „Colindele neamului românesc”, reunind mai multe formații și grupuri corale ale românilor din Serbia și din România.
            La invitația organizatorilor, la această ediție a fost prezent și corul mixt ”Sfântul Maxim Mărturisitorul” al Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, condus de dl. Conf. Univ. Dr. Mircea Buta, și însoțit de Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu.
            În deschiderea reprezentației coralei arădene, Părintele Filip Albu a adresat audienței un cuvânt de salut din partea conducerii Facultății și a Universității, apreciind bunele colaborări avute de aceste două instituții academice arădene cu românii din Banatul sârbesc, fiind transmise, organizatorilor și participanților, urările îndătinate pentru Praznicele care se apropie și pentru noul an.
            În repertoriul prezentat de corul mixt s-au regăsit colindele: Colindăm sub cer; Sfânt locaș; Din an în an; Troparul Nașterii Domnului și La mulți ani, fiind răsplătiți cu multe aplauze din partea auditoriului.

Conf. Univ. Dr. Mircea Buta

 

Galerie foto


Unul din cei mai cunoscuți speakeri americani, în vizită la UAV

15 -16 noiembrie 2018

Unul din cei mai cunoscuți speakeri în domeniul leadership-ului spiritual, dr. Richard
Blackaby a vizitat Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, la finele acestei săptămâni. Invitația a
venit din partea secției de teologie penticostală din cadrul Facultății de Științe Umaniste a UAV,
facultate unde  profesorul american a susținut un curs în fața studenților de la master.
Un moment important al vizitei a fost întâlnirea cu rectorul universității arădene de stat, Prof.
Univ.Dr. Ramona Lile care a punctat importanța dezvoltării unei colaborări cu organizația Blackaby
Ministries Internațional, al cărui președinte este dr. Blackaby.
La întâlnire a participat și vicepreședintele CJA, Claudia Boghicevici precum și pastorul
Bisericii Speranța Arad si profesor la Institutul Teologic Baptist Bucuresti,  dr. Romică Iuga. „Dr. Richard Blackaby este unul dintre cei mai cunoscuti speakeri spirituali și unul dintre cei mai bine cotați scriitori din domeniu, având numeroase bestseller-uri internaționale. Prezența domniei sale la Arad, într-un mediu academic, este un punct valoros pentru orașul nostru. Leadership-ul spiritual promovat de dr. Blackaby este de fapt o promovare a valorilor creștine, a spiritului etic și moral care trebuie să anime fiecare leader” a punctat pastorul dr. Romică Iuga .
Pentru Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, colaborarea cu organizația Blackaby oferă
perspectiva dezvoltării conceptului de leadership care poate influiența în mod pozitiv comunitatea
academică. „Este foarte important ca într-o organizație precum este și universitatea noastră, să
oferim șansa studenților și profesorilor de a se dezvolta personal. Prezența dr. Blackaby la UAV este
un câștig pentru noi și cred că fiecare dintre noi, studenți sau profesori putem învăța despre
leadership dintr-o nouă perspectivă, cea spirituală” a punctat rectorul UAV.

Foto


Mos Craciun la UAV
 

decembrie 2018


Inițierea și Dezvoltarea Unei Afaceri în Domeniul Antreprenoriatului Social
 

decembrie 2018

UAV a fost prezentă ȋn perioada 6-7 Decembrie 2018 la Universitatea de Stiințe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, Timișoara, la ediția I a Competiției Studențești “Inițierea și Dezvoltarea Unei Afaceri în Domeniul Antreprenoriatului Social”, competiție organizată de Facultatea de Management și Turism Rural. La cele 3 Secțiuni din cadrul competiției au participat studenți din centre universitare din țară: Iași, Cluj-Napoca, Oradea, Arad, precum și din străinătate: Serbia și Ungaria.
La secțiunea a 2-a, „Evidențierea tradițiilor gastronomice naționale”, din cele 5 echipe participante, echipa din  cadrul FIATPM formată din studenții: Radița Oana, Rostaș Sandra, Ștef Beatrix și Țolea Arina, au obținut locul III. Echipa a fost coordonată de ș.l. Dr. ing. Anca Mihaela Dicu.
Felicitări tuturor participanților!

Galerie foto


Cupa UAV - Handbal feminin

13 decembrie 2018

In urma parteneriatului de colaborare intre Universitatea ,,Aurel Vlaicu" din Arad si Federatia Romana de Handbal, a fost organizata prima editie a Cupei UAV - Handbal feminin liceu. Acest eveniment a fost organizat de domnul lector universitar dr. Roberto Gabriel Marconi împreună cu studenta Facultății de Educatie Fizica si Sport, Iasmina Lascu, in colaborare cu Facultatea de Educatie Fizica si Sport - Domnul Decan Andrei Vasile Liviu, cu sprijinul Universității ,,Aurel Vlaicu" din Arad - Doamna Rector prof. univ. dr. Ramona Lile.
La acest turneu au participat trei echipe: Liceul cu Program Sportiv Arad - profesor Adriana Inoan, Liceul ,,Ion Creanga" Curtici - profesor Mocuta Petru si Liceul ,,J.G. Tajovsky" Nadlac - profesor Bernhardt Helmuth.
Locul intai a fost câștigat de echipa din Curtici, al doilea loc i-a revenit echipei din Nadlac, iar locul trei echipei de la Liceul cu Program Sportiv Arad.

Galerie foto


DOCTOR HONORIS CAUSA DOMNULUI ACADEMICIAN PROFESOR UNIVERSITAR DOCTOR FLORIN GHEORGHE FILIP
 

13 decembrie 2018

  Luni, 13 decembrie 2018 în sala roşie a Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad a avut loc decernarea titlului de Doctor Honoris Causa Domnului Academician FLORIN GHEORGHE FILIP, Preşedinte al Secţiei de Ştiinţa şi Tehnologia Informaţiei a Academiei Române.

„Acest oma­giu nu este unul de complezentă, ci se bazează pe recunoaşterea faptului că viața, atunci când este trăită cu maximă intensitate în spiritul suprem al datoriei împlinite, fixează în mentalul colectiv modele ale spiritualității române ce merită nu numai atenţia contemporanilor, dar și recu­noștința lor pentru ca aceste modele să devină, peste generații, puternice motivații spre desă­vârșire” - Profesor univ. dr. RAMONA LILE, Rectorul Universității “Aurel Vlaicu” din Arad.

Alături de Rectorul UAV, din comisia de acordare a titlului au mai făcut parte: Profesor univ.dr.ing, IOAN RADU Președintele Senatului Universității “Aurel Vlaicu” din Arad, Profesor univ.dr.ing. RADU-EMIL PRECUP Membru corespondent al Academiei Române Universitatea “Politehnica” din Timişoara, Profesor univ.dr.  IOAN DZIŢAC şi Profesor univ.dr.ing. VALENTINA EMILIA BĂLAŞ Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad.

Galerie foto


Gala Excelenței la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad

decembrie 2018

Luni seara, într-o atmosferă festivă, a avut loc Gala Excelenței UAV, anul acesta în ediție specială „Promovarea valorilor în educatie la 100 de ani de la Marea Unire”. Un eveniment, realizat cu sprijinul Centrului Municipal de Cultură Arad și al Primăriei Arad,  care a strâns laolaltă parteneri ai universității, colaboratori, profesori, studenți, personal administrativ care au fost recompensați pentru dăruirea, munca și rezultatele obținute în anul 2018. Reprezentanți ai instituțiilor județene și locale, agenți economici,  directori de școli au onorat cu prezența lor seara specială a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad și s-au bucurat de realizările acestui an.
„Este un eveniment deosebit, acum la final de an, pentru comunitatea academică a universității noastre. Este un moment în care, în mod simbolic, mulțumim tuturor colaboratorilor, angajaților, partenerilor noștri pentru tot sprijinul pe care ni l-au oferit. În numele meu și al colegilor mei, al echipei aflate la conducerea universității, vreau să le mulțumesc încă o dată celor care ne-au fost alături, celor care au contribuit la promovarea universității noastre, celor care clădesc împreună cu noi o universitate tot mai puternică pe piața educațională românească” a declarat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

Galerie foto(ARQ)


Diploma și Crucea Centenară pentru Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad

decembrie 2018

În cadrul Manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri de la 1918, Consiliul Județean Arad și Primăria Municipiului Arad au organizat un moment festiv de apreciere a contribuției pe care Universitatea „Aurel Vlaicu” și Universitatea  de Vest „Vasile Goldiș” le-au avut la dezvoltarea cetății Aradului.

Galerie foto


Tendințe și perspective în ocuparea forței de muncă în municipiul Arad la 100 ani de la Marea Unire

07 decembrie 2018

În data de 7 decembrie 2018  a avut loc conferința-workshop-ul din cadrul proiectului  cu tema „Tendințe și perspective în ocuparea forței de muncă în municipiul Arad la 100 ani de la Marea Unire” organizată de Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, finanțat de Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad. În cadrul evenimentului au participat zeci de studenți, cadre didactice și invitați. Au fost dezbătute tematici precum: inserția pe piața forței de muncă în domeniul economic, oportunități de studiu și practică pentru studenții economiști în țări UE, rolul competențelor digitale cu privire la inserția pe piața forței de muncă, valorificarea rezultatelor cercetării pe piața forței de muncă, perspectiva angajarii in mediul bancar din Romania-trecut, prezent si viitor, facilitarea tranziției de la sistemul de educație contabil către piața forței de muncă prin intermediul programelor de intership, aspecte privind telemunca, organismele profesionale-premisă a vizibilității și perfecționării individuale pe piața forței de muncă.

Galerie foto


Dezvelire plachete - Coriferii Marii Uniri

07 decembrie 2018


DOCTOR HONORIS CAUSA ACADEMICIAN LUCIAN LIVIU ALBU

07 decembrie 2018

La finele săptămânii, comunitatea academică a universității arădene de stat are un nou membru: academicianul Lucian Liviu Albu, unul dintre cei mai prestigioși economiști ai României. Este membru al Academiei Române din anul 2013 şi director al Institutului de Prognoză Economică din 1998,  profesor la Academia de Studii Economice din București în cadrul DOFIN – Doctoral School of Finance and Banking și la Universitatea Ecologică din București, unde predă cursuri de econometrie financiară și econometrie. A fost profesor asociat la Leicester University (1997), Staffordshire University (2004) și Catholic University of Leuven (2005). În anul 2016 domnul academician Lucian Liviu Albu a fost primit în ACADEMIA EUROPAEA (The Academy of Europe), iar din anul 2017 este membru al EBES - Eurasia Business and Economics Society și GLO - Global Labor Organization. În anul 2000 este numit Ministru al Muncii și Protecției Sociale, funcție în care s-a remarcat prin implementarea unor reforme care au eficientizat sistemul de protecție socială din România.

„Domnia sa se bucură de  prestigiu internațional câștigat printr-o muncă de cercetare perseverentă, prin capacitatea de a asimila și transmite mai departe noțiuni și concepte noi de economie. A introdus teme de cercetare, a provocat dezbateri care au generat noi abordări ale realităților socio economice românești și mondiale. A reușit să coopteze în jurul său tineri cercetători deopotrivă cu mari nume ale economiei mondiale, unii dintre ei laureați ai Premiului Nobel pentru Economie. A știut să dăruiască din vasta sa cunoaștere tinerei generații și, în același timp, prin cercetările sale, să atragă respectul și  admirația specialiștilor în domeniu. Primirea profesorului Lucian Liviu Albu în comunitatea noastră academică reprezintă un mare și important câștig” a punctat rectorul UAV, Prof. Univ. Dr. Ramona Lile, președintele comisiei Laudatio.

Evenimentul de acordare  a înaltului titlu  s-a bucurat de participarea comunității academice precum și de prezența secretarului de stat în Ministerul Cercetării și Inovării, Ciprian Preda. Din comisia de laudatio au făcut parte personalități importante ale lumii economice și sociale: Prof. Univ. Dr. Ion Ghizdeanu, Președinte al Comisiei Naționale de Strategie și Prognoze;  Prof. Univ. Dr. Florin Georgescu Prim-Vice Guvernator al BNR;  Prof. Univ. Dr. Ciprian Preda Secretar de Stat, Ministerul Cercetării;  Prof. Univ. Dr. Gheorghe Zaman Director al Institutului de Economie Națională, Academia Română;  Prof. Univ. Dr. Nicu Marcu Vice-Președinte Curtea de Conturi a României.


Fitness Day – Maraton de gimnastica aerobica

Pe data de 6 decembrie in sala de sport  " Mihai Botez" din complexul M al Universitatii "Aurel Vlaicu" din Arad, colectivul de la Facultatea de Educatie Fizica si Sport a organizat un eveniment destinat studentilor de la facultatile de neprofil. Ziua "Fitness Day" a luat start la ora 10.00 si timp de 2 ore, participantii au avut parte de un maraton de gimnastica aerobica condusa de lector univ. dr. Piscoi Georgeta, cadru didactic. S-au aliniat la start un numar de 170 studenti, din cadrul facultatilor de inginerie, stiinte excate, stiinte sociale, carora le multumim pentru implicare. Colectivul care a organizat evenimentul " FItness Day" a fost alcatuit din: conf. univ. dr Dulceanu Corina, lector univ. dr. Bulzan Claudiu, lect. univ.dr. Herlo Narcis, lect. univ.dr. Piscoi Georgeta, lect. univ. dr. Viorel Ardelean. Multumim tutror pentru particiare si implicare.

06 decembrie 2018


Documente inedite prezentate la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad

7 decembrie 2018

O serie de documente inedite ies la iveală la 100 de ani de la realizarea Marii Uniri. În cadrul unui proiect de cercetare, realizat de Prof. Univ. Dr. Corneliu Pădurean şi Dr. Doru Sinaci, prin intermediul Asociaţiei Edu4Future, finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, au fost prezentate documente inedite despre modul în care s-a realizat Marea Unire acum 100 de ani. În arhive au fost descoperite procese verbale referitoare la Consiliile Naţionale Române Locale, credenţiale dar şi alte documente importante, care arată pas cu pas modul în care s-a făcut marele act de la 1918 dar şi ce paşi au fost făcuţi imediat după citirea Declaraţiei de la Alba Iulia. Documentele surprind practic primele forme ale instaurării administraţiei în Transilvania. Asta mai ales că imediat după declararea unirii, pentru o perioadă de câteva luni, a existat o conducere duală.

Toate documentele au fost publicate în cartea intitulată: Instaurarea Administraţiei Româneşti în Comitatul Arad. Mărtuirii Documentare.

Documentele dar şi cartea vor fi prezentate vineri 7 decembrie, ora 15.00 în Complexul M, din cadrul Universităţii Aurel Vlaicu din Arad. Cu această ocazie, cei doi autori : Prof. Univ. Dr. Corneliu Pădurean şi Dr. Doru Sinaci vor prezenta studenţilor dar şi specialiştilor în domeniu toate documentele descoperite şi vor oferi răspunsuri la întrebările legate de modul în care au comunicat toate localităţile, pentru realizarea marelui act de la 1 Decembrie 1918.


Studiu: Identitatea naţională a tinerilor români la 100 de ani de la unire

7 decembrie 2018

La mai bine de 100 de ani de la realizarea Marii Uniri de la 1918, identitatea tinerilor români intră sub lupa specialiştilor. Într-o perioadă confuză din punct de vedere economic şi social, dar în prag de centenar, specialişti în psihologie din cadrul  Universităţii Aurel Vlaicu din Arad, au realizat un studiu privind identitatea naţională a tinerilor. Studiul reflectă apartenţa noii generaţii la marele moment al realizării României Mari de acum 100 de ani. Asta cu atât mai mult cu cât, mulţi dintre cei tineri, preferă să plece în străinătate sau sunt preocupaţi de alte aspecte ale societăţii.

Studiul este realizat prin intermediul Asociaţiei pentru Managementul Activităţilor de Cercetare, Inovare, Dezvoltare – AMACID, iar finanţarea a fost asigurată de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi Universitatea Aurel Vlaicu din Arad.

Argumentul adus de speciaşti în realizarea studiului este acela de a promova spiritul identităţii naţionale şi a valorilor patrimoniale. Un alt argument important este acela de a prezenta elevilor, studenţilor dar şi tinerilor în general, care este cea mai importantă structură psihologică a celor ce formează astăzi marea comunitate a tinerilor români şi modul în care care se raportează la cel mai important moment al României.

În cadrul acestui studiu va fi publicat un volum privind profilul identitar al tinerilor din Arad.

Concluziile studiului vor fi prezentate de către specialiştii implicaţi în desfăşurarea cercetării: Lect.dr. Dana Rad, Conf.dr. Tiberiu Dughi. Asist.dr. Edgar Demeter şi Psih. Vasile Blidar, în cadrul Universităţii Aurel Vlaicu din Arad, la  Complexul M din Micalaca, vineri 7 decembrie, începând cu ora 17.00.


Ziua  Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi

3 decembrie 2018

Marcată  în fiecare an în data de 3 decembrie,  anul  acesta Ziua Internaţională a Persoanelor  cu Dizabilităţi  a fost  serbată  la Colegiul  Naţional  „Moise Nicoară” din Arad.
Prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul Universității „Aurel Vlaicu”din Arad, a fost alături de aceste persoane cu dizabilităţi, iar universitatea  sprijină incluziunea acestora în societate.
La eveniment au participat  reprezentanţi   de la   Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi  Protecţia Copilului Arad,  Lidia Leahu, preşedinta Asociaţiei Ability, reprezentanţi  de la  Asociaţia Nevăzătorilor din România  Filiala Judeţeană Arad,  precum şi  alte instituţii şi  Asociaţii din Arad.
Evenimentului  I s-a dedicat o expoziţie cu desene tematice, realizate de către elevii  prestigiosului colegiu, iar un grup de copii cu dizabilităţi au oferit celor prezenţi  un moment artistic, cu toţii transmiţând  mesajul „zidul dizabilităţii dărâmat şi reclădit în  zidul abilităţii”.

Galerie foto(ARQ)


UAV  prezentă  la manifestările  dedicate  Centenarului  Marii  Uniri şi Zilei Naţionale a României

decembrie 2018

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad marchează Ziua Națională a României prin participarea la Parada Centenarului Marii Uniri și prin depunerea coroanelor de flori la Crucea Martirilor Unirii din Parcul Eminescu.
Prof. univ. dr. Ramona Lile, rector al Universității ,,Aurel Vlaicu" din Arad : ,,Prin educație, putem clădi o Românie puternică, prosperă, valoroasă din punct de vedere intelectual. Prin educație, avem curaj să mergem mai departe, să stăm cu fruntea sus, să fim uniți. Pentru totdeauna! 
LA MULȚI ANI, studenților Universității ,,Aurel Vlaicu" din Arad. 
LA MULȚI ANI, români, LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!"

Galerie foto

 


Recuperarea şi valorificarea textelor populare arădene în anul Centenarului Marii Uniri

23 noiembrie 2018

Facultatea de Ştiinţe Umaniste şi Sociale din cadrul  Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad a organizat, vineri 23.11.2018, o conferinţă având ca  tema “Recuperarea şi valorificarea textelor populare arădene în anul Centenarului Marii Uniri”. Conferinţa a debutat cu un cuvânt de deschidere din partea rectorului UAV, prof .univ.dr. Ramona Lile, prorectorul UAV, prof.univ.dr. Alexandru Popa şi din partea moderatorului conferinţei, decanul FSUS, conf.univ.dr. Alina Ionescu.
Conferinţa a fost  realizată în cadrul unui proiect cultural, finanţat de Centrul Municipal de Cultură Arad.
În cadrul conferinţei, studenţii facultăţii au susţinut lucrările legate de obiceiuri şi tradiţii locale. Deasemenea studentele Emilia Toader, Simona Stânilă, Diana Mihuţ, au interpretat colinde
Doamna Floarea Tudur, rapsod din judeţul Arad, invitata specială a acestui eveniment, a  interpretat colinde vechi din zona Aradului, a povestit obiceiurile locale, păstrate din străbuni, ocazie de a lansa volumul “A fost odată…”,care cuprinde aceste povestiri despre obiceiuri şi tradiţii arădene, unele cu influenţe limitrofe.
Un moment artistic deosebit, a fost la finalul conferinţei, când în sală au interpretat colinde  Dubaşii din Şagu. Comitetul științific și de organizare al conferinței: Conf. univ. dr. Alina Ionescu
Conf. univ. dr. Adela Drăucean
Lect. univ. dr. Simona Redeș
Lect. univ. dr. Călina Paliciuc

 Galerie foto


Cybersecurity

27 noiembrie 2018

Facultatea de Științe Exacte, în colaborare cu BB Computer SRL şi Logicom Romania, organizează un ciclu evenimente cu tematica Cybersecurity.
Activitatea din data de 27.11.2018 s-a concentrat pe două tematici principale: GDPR și Securitatea cibernetică.
Prima parte s-a concretizat printr-o scurtă introducere în GDPR, prezentare susținută de avocat dr. Camelia Stoian.
În partea a doua, Emanuel Mierluț - consultant Cisco, a prezentat principalele amenințări cibernetice și o selecție a soluțiilor de securitate disponibile pe piață.
Evenimentul a fost prezentat de prof. univ. dr. Mariana Nagy, moderator fiind prof. univ. dr. Dominic Bucerzan.
Au participat responsabili IT ai unor instituții din administrația locală și județeană, cadre didactice de specialitate, studenți și masteranzi.

Galerie foto


 UAV  prezentă  la Campionatul Naţional de Înot

22 -25 noiembrie 2018

In data de 22 noiembrie 2018 la Universitatea de Ştiinţe Agricole si Medicina Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara în cadrul Facultăţii de Management Agricol, a avut loc al 10-lea simpozion ştiinţific internaţional dedicat stundenţilor şi tinerilor cercetători,” MANAGEMENTUL DEZVOLTĂRII RURALE DURABILEˮ La acest eveniment au participat atât invitaţi din ţară câ şi din străinătate. Au fost prezenţi studenţi din Ungaria, Polonia, Coreea şi din Romania din cadrul facultăţior Timişoara şi Arad.
Din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad a participat Circo Mihaela Ioana, masterdandă la „Managementul Calităţii Produselor Alimentare” anul II, care a prezentat lucrarea cu titlul „Analiza managementul resurselor umane în pesiunea turistică Lotus”, sub coordonarea Conf. dr. ing. ec.  Eugenia Ţigan.
Conferinţa a fost coordonată de:  
Prof. dr. Ioan BRAD - Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului "Regele Mihai I al României" din Timișoara, Decan al Facultăţii de Management Agricol, România
Moderatori

 • Prof. PhD Elena PEȚ - USAMVB Timișoara
 • Prof. PhD Ioan PETROMAN - USAMVB Timișoara
 • Conf. PhD Cosmin SĂLĂȘAN - USAMVB Timișoara
 • Prof. PhD Karoly BODNAR - Szent István University Faculty of Agricultural Studies and Economics, Hungary
 • Lector PhD Tabita ADAMOV - USAMVB Timișoara
 • Secretar: Lecturer PhD Andrea FEHER - USAMVB Timișoara

 


Conferinta studentilor din USAMVB Timisoara

noiembrie 2018

In data de 22 noiembrie 2018 la Universitatea de Ştiinţe Agricole si Medicina Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara în cadrul Facultăţii de Management Agricol, a avut loc al 10-lea simpozion ştiinţific internaţional dedicat stundenţilor şi tinerilor cercetători,” MANAGEMENTUL DEZVOLTĂRII RURALE DURABILEˮ La acest eveniment au participat atât invitaţi din ţară câ şi din străinătate. Au fost prezenţi studenţi din Ungaria, Polonia, Coreea şi din Romania din cadrul facultăţior Timişoara şi Arad.
Din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad a participat Circo Mihaela Ioana, masterdandă la „Managementul Calităţii Produselor Alimentare” anul II, care a prezentat lucrarea cu titlul „Analiza managementul resurselor umane în pesiunea turistică Lotus”, sub coordonarea Conf. dr. ing. ec.  Eugenia Ţigan.
Conferinţa a fost coordonată de:  
Prof. dr. Ioan BRAD - Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului "Regele Mihai I al României" din Timișoara, Decan al Facultăţii de Management Agricol, România
Moderatori

 • Prof. PhD Elena PEȚ - USAMVB Timișoara
 • Prof. PhD Ioan PETROMAN - USAMVB Timișoara
 • Conf. PhD Cosmin SĂLĂȘAN - USAMVB Timișoara
 • Prof. PhD Karoly BODNAR - Szent István University Faculty of Agricultural Studies and Economics, Hungary
 • Lector PhD Tabita ADAMOV - USAMVB Timișoara
 • Secretar: Lecturer PhD Andrea FEHER - USAMVB Timișoara

Alături de Eroii Românei - Cros Invictus

noiembrie 2018

Militarii români, răniţi în teatrele de operaţiuni din Irak, Afganistan dar şi în alte locuri fierbinţi din lume, au fost omagiaţi la Arad. Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, alături de Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Arad,prin intermediul directorului Olga – Iulua Ghinga,  în parteneriat cu Ministerul Apărării a organizat Crosul Invictus, eveniment ajuns la ediţia a doua.  Cu acest prilej şi în prag de Centenar, la Arad au fost prezenţi mai mulţi membrii ai lotului Invictus Team Romania, echipă ce a reprezentat ţara noastră la Jocurile Invictus, desfăşurate în acest an la Sydnei în Australia. Aproape 200 de arădeni au  ţinut să fie prezenţi la Crosul Invictus, desăşurat pe malul Mureşului. Evenimentul s-a încheiat în Parcul Eminescu, unde în prezenţa oficialităţilor locale şi centrale, militarii români au fost aplaudaţi la şcenă deschisă. Copii şi studenţii prezenţi la acest eveniment au avut ocazia să stea de vorbă cu eroii României, militari adevăraţi, care s-au sacrificat pentru pacea şi liniştea noastră. Alergătorii au fost aşteptaţi în Parcul Eminescu de autorităţile locale şi centrale. Printre cei prezenţi s-au numărat : fostul ministru al apărării, senatorul Mihai Fifor, preşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor Dorel Căprar, deputaţii Adrian Todor şi Florin Tripa,  prefectul judeţului, Arad Florentina Horgea, Administratorul Public al Judeţului Arad, Gheorghe Stoian, dar şi consilieri locali şi judeţeni. Alături de alergători a fost şi inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean Şcolar, Anca Stoenescu.  „ Pentru noi este o adevărată onoare să putem fi prezenţi în jurul unor oameni cu adevărat curajoşi. Am susţinut acest proiect încă de la început pentru că vrem să aducem în faţa studenţilor dar şi a arădenilor exemple de putere şi voinţă. Aceşti oameni, cu toate nenorocirile prin care au trecut, au mers mai departe şi demonstrează în fiecare zi că lupta lor nu s-a încheiat” a declarat rectorul Universităţii Aurel Vlaicu din Arad,  Prof. Univ. Dr. Ramona Lile. La încheierea evenimentului, oficialităţile locale, organizatorii şi reprezentanţii Ministerului Apărării au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor din Parcul Eminescu.

 

Galerie foto

 


UAV prezentă la Conferința Națională de Didactică a  Limbii și Literaturii Române

noiembrie 2018

Vineri 23 noiembrie 2018 a avut loc la Universitatea ,,Aurel Vlaicu” Arad Conferința Națională de Didactică a  Limbii și Literaturii Române cu participarea cadrelor didactice din învățământul preșcolar, primar, gimnazial și liceal din județul Arad.

Evenimentul a fost organizat de Casa Corpului Didactic ,,Alexandru Gavra” Arad reprezentată de doamna director prof. drd. Adela REDEȘ în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean reprezentat de dna inspector școlar general prof. univ.dr. Anca STOENESCU Arad,  Universitatea ,,Aurel Vlaicu” Arad reprezentată de doamna rector prof. univ dr. Ramona Lile.

Mulțumim doamnei Rector, profesor universitar dr. Ramona LILE pentru toată deschiderea în susținerea și valorizarea acestui parteneriat între învățământul preuniversitar și cel universitar.

Alocuțiunile din plenul conferinței au continuat cu prelegerile susținute de doamna conferențiar univ. dr. Mina-Maria Rusu, inspector general MEN, inspector general limba și literatura română - nivel secundar inferior și superior (minorități naționale, românii din diaspora, resortisanți), neogreacă, italiană și armeană (nivel secundar inferior şi superior), Direcția Generală Educație Timpurie, Învățământ Primar și Gimnazial, Direcția Minorități; doamna prof. universitar dr. Mariana Norel, coordonator al programului de studii „Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar”, director DPPD, Universitatea Transilvania din Brașov, expert Comisia națională pentru curriculum - aria curriculară „Limbă şi comunicare” , membru în Comisia națională de specialitate pentru Limba și literatură română și doamna conferențiar universitar dr. Anca EGERĂU, Facultatea de Științe ale Educației Psihologie și Asistență Socială, Universitatea ,, Aurel Vlaicu” Arad.

            La invitația doamnei inspector școlar de limba și literatura română prof. dr. ORBAN Laura au participat la conferință colegi inspectori școlari și profesori metodiști din țară (ISJ Harghita, ISJ Bihor, ISJ Caraș-Severin, ISJ Neamț, ISJ Prahova,  ISJ Covasna, ISJ Galați, ISJ Teleorman, ISJ Vâlcea, ISJ Giurgiu, ISJ Ilfov).

            Partea aplicată a cursului de Didactică a limbii române nematerne și a literaturii române pentru școlile cu predare în limba minorităților naționale (limba maghiară, limba germană, limba slovacă), curs de formare avizat în Oferta de formare a CCD,,Alexandru Gavra” s-a desfășurat la sediul ISJ Arad avându-le ca formatori pe doamnele conf.univ.dr. Mina - Maria RUSU și prof. univ.dr. Mariana NOREL.

 Activitatea de formare desfășurată la ISJ Arad a fost organizată și coordonată de doamna inspector școlar pentru limba și literatura română , prof. dr. Laura ORBAN ISJ Arad, inspector pentru învățământ primar prof. Raluca MARTIN ISJ Arad, prof. limba și literatura română , Colegiul Național ,,Moise Nicoară” prof. dr. Andreia MAXIM.

La activitatea de formare au participat patruzeci de profesori de limba și literatura română din gimnaziu și șaptezeci de învățători din învățământul primar minoritate maghiară, slovacă și germană.

Galerie foto

UAV prezentă la SZARVAS-UNGARIA

noiembrie 2018

UAV prezentă la Conferința Științifică Internatională pe Dezvoltare Rurală, aflată la Ediția a II-a în SZARVAS-UNGARIA la invitația Facultății de Agricultură și Studii Economice din Cadrul Universității Szent István.

Ca reprezentan,t din partea Universității „Aurel Vlaicu” din Arad a participat prorectorul  privind transparenţa academică şi relaţii internaţionale,  conf. univ. dr. Teodor Cilan, care a subliniat importanța implicării mediului academic pe segmentul dezvoltării rurale și a devoltării parteneriatului deja existent, dintre cele două universități.

Galerie foto


UAV a participat astazi la Conferința Națională Științifică „Arad – Capitala Politică a Marii Uniri“

21 noiembrie 2018

Miercuri, 21 noiembrie 2018, sala Regele Ferdinand de la Palatul Administrativ găzduit Conferința Națională Științifică „Arad – Capitala Politică a Marii Uniri“. 
La conferință au participat istorici din țară, care au susţinut lucrări în plen și au lansat volume dedicate Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918,
Au participat Rectorul Universității ,,Aurel Vlaicu “ din Arad, prof. univ. dr. Ramona Lile şi prorectorul  privind transparenţă academică şi relaţii internaţionale, conf. univ. dr. Teodor Cilan. 

Galerie foto


Studenţii şi piaţa muncii
 

22 noiembrie 2018

Universitatea „Aurel Vlaicu„ din Arad a organizat astazi dezbaterea „Studenţii şi piaţa muncii”. 
Iniţiat de Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră din cadrul UAV Arad, proiectul îşi propune să apropie mediul universitar de marile companii şi implicit de nevoile pe care le au aceste companii în domeniul resurselor umane.

Galerie foto


Rolul Consiliilor Naționale Române în instaurarea administrației românești în Comitatul Arad

9 noiembrie 2018

In data de 9.11.2018 au avut loc 2 Workshopuri dedicate elevilor și specialiștilor, cu scopul diseminării rezultatelor proiectului Rolul Consiliilor Naționale Române în instaurarea administrației românești în Comitatul Arad, proiect finanțat de Ministrul Culturii și Identității Naționale, în cadrul programului dedicat Centenarului Marii Uniri de la 1918. Cele 2 Workshop-uri s-au desfășurat la Biblioteca Județeană Alexandru D. Xenopol Arad, între orele 10:00 și 14:00, cu participarea a 100 elevi și 100 profesori și specialiști din Județul Arad. Moderatorii Workshop-urilor au fost Prof.univ.dr. Corneliu Pădurean și Dl. Ionel Sinaci, directorul Bibliotecii Județene Alexandru D. Xenopol Arad. Coordonator proiect: Dana Rad.

 


Cyberbullying-ul – de la o nouă provocare a nativilor digitali la posibile soluții ale fenomenului

3 noiembrie 2018

In data de 3.11.2018 a avut loc Workshopul Cyberbullying-ul – de la o nouă provocare a nativilor digitali la posibile soluții ale fenomenului, făcând parte din seria de evenimente de diseminare ale proiectului Keeping Youth Safe From Cyberbullying, finanțat de Erasmus+. Workshop-ul a fost organzat în cadrul Ediției a opta a Conferinţei de Psihoterapie Experienţială şi Dezvoltare Personală Unificatoare, eveniment promovat de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, București.
Moderatorii Workshop-ului au fost: Conf.univ.dr. Roxana Maier, Conf.univ.dr. Tiberiu Dughi și Lect.univ.dr. Dana Rad. Coordonator proiect: Dana Rad.


Doctor Honoris Causa  prof.univ.dr. Ion Stegăroiu
 

20 noiembrie 2018

 


StudMath-IT

15 -16 noiembrie 2018

In data de 15-16 noiembrie 2018, Facultatea de Ştiinţe Exacte din cadrul Universităţii "Aurel Vlaicu" din Arad, a organizat Conferinţa ştiinţifică a studenţilor StudMath-IT 2018.
Pe lângă studentii UAV, la conferinţă au participat studenţi, masteranzi şi doctoranzi din Republica Moldova, Szeged, Bekescsaba, Cluj-Napoca şi Oradea.
In urma unei prime evaluări, au fost selectate pentru prezentare un număr de 31 de lucrări. Premiile s-au acordat pe sectiuni: Matematica, Informatica, Ingineri si Masteranzi. Pe lângă premille I, II si III au fost selectate lucrări deosebite, recompensate cu premii speciale. 
Cu Premiul I au fost appreciate prezentarile realizate de următorii studenţi: Informatică: Pui Rebeca-Monica & Rodriguez Ignacio,  Universitatea "AurelVlaicu" din Arad Matematică: Mircescu Iulia Daniela, Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca Inginerie: Mercea Damaris-Narcisa&Mocuta  Anamaria, Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad Masteranzi: Șomîtcă Ioana-Alexandra, Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca Alte premii şi premii speciale au fos tacordate studenţilor din Republica Moldova si Ungaria.
O distincţie specială s-a acordat doctorandei Andrada Cimpeanu, de la Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, pentru activitatea de cercetare avansată.
Cele mai bune lucrări vor fi publicate în volumul conferintei la Editura Universităţii "Aurel Vlaicu".
Programul conferintei s-a încheiat cu vizitarea celor mai importante obiective din Arad şi împrejurimi, mini-excursie realizată cu sprijinul Ligii Studenţilor din UAV şi a voluntarilor de la Arad Free Tours.
Conferinţa a fost realizată printr-un proiect finanţat de Ministerul Educatiei Naţionale şi cu ajutorul sponsorilor.

Galerie foto


Fundamente ale constituirii identității romanesti, cu ocazia Centenarului Marii Uniri 1918-2018

17 noiembrie 2018

Centenarul Marii Uniri a fost aniversat azi 17.11.2018 odată cu deschidrea lucrărilor  Conferinței Nationale ,,Fundamente ale constituirii identității romanesti, cu ocazia Centenarului Marii Uniri 1918-2018” prin proiectul inițiat  de Casa Corpului Didactic ,,Alexandru Gavra" Arad în colaborare cu parteneri instituționali ai căror reprezentanți au un rol semnificativ în promovarea unui învățământ de calitate prin consolidarea sentimentului de identitate națională.
Aniversarea Centenarului Marii Uniri este un context de sensibilizare națională dar  are și un rol educativ pentru generația actuală, prilej pentru  a conștientiza, a cultiva și a transmite mai departe cultura identității naționale și patriotismului de care au dat dovadă cu mult curaj și înțelepciune înaintașii noștri.
„Românii – scria marele istoric Nicolae Iorga – au trăit într-o comunitate religioasă, care a avut drept consecință o comunitate culturală de cel puțin 300 de ani, și aceasta a produs în ceea ce privește sentimentul general de unitate românească cel mai mare efect”. Unitatea de credință și unitatea de neam erau atât de strâns unite, încât credința ortodoxă, în limbajul medieval, era numită „ legea românească”.
Acest demers științific dorește creearea unei punți între trecut - prezent- viitor prin care vom vedea reflexia ideologiei vremii de acum100 de ani de la Marea Unire și o vom valorifica prin aceleași strădanii. Dorim valorificarea istoriei locale a cetății Aradului fiind și capitala politică a Marii Uniri de la  1918 în contextul istoriei naţionale.
La acest eveniment care s-a desfășurat la Universitatea ,,Aurel Vlaicu” din Arad, corp M, în Sala de conferințe, au participat deopotrivă organizatorii implicați în proiect, reprezentanți ai corpului profesoral universitar, profesori ai învățământului preuniversitar arădean, elevi ai Seminarului Ortodox ,,Ilarion Felea”, profesori metodişti și personal ai Casei Corpului Didactic ,,Alexandru Gavra” din Arad, inspectori școlari ai Inspectoratului Școlar Județean Arad” elevi,studențiși masteranzi ai UAV Arad.
În partea a doua a conferinței cei înscriși cu lucrări, și-au susținut lucrările fiind moderați de părinlele protosinghel lect univ. dr. Nicolae Tang  de la Facultatea de Teologie Ortodoxă UAV Arad, care la debutul secțiunii de lucrări a prezentat recenzia volumului ,,De la Nădlac la Alba- Iulia” al autoarei  prof.drd. Gabriela Marco.
Copiii clasei a IV-a C de la Colegiul Național ,, Vasile Goldiș ”din  Arad, conduși de domnul învățător Viorel Dolha, președintele Asociației Generale al Învățătorilor din România, au interpretat ,, Sceneta 1918” cu ocazia Centenarului Marii Uniri.
Mulțumim pentru implicare partenerilor în cadrul acestui proiect: doamna Rector UAV prof. univ. dr. Ramona Lile,  Ministrul  MAPN Mihai-Viorel Fifor, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și apărare naţională, președinte PSD Arad  Dorel –Gheorghe Căprar, secretar de stat MEN, prof.univ.Dr. Petru Andea, deputat Adrian Todor din partea Comisiei de învățământ, ştiință tineret și sport , Prefect al Județului Arad  Florentina Horgea, consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului protosinghel Dr. Iustin Popovici,  decan al FSEPAS prof univ Dr.Alina Roman, prodecan FSEPAS prof.univ. Dr. Gabriela Kelemen, lector univ Dr. Protos Nicolae Tang Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion Felea” UAV, inspector școlar general ISJ Arad prof. Dr. Anca Stoenescu, președintele Asociație,, Stefan Cicio-Pop”, profesor univ Dr. Corneliu Padurean, președintele Asociației Generale a Învățătorilor, profesor Viorel Dolha, profesori metodiști și bibliotecari ai CCD Arad, directori ai instituțiilor de învățământ preuniversitar, cadre didactice, seminariști, studenti, elevi și tuturor celor care ne-au onorat cu prezența.

Galerie foto


UAV își promovează programele de studiu în aceste zile la Kiev

noiembrie 2018

UAV participă la Târgul Educațional Internațional ce are loc la Kiev în perioada 15-17 noiembrie în vederea promovării ofertei educaționale românești și prezentarea către publicul larg a condițiilor de obținere a unei burse de studii la UAV.

Vor fi trei zile în care reprezentanți ai UAV: dl. prorector prof. univ. dr. Popa Alexandru, șef lucrări dr. Bucevschi Adina și asist. univ. drd. Bilți Raluca se vor întâlni cu elevi, părinți, profesori și reprezentanți ai altor universități din străinătate.

 

Galerie foto

 


Dezvelirea plachetei Centenar

13 noiembrie 2018

Rectorul Universității ,,Aurel Vlaicu “ din Arad, prof. univ. dr. Ramona Lile, Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, oficialități arădene, au participat, marţi 13 noiembrie 2018,  sub egida  Consiliului Județean Arad,  în prezența unui numeros public, la evenimentul de dezvelire a unei epigrafe aniversare, de pe clădirea cu o însemnătate istorică deosebită pentru Arad,  Palatul  Comitatului. Evenimentul este dedicat acţiunilor premergătoare Marii Uniri, în periada 13-14 noiembrie 1918, desfăşurate în Arad.

Galerie foto

 


Arad.  Antecamera  României Mari -  Lansare de carte

13 noiembrie 2018

Rectorul Universității ,,Aurel Vlaicu “ din Arad, prof. univ. dr. Ramona Lile, alături de oficialităţile locale şi distinşi invitaţi din mediul cultural, artistic, academic din Arad, din alte judeţe precum şi Republica Moldova, în prezența unui public numeros,  în sala “Iuliu Maniu” a participat   la lansarea volumului  “Arad. Antecamera României Mari” scrisă de autorii dr. Mihalea Ozarchevici și dr. Andrei Ando,“o carte care evocă evenimentele din urmă cu o sută de ani”.

 Galerie foto


ARAD KIDS CUP 

9 noiembrie 2018

Universitatea ”Aurel Vlaicu” din Arad, în calitate de partener a găzduit și a organizat evenimentul ARAD KIDS CUP în colaborare cu Asociaţia Judeţeană de Fotbal Arad, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Primăria Arad, Consiliul Judeţean Arad. In sala de sport a UAV a avut loc o competiţie de fotbal dedicată copiilor de grădiniţă şi clasa pregătitoare, din municipiul şi judeţul Arad.
Toţi participantii au primit diplome, medalii, tricouri, etc. fiind premiaţi de către Adrian Lucaci preşedinte AJF Arad, Sergiu Bîlcea vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, prof. Paul Barta inspector şcolar de Educaţie Fizică şi Sport în cadrul ISJ Arad. şi lect. univ. dr.Gabriel Marconi, reprezentantul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad.

Galerie foto


Conferinţa Internaţionala COMSYMBOL
8 noiembrie 2018

Universitatea ‘’Aurel Vlaicu’’din Arad, Centrul de cercetare „Serge Moscovici” și IARSIC-ESSACHESS-CORHIS, Universitatea Paul Valéry Montpellier, Franța organizează  a patra ediţie a Conferinţei Internaţionale COMSYMBOL, la Complexul Universitar M (Micălaca, zona III), în perioada  8 - 9 noiembrie 2018.
Deschiderea Conferinţei  a avut loc loc în data de 8 noiembrie la ora 10,00, în Sala festivă a Complexului.
„Este o bucurie pentru noi să găzduim ediția de anul acesta a Conferinței Comsymbol. O conferință care a adus la Arad cercetători din întreaga lume, care deschide noi perspective universității noastre în domeniul cercetării.  Mulțumim celor care s-au implicat în organizarea acestui eveniment științific, în special aș vrea să mulțumesc prof.  Ștefan Bratosin și prof. Mihaela Tudor pentru implicarea lor și pentru eforturile pe care le-au făcut ca acest eveniment să se desfășoare la Arad” a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.
Au participat la deschidere viceprimarul Aradului, Călin Bibarț, directorul Bibliotecii Județene Arad, dl. Doru Sinaci, dl. Lucian Cosma, inspector în cadrul Prefecturii Arad, Rectorul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad, profesor universitar doctor Ramona Lile,  responsabilii ştiințifici ai evenimentului.

Conferinţa are o temă de mare actualitate Believe in Technology: Mediatization of the Future and the Future of Mediatization (« Croire en la technologie : médiatisation du futur et futur de la médiatisation »). Eaisipropune, în principal, să evidentieze impactul schimbărilor pe care dezvoltarea tehnologică digitală fără precedent, pe care o trăim în cadrul celei de – a patra revoluţii industriale,l e are asupra societăţii în ansamblu (de la Facebook la inteligenţa artificială şi robotică).

Conferinţele plenare au fost susţinute de directorul IARSIC- Corhis de la Universitatea Paul Valéry, profesor universitar doctor Ștefan Bratosin, co-responsabil ştiințific al conferinţei, directorul catedrei UNESCO de Jurnalism şi media de la Universitatea din Strasbourg, Franța, profesor universitar doctor Philippe Viallonsi, directorul Centrului media şi audiovizual CERM de la Universitatea din Mons, Belgia, profesor universitar doctor Safar Haytham.
La eveniment participă cercetători din 15 ţări (Franta, Romania, Belgia, Elvetia, Spania, Cipru, StateleUnite, Brazilia, Uganda, Nigeria, Camerun, Ungaria, Rusia, Turcia, Algeria).
Acest eveniment se înscrie în proiectul de dezvoltare a învăţământului şi cercetării la Universitatea’’ Aurel Vlaicu’’ din Arad în parteneriat cu reţeau locală, regională şi internaţională de actori.

Galerie foto

 


CAMPIONAT DE ŞAH PENTRU STUDENŢII FACULTĂŢII DE EDUCAŢIE FIZICĂ ŞI SPORT
8 noiembrie 2018

În data de 08.11.2018 în intervalul orar 10-13, a avut loc în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport, Complex Micălaca, Campionatul de Șah. S-au înscris 37  de participanți, studenți ai Universității “Aurel Vlaicu” din Arad. S-a jucat pe grupe, rezultatele obținute fiind următoarele:
Locul 1.  Dușan Fabian Grigore - Facultatea de Educație Fizică și Sport
Locul 2. Neag Petru - Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Asistenţă Socială
Locul 3. Teacă Costel - Facultatea de Educație Fizică și Sport

Galerie foto


Proiectul „100 pentru 100” dedicat Centenarului Marii Uniri 100 de arbori plantaţi la Moneasa

7 noiembrie 2018

 Rectorul Universitații „Aurel Vlaicu” din Arad, prof.univ.dr. Ramona Lile, alături de oficialităţi, reprezentanţi ai instituţiilor publice, a participat la acțiunea organizată de către Comisariatul Județean Arad al Gărzii Naționale de Mediu  împreună cu  Regia Natională a Pădurilor Romsilva prin Direcția Silvică  Arad,  de plantare de arbori în parcul stațiunii Moneasa. În mod simbolic, cu referire la cei 100 de ani de la Marea Unire, au fost plantați un număr de 100 de copaci. „Este un eveniment la care am participat cu plăcere,  consider că este foarte important să ne unim forțele pentru a contribui la creșterea calității mediului și, în plus, să contribuim la dezvoltarea celei mai cunoscute stațiuni din județul Arad”  a punctat rectorul universităţii.  

Galerie foto


 octombrie 2018

Anul 2018 se desfășoară sub semnul Centenarului Marii Uniri. În pregătirea și realizarea fundamentalului act de Unire a Transilvaniei cu România de la 1 Decembrie 1918 un rol important l-a avut grupul de politicieni de la Arad.            
Conferinţă ştiinţifică internaţională studenţească - 1918–2018. Evoluţii ale administraţiei publice în Europa Centralală şi de Sud-Est  s-a dorit a fi o mai bună promovare a cercetării studenţilor, masteranzilor și doctoranzilor din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Umaniste şi Sociale, Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad în ţară şi în străinătate, dar şi a schimbului de experienţă cu alte universităţi.

Galerie foto


30-31 octombrie 2018

Centenarul Marii Uniri de la 1918 a fost marcat de către Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, în zilele de 30-31 octombrie 2018, printr-un Simpozion Național, cu tema „Biserica Ortodoxă Română și Marea Unire de la 1918. Contribuția teologiei arădene”. Această manifestare academică se desfășoară sub egida Arhiepiscopiei Aradului și a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, printr-un proiect sprijinit de către Centrul Municipal de Cultură Arad.

Lucrările simpozionului au debutat cu Slujba de Tedeum, oficiată în Capela Facultății de Teologie și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Dr. Timotei al Aradului, precum și a participanților la lucrările simpozionului și a studenților teologi.

Galerie foto


ZIUA  MONDIALĂ  A  ECONOMISIRII

31 octombrie 2018

Banca Comercială Română în parteneriat cu Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, cu  ocazia Zilei Mondiale a Economisirii, în cadrul programului „Şcoala de bani” organizează  o oră de educație financiară, cea mai mare din România, cu care să se intre în Cartea Recordurilor.
Lecţia  de educaţie financiară se desfăşoară simultan cu 10.000 de studenţi din mai multe centre universitare din ţară.
Evenimentul va avea loc în data de 31 octombrie, ora 11,00 în Sala de Conferinţă, Complexul Universitar M, str. Elena Drăgoi nr.2, Micălaca.

 


Ziua armatei române

25octombrie 2018

Cu prilejul Zilei Armatei României, rectorul Universității ,,Aurel Vlaicu “ din Arad, prof. univ. dr. Ramona Lile a participat la ceremonia de depuneri de coroane de flori, în memoria celor care s-au jertfit pentru patrie desfăşurată la Monumentul Eroilor de la Păuliş.

De asemenea, prorectorul privind transparenţă academică şi relaţii internaţionale, conf. univ. dr. Teodor Cilan, a participat la Szeged, la ceremonia de depunere a coroanelor la Monumentul Eroilor Români

Galerie foto


Săptămâna Securităţii şi Sănătăţii în Muncă

23 octombrie 2018

Cu ocazia Săptămânii Europeane pentru Securitate şi Sănătate în Muncă, Inspectoratul Teritorial de Muncă din Arad, a organizat la Universitatea „Aurel Vlaicu” din  Arad,   simpozionul cu tema  „Locuri de muncă sănătoase prin managementul substanțelor periculoase”.
Problemele  dezbătute la simpozion au fost din domeniul securității și sănătății în muncă, a relațiilor de muncă etc.

 

Galerie foto (sursa Aradon)

 


Sâmbăta albă -  Lansare de carte

24 octombrie 2018

Rectorul Universității ,,Aurel Vlaicu “ din Arad, prof. univ. dr. Ramona Lile a participat  în prezența unui numeros public, în sala de conferinţe a Universității ,,Aurel Vlaicu “ din Arad, Corp M, etaj 1, la lansarea de carte a romanului  Sâmbăta albă, autor  prof. univ. dr. Florea Lucaci.

 

Galerie foto


UAV prezentă la ediţia a XVI a, A SIMPOZIONULUI „PAVEL CIUCE”

19-21 octombrie 2018

La Moneasa, în perioada 19-21 octombrie 2018, CECCAR  Filiala Arad, a organizat SIMPOZIONUL  „PAVEL CIUCE”, ediţia a XVI a, cu tema  “Aportul contabilității la dezvoltarea societățií românești în contextul aniversării Centenarului Unirii”.

Din partea Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad, au participat dl. prorector Conf.univ.dr. Cilan Teodor - Florin, precum şi cadre didactice  de la Facultatea de Ştiinţe Economice. În cadrul acestei manifestări științifice au fost prezentate lucrări de specialitate

Galerie foto


UAV alături de Corpul Diplomatic acreditat din România

20 octombrie 2018

Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, reprezentată prin Rector prof. univ. dr. Ramona Lile, a participat alături de oficialităţi locale şi Corpul Diplomatic acreditat din România la o amplă acţiune a Ministerului Afacerilor Externe, organizat cu ocazia Centenarului Marii Uniri.
Aradul, în data de 20.10.2018, a fost gazda acestui eveniment deosebit, şi anume vizita a 27 de ambasadori ai ţărilor străine pe care le reprezintă.

Reprezentanții corpului diplomatic acreditat la București au avut ocazia de a afla care este potențialul academic, cultural, turistic al județului Arad.

Galerie foto


CUPA UAV JUNIOR ARAD 2018, FOTBAL ÎN SALĂ BĂIEŢI - GIMNAZIU – EDIŢIA A IV-A

19 octombrie 2018

În data de 19.10.2018 a avut loc în Sala de Sport a UAV, Complex Micălaca și Sala de Sport a Școlii Gimnaziale Regina Maria Cupa Uav Junior Arad 2018, Fotbal în Sală Băieţi - Gimnaziu – Ediţia a IV-a. Au participat 14 școli, cinci din municipiu și 9 din județ, cu un total de 126 de elevi.
Această  competiție  s-a  desfăşurat  conform  regulamentului  Gimnaziadei. Fiind  14  echipe  participante,  sistemul    de  joc  a  fost  pe  4  grupe,  câte  două grupe de 4 echipe și două grupe de 3 echipe. Durata unui meci a fost de câte 15 minute. Primele două echipe din fiecare grupă s-au calificat mai departe. Apoi s-a  jucat  pe  sistem  eliminatoriu.  Toate  meciurile  desfăşurate  s-au  jucat  în spiritul fair-play-ului. Arbitrajul a fost unul foarte bun.   Rezultate obținute:

 • Locul 1. Liceul de Informatică - Arad
 • Locul 2. Școala Gimnazială Regina Maria - Arad
 • Locul 3. Școala Gimnazială Ilarion Felea  - Arad

Galerie foto(sursa ARQ)


octombrie 2018

Ne apropiem de următorul eveniment – deja tradiţional - pentru cei care desfaşoară o activitate ştiinţifică legată de antropologie: Simpozionul “Zilele Francisc I. Rainer” - ediţia de toamnă 2018, Arad.

Organizatorii principali ai acestei ediții sunt cele două Universități din Arad: Universitatea "Aurel Vlaicu" din ARAD, Universitatea de Vest "VASILE GOLDIȘ" ARAD și Societatea Academică de Antropologie - Filiala Arad.

Galerie foto


Mission Romania

17 mai 2018

În perioada 27-29 septembrie 2018, Universitatea ”Aurel Vlaicu” prin Facultatea de Științe Umaniste și Sociale a găzduit și organizat evenimentul Mission Romania – Împreuna în misiune. Evenimentul a fost organizat de UAV în colaborarea cu Uniunea Baptistă, Cultul Creștin Penticostal, Biserica creștină după evanghelie prin Agenția KOIROS și Misionari coreeni din România.

Deschiderea oficială a conferinței a avut loc în sala de conferințe a Universității ”Aurel Vlaicu” din Arad. Un cuvânt de bun venit le-a fost adresat participanților de către Rectorul Universității, Prof.dr. ramona Lile și de către decanul Facultății de Științe Umaniste și Sociale, conf.dr. Alina Ionescu. Moderatorul deschiderii oficiale a fost prof.dr.habil. Corneliu Constantineanu de la FSUS. Conferința a reunit creștini de pe aproape toate continentele, la lucrările plenare și pe secțiuni participând aproape 500 de invitați. 

Galerie foto


 Curs specializare în tehnologii textile
02-04 octombrie 2018

In perioada 02.10.2018 - 04.10.2018 Facultatea de Inginerie, va organiza cursul de specializare în tehnologii textile, Proiectarea tehnologică asistată de calculator a tricoturilor realizate pe maşini rectilinii de tricotat. Informaţii detailate despre curs, persoană de contact   prof.univ.dr.ing.dr.ec.Ionel Barbu

email : ionelbarbu@yahoo.com


Universitatea „Aurel Vlaicu”  a început noul an universitar

octombrie 2018

Un nou an universitar la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad. Aproape 6000 de studenți au început de ieri anul universitar 2008-2019 la universitatea de stat arădeană. Un început bun pentru universitatea arădeană de stat care a marcat una din cele mai bune sesiuni de admitere din ultimii ani. Toate cele 9 facultăți vor începe de luni cursurile pentru studii de licență și master. La ceremonia organizată în sala festivă din Complexul M au fost prezenți studenți, profesori, autorități locale, directori de școli care au sărbătorit împreună deschiderea anului universitar.


octombrie 2018

Cea de a II-a ediție a Congresului de Gastronomie și Vin a avut loc la București, la Muzeul Național al Literaturii Române. Invitați de seamă, specialiști în ale gastronomiei și vinificației au participat la dezbaterile privind clasificarea unităților de alimentație publică și cele despre identitatea gastronomică națională și regională. Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a fost reprezentantă de către Anca Dicu, cercetător științific în cadrul Facultății de Ingineria Produselor Alimentare, Turism și Protecția Mediului din cadrul UAV Arad care a făcut parte din echipa de moderatori a panelului de discuții despre identitate națională și regională, alături de Radu Dumitrescu ( Chef & owner Bistro Voila), Ioana Pătrășcoiu ( My Secret Romania, organizator Oltenia & Muntenia Brunch) și Nico Lontras (co-initiator al Congresului, chef, Rare Food Services).  „Participarea Universității Aurel Vlaicu la acest congres este foarte importantă nu doar pentru  a intra în legătură cu specialiștii din cele două domenii de activitate ci și pentru oportunitățile de colaborare care se deschid și care ne permit să derulăm proiecte cu impact național și internațional” a punctat prof.univ.dr. Ramona Lile, rectorul UAV. „A fost o experiență extraordinară, au avut loc discuții aplicate care, cred eu,  vor avea efect în viitor, menite să încurajeze păstrarea și promovarea identității naționale culinare. Mă bucur că am reușit să stabilim noi contacte cu mediul economic, cu specialiștii din cele două domenii cu care vom iniția în viitor proiecte comune în Arad” a punctat Anca Dicu.


12 octombrie 2018

Universitatea Aurel Vlaicu din Arad s-a alăturat evenimentului #ErasmusDays desfășurat la nivel european în instituții de învățământ și a organizat azi, 12 octombrie, evenimentul ‚Be Erasmus!’, acţiune destinată promovării programului Erasmus+ în rândul studenţilor săi. Aproape 100 de studenţi de la toate facultăţile universităţii – cu precădere studenți din primul an - au participat la  activităţile pregătite de Biroul Erasmus+ şi Liga Studenţilor din UAV, din care au aflat despre oportunităţile oferite de mobilităţile de studiu sau de practică derulate în cadrul programului.


Ju Jitsu, Kobudo și Oriental Healing Arts la UAV 6 -7 octombrie 2018 UAV Arad a fost partener și gazda unui eveniment deosebit. Un seminar de Ju Jitsu, kobudo și Oriental healing arts. Lecțiile practice de autoapărare și terapii de vindecare orientale au fost predate de O Sensei Alexei Kunin din SUA.  Acest seminar a fost organizat de Hanshi Pavel Milovan, de la clubul Seishi Budo Arad, care este unicul succesor în România al maestrului Mihai Botez. Partenerul acestui eveniment a fost UAV Arad. D-na Rector prof.univ dr. Ramona Lile fiind prezentă  alături de alte oficialităţi şi persoane marcante din lumea sportului, la deschiderea acestui seminar. Facultatea de Educație Fizică și Sport a fost reprezentată de d-l Ardelean Viorel Petru. La final s-au înmânat diplome de participare sau de recunoastere din partea AJJIF (All Japan Ju Jitsu International Federation) pentru toți participanții, din țară și străinătate care au participat la acest seminar deosebit de autoapărare - ju jutsu sau de vindecare prin terapii orientale. Galerie foto Maratonul, semimaratonul și crosul Aradului 6 octombrie 2018 „Maratonul, semimaratonul și crosul Aradului” este un eveniment de mare importanţă pentru arădenii iubitori de sport. UAV  în parteneriat cu organizatorii evenimentului  Experienţa Multisport, în colaborare cu Primăria Arad, prin Centrul Municipal de Cultură, oferă amatorilor de mişcare cinci probe: Crosul Feroneria (0,7 km),Cros (6 km), Semimaraton Moşion Gheorghe (21,097 km), Maraton/ Maraton ștafetă (42,195 km), start şi Ultramaraton (49,22 km). Startul  a fost dat de rectorul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad, prof. univ. dr. Ramona Lile, fiind  mereu alături de evenimentele sportive arădene. Galerie foto  “Smart Start USA – Soluții eficiente de finanțare pentru internaționalizarea afacerilor românești” 09 octombrie 2018 Conferinţa “Smart Start USA – Soluții eficiente de finanțare pentru internaționalizarea afacerilor românești”a fost organizată de: Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad,  Camera de Comerț, Industrie şi Agricultură Arad, Camera de Comerț și Industrie a României, Academia de Studii Economice din București, Fundația Laufer, împreună cu partenerii de implementare a programului Smart Start USA: Piraeus Bank, Banca Transilvania, Banca Comercială Română, Mastercard, certSign, FNGCIMM, Fondul Român de Contragarantare. La conferinţă au participat Ilan Laufer, iniţiatorul şi coordonatorul proiectului,  Smart Start USA, Felician Oana- Director Regional Piraeus Bank, viitoarea First Bank (în urma rebranding-ului), Bogdan Andrica - Director Banca Transilvania Arad, Cristea Nicolae-Director Grup Banca Comercială Română Arad, Gheorghe Seculici –Preşedintele Camera de Comerț, Industrie şi Agricultură Arad, la deschidere a luat cuvantul domnul Teodor Cilan prorectorul UAV, care a transmis mesajul rectorului Universităţii “Aurel Vlaicu” din Arad, prof.univ. dr. Ramona Lile, precum şi  reprezentanţi ai Prefecturii, mediului de afaceri, al băncilor partenere, studenţi şi profesori. Prin programul “Smart Start USA“ firmele româneşti pot obţine finanţări de până la 200.000 de USD. „Programul Smart Start USA urmărește finanțarea și facilitarea accesului unui număr de cel puțin 10.000 de IMM-uri și antreprenori români, anual, pe piețele internaționale, atenția principală fiind acordată pieţei Statelor Unite ale Americii. Într-o primă etapă, mediul de afaceri român va avea posibilitatea de a intra în contact direct cu realitățile pieței americane, în acest moment, prea puțin cunoscută în România“ a precizat Ilan Laufer. Băncile partenere cuprinse în acest program, sprijină antreprenorii români şi I M M –urile din România, implicate în exportul românesc  pentru a obţine finanţarea “Smart Start USA“. Galerie foto Conferinţa  „Alege Viitorul” 11 octombrie 2018 Peste 300 de studenţi, au luat cu asalt Conferinţa  „Alege Viitorul”. Organizată de Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră, împreună cu Liga Studenţilor, Departamentul Alumni şi Erasmus +, conferinţa a adus în faţa studenţilor de la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, opţiunile pentru viiloarea lor carieră. Cu toate că privin din ani diferiţi şi specializări diferite, studenţii au intrat în contact cu numeroasele oferte de muncă sau de studiu, puse la dispoziţie gratuit de universitatea arădeană. „Suntem deosebit de încântaţi că studenţii noştri se interesează de cariera lor chiar din primul an de studiu. Prin departamentele noastre de specialitate, punem la dispoziţia tuturor sutudenţilor, în mod gratuit, toată consultanţa şi informaţiile de care au nevoie în alegerea carierei şi în găsirea unui loc de muncă” a declarat rectorul UAV Arad Prof. Univ. Dr. Ramona Lile. Lansare de carte - Volumul Catedrala Arhiepiscopală ,,Sfânta Treime” 12 octombrie 2018 Rectorul Universității ,,Aurel Vlaicu “ din Arad, prof. univ. dr. Ramona Lile, Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului,oficialități ai Aradului, au participat, vineri, 12 Octombrie 2018, în sala „Vasile Goldiș” din incinta Consiliului Județean Arad, în prezența unui numeros public, la lansarea volumului Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime” din Arad, scrisă de părintele Simion Mladin. Galerie foto Deschiderea noului an universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad 01 octombrie 2018 Ca în fiecare an, ziua de 1 octombrie reprezintă deschiderea noului an în învățământul universitar din România. Cu acest prilej și Universitatea Aurel Vlaicu din Arad și-a deschis porțile pentru studenții ei. Așadar, luni, 1 octombrie anul curent, în prezența Înaltpreasfințitului Timotei, cadrele didactice și studenții Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad au participat la Sfânta Liturghie oficiată în capela facultății. La finalul acestei slujbe au fost transmise mesajele de binecuvântare din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, cât și apelul făcut de Adunare Națională Bisericească pentru participarea la referendumul din zilele de 6 și 7 octombrie. Galerie foto Proiectarea situațiilor de învățare din perspectivă socio-constructivistă în cadrul oreleor de religie SEPTEMBRIE 2018 Grupul ţintă a fost reprezentat de echipe de  profesorii de religie din județul Timis. Grupul a fost împărțit pe debutanți: 4 septembrie- 28 de participanti și profesori cu grade didactice, 5 septembrie – 27 de participanți Comemorarea eroului naţional Avram Iancu septembrie 2018 Ţebea – 09. 09. 2018 - UNIVERSITATEA AUREL VLAICU DIN ARAD depune COROANA LA MORMANTUL LUI AVRAM IANCU- DUMINICA 9 SEPTEMBRIE 2018, la TEBEA, in cadrul obiectivului organizat: ZILELE NATIONALE TEBEA 2018 - SLAVA EROILOR NEAMULUI NATIUNII ROMANE ! Aceasta zi importanta 9 SEPTEMBRIE 2018 a scris ISTORIE ! DUMINICA 9 SEPTEMBRIE- DUBLA SEMNIFICATIE a ZILEI ISTORICE, CULTURAL- SPIRITUALE: 1. Zilele Nationale TEBEA- 2018, Vesnica Pomenire Avram Iancu si SLAVA EROILOR NEAMULUI ROMANESC ! A doua semnificatie a zilei de 9 SEPTEMBRIE 2018, in calendarul social este: 2. ZIUA MONDIALA A FRUMOSULUI : ( Identitate Istorica, culturala, Religiaoasa, Estetica, Artistica ) : Ziua mondială a frumuseţii (World Beauty Day) - aniversată, anual, la 9 septembrie, este o zi dedicată tuturor celor iubitori de frumos. ASISTENTA SOCIALA IUBESTE FRUMOSUL, PROMOVEAZA DEMNITATEA, VALORILE NATIONALE, SOCIALE, VALORILE RELIGIOASE, CULTURALE si mai ALES, VALORILE TEOLOGICE ! Genialul scriitor rus Fiodor Dostoievski a scris celebra frază: "Frumuseţea va salva lumea". Ziua Mondială a Frumuseţii este marcată începând din 1995, la iniţiativa Comitetului Internaţional al Esteticii şi Cosmeticii (SIDESKO). Frumosul se simte, nu încape într-o definiţie - spunea Honoré de Balzac. Aprecierea frumuseţii este determinată de gust - explica Immanuel Kant. Frumuseţea va salva lumea - scria genialul Fiodor Dostoievski. Conştientizarea frumuseţii va salva lumea - sublinia pictorul-filozof Nikolai Roerich. Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, prezentă la ZIUA POMPIERILOR SEPTEMBRIE 2018 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al Judeţului Arad, a organizat, în data de  11.09.2018  o festivitate dedicată ZILEI POMPIERILOR,  cu ocazia  implinirii a 50 de ani de la înființarea unității de pompieri militari în judeţul Arad.La ceremonie a participat Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Timotei al Aradului alături de  oficilităţi arădene. Din partea Universităţii  „Aurel Vlaicu” din Arad, au fost prezenţi Prof. univ. dr. ing. Alexandru  Popa, Prorector privind Procesul de Învăţământ şi Asigurarea Calităţii,  ec. Hădan Florin, Director General Administrativ, şi Arhid.asist.univ.drd.Tiberiu Ardelean de la  Facultatea de Teologie Ortodoxă "Ilarion V. Felea" – Arad Simpozionul “Zilele Francisc I. Rainer” octombrie 2018 Ne apropiem de următorul eveniment – deja tradiţional - pentru cei care desfaşoară o activitate ştiinţifică legată de antropologie: Simpozionul “Zilele Francisc I. Rainer” - ediţia de toamnă 2018, Arad. Organizatorii principali ai acestei ediții sunt cele două Universități din Arad: Universitatea "Aurel Vlaicu" din ARAD, Universitatea de Vest "VASILE GOLDIȘ" ARAD și Societatea Academică de Antropologie - Filiala Arad. Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, prin Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială, participă la acţiunile sociale ale comunităţii arădene septembrie 2018 Balul Busuiocului- cu ocazia începutului anunului bisericesc Încălţăm şi îmbrăcăm un copil pentru şcoală – acţiune organizată la Şc. Generală din Tisa Nouă cu ocazia începerii anului şcolar Ziua mondială a curăţeniei „Conferințele Centenarului“ ediția a V-a 29 septembrie 2018 Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, parteneră în cadrul proiectului „Voci în cetate“, alături de Primăria Municipiului Arad şi Centrul Municipal de Cultură Arad reprezentată de prof univ.dr.Corneliu Pădurean, moderator, a participat în data de 28.09.2018 la cea de a-V-a edtiţie a „Conferințele Centenarului“ desfăşurată  la Biblioteca Judeţeană Alexandru D. Xenopol Arad. UAV  alături de Palatul Copiilor din Arad 27 septembrie 2018 Universitatea  „Aurel Vlaicu” din Arad, în Sala de Sport „Mihai Botez” a găzduit deschiderea noului an şcolar al Palatului  Copiilor. Palatul Copiilor din Arad, cu tradiţie în învăţământul preuniversitar arădean, în prezenţa unui public numeros, şi-a prezentat activităţile, oferta educaţională pentru noul an. Galerie foto(sursa ARQ) NOAPTEA CERCETĂTORILOR EUROPENI 2018 27 septembrie 2018 Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad împreună cu Primăria Municipiului Arad, Inspectoratul  Şcolar Judeţean  Arad, Cebtrul Cultural Judeţean Arad, Centrul Comercial Atrium Mall şi alţi parteneri de cercetare, organizează în 28.09.2018,   Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, prezentă la ceremonia de deschidere a noului  an şcolar 2018-2019 10 septembrie 2018 Rectorul  Universităţii  „Aurel Vlaicu” din Arad, prof. univ. dr. Ramona Lile, a participat în prima zi, la festivitatea de deschidere a noului an şcolar,  la Liceul Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn” precum şi la Colegiul Economic Arad. La festivitatea de deschidere a noului an şcolar, au participat  cadre didactice dintre care amintim, prorectorii prof. univ. dr. Alexandru Popa, prof. univ. dr. Codruţa Stoica, conf. univ dr. Teodor Cilan, Precum şi decani, prof. univ. dr. Dan Glăvan, prof. univ. dr. Alina Roman, Protos. lect.univ.dr.Nicolae Marcel Tanc, la: Colegiul “Vasile Goldiş”, Colegiul Naţional” Moise Nicoară”, Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”, Colegiul Național Preparandia „Dimitrie Țichindeal”, Liceul cu Program Sportiv ,Seminarul Teologic  Ortodox din Arad. Corpul academic arădean  urează elevilor succes în noul an şcolar!      Centenarul în ipostaze identitare 10 septembrie 2018 Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, reprezentată  prin prorector  prof. univ. dr. Codruţa Stoica a participat la Gyula în 21.09.2018, la Evenimentul dedicat Marii Unirii din 1918, “Centenarul   în  Ipostaze  Identitare”. Consulul General al României la Gyula, Florin Vasiloni, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria Preasfinţitul Părinte Siluan, alte personalităţi marcante din Ungaria şi România, precum şi instituţii de cultură din ambele tări, au susţinut discursuri şi prelegeri dedicate evenimentului. UAV alături de TRICOLORI! 25 septembrie 2018 La Arad, s-au disputat două meciuri de futsal între echipele de seniori România şi Albania, organizat de FRF prin AJF Arad, Consiliul Judeţean Arad, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Universitatea ”Aurel Vlaicu” din Arad. Echipa Naţională a câştigat ambele partide!   Un nou Doctor în Teologie în rândul clericilor arădeni 25 septembrie 2018 În data de 25 septembrie 2018, în cadrul Școlii doctorale de Teologie „Isidor Todoran” a Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Părintele Arhid. Asist. Univ. Drd. Paul-Tiberiu Ardelean, inspector eparhial în cadrul Arhiepiscopiei Aradului și membru al corpului academic din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, și-a susținut teza de doctorat. Bun cunoscător și susținător al muzicii bisericești locale, Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, a fost cel care i-a acordat candidatului binecuvântarea arhierească pentru a se înscrie la cursurile doctorale, susținându-l pe tot parcursul acestora. Sub coordonarea Părintelui Prof. Univ. Dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie clujene, candidatul a elaborat și susținut teza de doctorat cu titlul: „Relevanța tradiției dirijorale în muzica bisericească din spațiul românesc. Exigențe metodologice, vocaționale și spirituale ale dirijorului de cor bisericesc”. Galerie foto Primul doctor din Biserica Ortodoxă Sârbă al Școlii doctorale din Arad 6 septembrie 2018 În ziua de 6 septembrie 2018, în prezența Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a Preasfințitului Părinte Dr. Lukian, Episcop sârb de Budapesta și administrator de Timișoara, a Preasfințitului Părinte Dr. Emilian Crișanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, precum și a Consulului sârb din Timișoara, a altor demnitari și a unei audiențe numeroase, Vicarul-administrativ al Episcopiei Ortodoxe Sârbe de Timișoara, preotul Marinco Marcov și-a susținut teza de doctorat în domeniul Dreptului Bisericesc. Cercetarea sa a fost pusă sub titlul: „Originile Dreptului scris în Biserica Ortodoxă Sârbă. Studiu istoric-canonic”, fiind astfel prima teză de doctorat a școlii teologice arădene elaborată de un etnic sârb. Comisia a fost formată din următorii Părinți profesori: Dr. Cristinel Ioja, președinte, Dr. Constantin Rus, coordonatorul lucrării, iar ca membri: Dr. Marius Țepelea, de la Facultatea de Teologie din Oradea, Dr. Irimie Marga, de la Facultatea de Teologie din Sibiu și Dr. Georgică Grigoriță, de la Facultatea de Teologie Justinian Patriarhul din București. Galerie foto   Doi noi doctori în Drept bisericesc la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad 5 septembrie 2018 În ziua de 5 septembrie a.c. au fost programate pentru susținere publică două teze de doctorat în domeniul Dreptului bisericesc. Astfel, Pr. Traian Nojea a elaborat și susținut în fața comisiei lucrarea cu titlul: Primatul papal în perioada secolelor XII-XV: de la „honoris” la „jurisdictionis”, o cercetare întreprinsă sub îndrumarea ştiinţifică a Pr. Prof. Univ. Dr. Constantin Rus. Din comisie au făcut parte Părinții profesori: Georgică Grigoriță de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București;  Marius Țepelea de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea și Irimie Marga de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, sub președinția Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja. Galerie foto   Susțineri de teze de doctorat în Teologie Dogmatică la Arad 3 - 4 septembrie 2018 Începutul noului an bisericesc a adus, pentru Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, o seamă de evenimente academice de o reală importanță pentru teologia românească. Astfel, în zilele de luni și marți, respectiv 3 și 4 septembrie ac. au fost susținute trei teze de doctorat la disciplina Teologia Dogmatică. Primul candidat, Teodor Daniil Stoenescu, a prezentat lucrarea „Problematica eshatologică în gândirea Sfântului Maxim Mărturisitorul”, cercetare realizată sub coordonarea Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja. Din comisia prezidată de Pr. Prof. Univ. Dr. Constantin Rus au mai făcut parte Pr. Prof. Univ. Dr. Ștefan Buchiu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din București; Pr. Prof. Univ. Dr. Dumitru Megheșan de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea și Pr. Prof. Univ. Dr. Ioan Tulcan de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad. Galerie foto Proiectarea situațiilor de învățare din perspectivă socio-constructivistă în cadrul oreleor de religie SEPTEMBRIE 2018 Grupul ţintă a fost reprezentat de echipe de  profesorii de religie din județul Timis. Grupul a fost împărțit pe debutanți: 4 septembrie- 28 de participanti și profesori cu grade didactice, 5 septembrie – 27 de participanți Comemorarea eroului naţional Avram Iancu septembrie 2018 Ţebea – 09. 09. 2018 - UNIVERSITATEA AUREL VLAICU DIN ARAD depune COROANA LA MORMANTUL LUI AVRAM IANCU- DUMINICA 9 SEPTEMBRIE 2018, la TEBEA, in cadrul obiectivului organizat: ZILELE NATIONALE TEBEA 2018 - SLAVA EROILOR NEAMULUI NATIUNII ROMANE ! Aceasta zi importanta 9 SEPTEMBRIE 2018 a scris ISTORIE ! DUMINICA 9 SEPTEMBRIE- DUBLA SEMNIFICATIE a ZILEI ISTORICE, CULTURAL- SPIRITUALE: 1. Zilele Nationale TEBEA- 2018, Vesnica Pomenire Avram Iancu si SLAVA EROILOR NEAMULUI ROMANESC ! A doua semnificatie a zilei de 9 SEPTEMBRIE 2018, in calendarul social este: 2. ZIUA MONDIALA A FRUMOSULUI : ( Identitate Istorica, culturala, Religiaoasa, Estetica, Artistica ) : Ziua mondială a frumuseţii (World Beauty Day) - aniversată, anual, la 9 septembrie, este o zi dedicată tuturor celor iubitori de frumos. ASISTENTA SOCIALA IUBESTE FRUMOSUL, PROMOVEAZA DEMNITATEA, VALORILE NATIONALE, SOCIALE, VALORILE RELIGIOASE, CULTURALE si mai ALES, VALORILE TEOLOGICE ! Genialul scriitor rus Fiodor Dostoievski a scris celebra frază: "Frumuseţea va salva lumea". Ziua Mondială a Frumuseţii este marcată începând din 1995, la iniţiativa Comitetului Internaţional al Esteticii şi Cosmeticii (SIDESKO). Frumosul se simte, nu încape într-o definiţie - spunea Honoré de Balzac. Aprecierea frumuseţii este determinată de gust - explica Immanuel Kant. Frumuseţea va salva lumea - scria genialul Fiodor Dostoievski. Conştientizarea frumuseţii va salva lumea - sublinia pictorul-filozof Nikolai Roerich. Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, prezentă la ZIUA POMPIERILOR SEPTEMBRIE 2018 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al Judeţului Arad, a organizat, în data de  11.09.2018  o festivitate dedicată ZILEI POMPIERILOR,  cu ocazia  implinirii a 50 de ani de la înființarea unității de pompieri militari în judeţul Arad.La ceremonie a participat Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Timotei al Aradului alături de  oficilităţi arădene. Din partea Universităţii  „Aurel Vlaicu” din Arad, au fost prezenţi Prof. univ. dr. ing. Alexandru  Popa, Prorector privind Procesul de Învăţământ şi Asigurarea Calităţii,  ec. Hădan Florin, Director General Administrativ, şi Arhid.asist.univ.drd.Tiberiu Ardelean de la  Facultatea de Teologie Ortodoxă "Ilarion V. Felea" – Arad Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, prin Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială, participă la acţiunile sociale ale comunităţii arădene septembrie 2018 Balul Busuiocului- cu ocazia începutului anunului bisericesc Încălţăm şi îmbrăcăm un copil pentru şcoală – acţiune organizată la Şc. Generală din Tisa Nouă cu ocazia începerii anului şcolar Ziua mondială a curăţeniei „Conferințele Centenarului“ ediția a V-a 29 septembrie 2018 Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, parteneră în cadrul proiectului „Voci în cetate“, alături de Primăria Municipiului Arad şi Centrul Municipal de Cultură Arad reprezentată de prof univ.dr.Corneliu Pădurean, moderator, a participat în data de 28.09.2018 la cea de a-V-a edtiţie a „Conferințele Centenarului“ desfăşurată  la Biblioteca Judeţeană Alexandru D. Xenopol Arad. UAV  alături de Palatul Copiilor din Arad 27 septembrie 2018 Universitatea  „Aurel Vlaicu” din Arad, în Sala de Sport „Mihai Botez” a găzduit deschiderea noului an şcolar al Palatului  Copiilor. Palatul Copiilor din Arad, cu tradiţie în învăţământul preuniversitar arădean, în prezenţa unui public numeros, şi-a prezentat activităţile, oferta educaţională pentru noul an. Galerie foto(sursa ARQ) NOAPTEA CERCETĂTORILOR EUROPENI 2018 27 septembrie 2018 Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad împreună cu Primăria Municipiului Arad, Inspectoratul  Şcolar Judeţean  Arad, Cebtrul Cultural Judeţean Arad, Centrul Comercial Atrium Mall şi alţi parteneri de cercetare, organizează în 28.09.2018. Centenarul în ipostaze identitare 10 septembrie 2018 Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, reprezentată  prin prorector  prof. univ. dr. Codruţa Stoica a participat la Gyula în 21.09.2018, la Evenimentul dedicat Marii Unirii din 1918, “Centenarul   în  Ipostaze  Identitare”. Consulul General al României la Gyula, Florin Vasiloni, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria Preasfinţitul Părinte Siluan, alte personalităţi marcante din Ungaria şi România, precum şi instituţii de cultură din ambele tări, au susţinut discursuri şi prelegeri dedicate evenimentului. UAV alături de TRICOLORI! 25 septembrie 2018 La Arad, s-au disputat două meciuri de futsal între echipele de seniori România şi Albania, organizat de FRF prin AJF Arad, Consiliul Judeţean Arad, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Universitatea ”Aurel Vlaicu” din Arad. Echipa Naţională a câştigat ambele partide! Un nou Doctor în Teologie în rândul clericilor arădeni 25 septembrie 2018 În data de 25 septembrie 2018, în cadrul Școlii doctorale de Teologie „Isidor Todoran” a Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Părintele Arhid. Asist. Univ. Drd. Paul-Tiberiu Ardelean, inspector eparhial în cadrul Arhiepiscopiei Aradului și membru al corpului academic din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, și-a susținut teza de doctorat. Bun cunoscător și susținător al muzicii bisericești locale, Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, a fost cel care i-a acordat candidatului binecuvântarea arhierească pentru a se înscrie la cursurile doctorale, susținându-l pe tot parcursul acestora. Sub coordonarea Părintelui Prof. Univ. Dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie clujene, candidatul a elaborat și susținut teza de doctorat cu titlul: „Relevanța tradiției dirijorale în muzica bisericească din spațiul românesc. Exigențe metodologice, vocaționale și spirituale ale dirijorului de cor bisericesc”. Galerie foto Primul doctor din Biserica Ortodoxă Sârbă al Școlii doctorale din Arad 6 septembrie 2018 În ziua de 6 septembrie 2018, în prezența Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a Preasfințitului Părinte Dr. Lukian, Episcop sârb de Budapesta și administrator de Timișoara, a Preasfințitului Părinte Dr. Emilian Crișanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, precum și a Consulului sârb din Timișoara, a altor demnitari și a unei audiențe numeroase, Vicarul-administrativ al Episcopiei Ortodoxe Sârbe de Timișoara, preotul Marinco Marcov și-a susținut teza de doctorat în domeniul Dreptului Bisericesc. Cercetarea sa a fost pusă sub titlul: „Originile Dreptului scris în Biserica Ortodoxă Sârbă. Studiu istoric-canonic”, fiind astfel prima teză de doctorat a școlii teologice arădene elaborată de un etnic sârb. Comisia a fost formată din următorii Părinți profesori: Dr. Cristinel Ioja, președinte, Dr. Constantin Rus, coordonatorul lucrării, iar ca membri: Dr. Marius Țepelea, de la Facultatea de Teologie din Oradea, Dr. Irimie Marga, de la Facultatea de Teologie din Sibiu și Dr. Georgică Grigoriță, de la Facultatea de Teologie Justinian Patriarhul din București. Galerie foto Doi noi doctori în Drept bisericesc la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad 5 septembrie 2018 În ziua de 5 septembrie a.c. au fost programate pentru susținere publică două teze de doctorat în domeniul Dreptului bisericesc. Astfel, Pr. Traian Nojea a elaborat și susținut în fața comisiei lucrarea cu titlul: Primatul papal în perioada secolelor XII-XV: de la „honoris” la „jurisdictionis”, o cercetare întreprinsă sub îndrumarea ştiinţifică a Pr. Prof. Univ. Dr. Constantin Rus. Din comisie au făcut parte Părinții profesori: Georgică Grigoriță de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București;  Marius Țepelea de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea și Irimie Marga de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, sub președinția Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja. Galerie foto Susțineri de teze de doctorat în Teologie Dogmatică la Arad 3 - 4 septembrie 2018 Începutul noului an bisericesc a adus, pentru Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, o seamă de evenimente academice de o reală importanță pentru teologia românească. Astfel, în zilele de luni și marți, respectiv 3 și 4 septembrie ac. au fost susținute trei teze de doctorat la disciplina Teologia Dogmatică. Primul candidat, Teodor Daniil Stoenescu, a prezentat lucrarea „Problematica eshatologică în gândirea Sfântului Maxim Mărturisitorul”, cercetare realizată sub coordonarea Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja. Din comisia prezidată de Pr. Prof. Univ. Dr. Constantin Rus au mai făcut parte Pr. Prof. Univ. Dr. Ștefan Buchiu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din București; Pr. Prof. Univ. Dr. Dumitru Megheșan de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea și Pr. Prof. Univ. Dr. Ioan Tulcan de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad. Galerie foto     „Aradul, capitala politică a Marii Uniri" 21 august 2018 În data de 21 august a avut loc conferința națională „Aradul, capitala politică a Marii Uniri”. Din acest an, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad este partenerul Primăriei Arad în organizarea evenimentului aflat deja la cea de-a 13-a ediție.  Deschiderea conferinței a avut loc în Sala Ferdinand, iar Universitatea „Aurel Vlaicu” a fost reprezentată de conf.dr. Alina Ionescu, decanul Facultății de Științe Umaniste și Sociale. Colectivul UAV felicită organizatorii pentru inițiativă și doreste succes participanților din Arad și din țară înscriși cu lucrări. Galerie foto S-a încheiat a VIII-a ediție de Ghioroc Summer Fest 31 august 2018  A fost o noapte plină de muzică bună și distracție, cea care a incheiat cea de-a VIII-a editie de Ghioroc Summer Fest, cu un super party pe plaja lacului Ghioroc, unde pentru studenții Universității ”Aurel Vlaicu” și prietenii lor au mixat live: Zwette, Manuel Riva, Gabriel M, Paul Damixie, Dj Sebuh, NINHO.  Galerie foto Ioan Galea, vernisaj de pictură la Galeria ALFA  11 iulie 2018 În acest sfârșit de săpătmână, sub patronajul Asociației ”Filiala din Arad a UAP din România”, Galeria de Artă ALFA a găzduit vernisajul expoziției de pictură a prof. univ. dr. Ioan Galea, de la Universitatea ”Aurel Vlaicu”. ”Ioan Galea, de fapt, nici nu știu dacă pictează, el gândește prin culoare. Aceasta cred că este principala caracteristică a creației lui. Ioan Galea încă a păstrat niște elemente din creația suprarealistă: acea întrunire improbabilă de stări, de senzații, de culori, cărora el reușește să le dea o coerență și cred că este bine strânsă de aceste rame, ce sunt cu mult mai puternice decât la lucrările lui anterioare, unde uneori picta chiar pe margine. Artistul este un taciturn, un ardelean al picturii, aș îndrăzni să spun, care rostește doar câteva cuvinte, cumpănite, grele, parcă ar fi niște clopote și așa sunt gândite și picturile lui, foarte puține dintre ele fiind aglomerate”, a descifrat criticul literar Mircea Mihăieș bornele evoluției picturii prietenului său de-a lungul vremii. Galerie foto (sursa ARQ) Un nou parteneriat pentru UAV 14 iulie 2018 Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a devenit partener al unei universități din Africa. Vineri, la sediul rectoratului UAV, a fost semnat acordul de cooperare științifică cu Universitatea Larbi Tebessi-Tebessa din Algeria. Este un acord important pentru universitatea arădeană, care permite o nouă deschidere spre lumea musulmană, dar în același timp o deschidere spre un nou continent și un punct important pe agenda de internaționalizare a UAV. „Este o onoare să primim la universitatea noastră delegația universității din Algeria, o universitate multidisciplinară cu care, sunt convinsă, vom colabora foarte bine. Acordul semnat vizează schimburi de experiență între studenți, profesori și cercetători, derularea unor proiecte comune, cooperare tehnică și științifică în domenii cu valențe apropiate și colaborare pe diverse domenii educaționale. Cred că va fi un câștig pentru ambele universități”, a declarat rectorul UAV, prof. univ. dr. Ramona Lile. Delegația universității algeriene a fost condusă de rectorul pr. Fekra Said și prorectorul pentru relații internaționale pr. Salah Chenikher care au punctat de asemenea importanța acestui acord de parteneriat cu universitatea arădeană și și-au manifestat încrederea în viitoarele colaborări cu facultățile din cadrul UAV. Din partea Universității „Aurel Vlaicu” au fost prezenți la semnarea acordului, alături de rectorul prof. univ. dr. Ramona Lile, prorectorii universității prof. univ. dr. Codruța Stoica, prof. univ. dr. Alexandru Popa și conf. univ. dr. Teodor Cilan. Universitatea arădeană de stat a încheiat peste 40 de acorduri cu universități și institute din alte state, precum și peste 60 de acorduri Erasmus cu țări din spațiul UE și non UE. Galerie foto Educaţie fizică – prezent şi viitor, ediţia a 7-a - Sesiune ştiinţifică studenţească 04 iulie 2018 In cadrul sesiunii ştiinţifice studenţeşti, studenţii din anii terminali, studii universitare de licenţă şi de master, vor prezenta lucrările de licenţă şi de disertaţie, conform secţiunilor la care s-au înscris: 10 – 11 – Sporturi individuale;  11 – 12 – Jocuri sportive; 12 – 13 – Educaţie Fizică şi Sport. Model diploma Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad prezentă la cel de-al 6-lea Simpozion al IAODT, Balamand – Liban 7-10 iunie 2018 În zilele de 7-10 iunie 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, o delegație a Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad, a participat la lucrările celui de-al 6-lea Simpozion al Asociației Internaționale a Dogmatiștilor Ortodocși (IAODT), care s-a desfășurat la Balamand, în Liban. Din delegație au făcut parte: Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, Decanul Facultăţii,  Pr. Prof. Univ. Dr. Ioan Tulcan, Vicepreşedinte al Asociaţiei și Pr. Lect. Univ. Dr. Filip Albu, în calitate de Secretar al acestei Asociaţii Internaţionale. Această manifestare s-a desfășurat sub înalta binecuvântare a Preafericitului Părinte Ioan al X-lea, Patriarhul Antiohiei și al întregului Orient, în organizarea Facultății de Teologie Ortodoxă Sfântul Ioan Damaschinul din cadrul Universității din Balamand și a Asociației Internaționale a Dogmatiștilor Ortodocși. Tema acestei întâlniri a fost înscrisă sub genericul Eshatologia în viziunea Teologiei Ortodoxe. Galerie foto Interculturalitatea în lumea contemporană   16 iunie 2018 Participanți: 13 studenți de la programul postuniversitar de psihopedagogie, nivelul II și o studentă de la masterul Politici și Strategii ale Formării Competențelor pentru Cariera Didactică, anul I. Activități: la întrebările cheie asupra interculturalității, inserate de moderator (prof. dr. habil. Dorin Herlo) pe foaia de flipchart a fiecărei grupe – „Ce înţelegeţi prin educaţie interculturală şi ce importanţă are în arealul nostru?”, „Care sunt dificultăţile, provocările şi beneficiile învăţării interculturale?”, „Ce resurse există şi ce resurse sunt necesare pentru implementarea reală a învăţării interculturale în arealul nostru?”, „Ce rol veţi juca în educaţia interculturală a zonei în următorii 20 de ani?” – participanții au fost invitați să răspundă, grupați câte trei sau patru, timp de 10 minute, apoi să treacă la o altă masă, la o altă întrebare... până la încheierea parcurgerii tuturor întrebărilor, după metoda World Café! Galerie foto Concursul Internaţional „Caius Iacob“ 2018 mai 2018 Un concurs cu tradiție al Universității “Aurel Vlaicu” din Arad a marcat anul acesta 10 ani de la prima ediție. Concursul Internaţional de Matematică şi Informatică „Caius Iacob“, organizat de Facultatea de Științe Exacte, aflat la cea de a  X-a ediție și-a premiat câștigătorii acestui an. O ediție omagială dedicată  lui Lazăr Iacob, tatăl lui Caius Iacob,  fost delegat la Adunarea Națională de la Alba Iulia din 1918. Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Timotei a fost prezent la festivitatea de absolvire a studenților teologi arădeni, promoția 2018 29 mai 2018 Absolvenţii celei de-a 24-a promoţie a Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu” Arad, şi-au încheiat parcursul studiilor universitare de licenţă, prin festivitatea emoţionantă a îndătinatului curs festiv, desfăşurat cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop dr. Timotei Seviciu, în ziua de 29 mai 2018. Deschiderea manifestărilor a început cu oficierea Sfintei Liturghii în capela facultăţii, soborul slujitor fiind format din preoţii profesori ai Facultăţii, iar răspunsurile liturgice au fost date de către absolvenţi. Galerie foto   Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad a fost premiat de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel 20-24 mai 2018 Conferențiarii și moderatorii Congresului Național de Teologie intitulat „Unitate Eclesială și Unitate Națională” au primit miercuri diploma omagială și medalia comemorativă a anului 2018. Între participanți, din partea Facultății de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad, a fost premiat Părintele Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, decanul facultății. Anul 2018 a fost proclamat drept An omagial al unității de credință și de neam și An comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918 în Patriarhia Română. Distincțiile au fost oferite în sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel care a apreciat activitatea desfășurată în cadrul congresului pe tema unității eclesiale și naționale despre care a spus că este „o temă foarte frumoasă, actuală”. Galerie foto   Un volum inedit: Hotărârile Dogmatice ale Sinoadelor Ecumenice 20 mai 2018 Expresia „ad fontes” (înapoi la izvoare) rezuma în perioada Renașterii îndemnul la reînnoirea studiului umanioarelor. Același imbold, dar de data aceasta transpus în domeniul teologiei dogmatice, i-a animat și pe cei care propun în acest an publicului o lucrare unică în istoria teologiei românești, Hotărârile Dogmatice ale celor şapte Sinoade Ecumenice, volum apărut la Editura Basilica a Patriarhiei Române. Galerie foto   Premiu obținut de un student al Facultății de Teologie din Arad 17 mai 2018 Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patirarhul” din București, împreună cu Asociația Studenților Teologi Ortodocși, au organizat, în perioada 17-20 mai 2018, a cincea ediție a Sesiunii de Comunicări Științifice pentru studenți și masteranzi Teologie și identitate, cu tema Contribuția Bisericii Ortodoxe Române la realizarea statului român unitar modern. Implicațiile istorice și teologice ale Unirii din 1918. Evenimentul s-a desfășurat la Centrul Social-Pastoral Sfânta Cruce al Mănăstirii Caraiman. Din partea Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, a participat studentul Cătălin-Iulian Drăgan, anul II de studii, specializarea Teologie Pastorală, care a obținut Premiul al II – lea , în urma susținerii referatului cu tema Școala arădeană și mișcarea național-politică în perioada dualistă (1867-1918). Referatul a fost elaborat sub coordonarea Protos. Lect. Univ. Dr. Nicolae M. Tang. Galerie foto   Lucrările simpozionului ISREIE la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad 17 - 19 mai 2018 n zilele de 17-19 mai 2018 cadrele didactice ale Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad au participat la simpozionul internațional Cercetare și Educație în Era Inovării, care se află la cea de-a 7-a ediție. La ediția din acest an participă reprezentanți din 44 de universități din 20 de țări. În cadrul acestei manifestări științifice sunt prezentate referate de specialitate, reunite sub genericul: Teologia Ortodoxă Română în slujba unității Bisericii și a națiunii. Galerie foto   Concluziile simpozioanelor desfășurate la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad 17 - 19 mai 2018 Cele două simpozioane care s-au desfășurat zilele acestea la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea”, din Arad, au ajuns la final. Manifestarea academică derulată în aceste zile s-a încheiat printr-o sesiune comună a studenților, masteranzilor și doctoranzilor, în care s-a prezentat concluziile celor două simpozioane, precum și ample discuții generate cadrul tematicilor abordate, în care s-au angajat participanții și profesorii facultății. Temele prezentate și dezbătute în cadrul sesiunilor celor două simpozioane se pot încadra în trei mari direcții: dimensiunea istorică, centrată pe relatările evenimentelor istorice și etapele luptei de emancipare și unitate națională; evocarea personalităților angajate în acest amplu proces al unificării, atât mireni, cât și clerici, studenți și profesori de teologie, monahi, preoți și episcopi. Unitatea de credință ortodoxă a constituit cea de-a treia direcție a temelor prezentate, subliniindu-se prin aceasta dimensiunea teologică a manifestării, pe lângă cea istorică. Unitatea de credință a constituit premisa fundamentală a unității de neam și o constantă e ființei neamului românesc. Galerie foto   Simpozion național studențesc și masteral, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad 14 - 16 mai 2018 În zilele de 14, 15 și 16 mai 2018, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, a organizat Simpozionul național studențesc și masteral, cu tema „Contribuția Bisericii Ortodoxe Române la făurirea unității de neam și de credință”. Această manifestare academică și culturală se desfășoară sub egida Arhiepiscopiei Aradului și a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, printr-un proiect finanțat de Ministerul Educației Naționale. Lucrările simpozionului s-au deschis în data de 15 mai, la ora 9.30, în Aula Facultății de Teologie. La deschiderea festivă au luat parte Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, Preasfințitul Părinte Dr. Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, d-l Dan Codre, consilier al Președintelui Consiliului Județean, Preacucernicul Părinte Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, Decanul Facultății de Teologie, profesorii, studenții și masteranzii teologi arădeni, precum și studenții și masteranzii de la celelalte Facultăți de Teologie din țară. Galerie foto Simpozionul Școlii doctorale de Teologie din Arad 14 - 16 mai 2018 În zilele de 14-16 mai 2018, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, a fost organizatoarea Simpozionului național al Școlii doctorale de Teologie, cu tema „Unitatea de credință în Biserica Ortodoxă. Aspecte dogmatice, religios-morale și canonice”. Această manifestare academică se desfășoară sub egida Arhiepiscopiei Aradului și a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, printr-un proiect finanțat de Ministerul Educației Naționale. Lucrările simpozionului s-au deschis în data de 15 mai, la ora 9.30, în Aula Facultății de Teologie. La deschiderea festivă au luat parte: Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, Preasfințitul Părinte Dr. Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, d-l Dan Codre, consilier al Președintelui Consiliului Județean, Preacucernicul Părinte Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, Decanul Facultății de Teologie, Preacucernicul Părinte Prof. Univ. Dr. Constantin Rus, Directorul Școlii doctorale, profesori și doctoranzi din cadrul Școlii doctorale arădene și de la celelalte școli doctorale de teologie din țară. Galerie foto Corul Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad a participat la Festivalul coral „Timotei Popovici” de la Marga, județul Caraș-Severin 12 mai 2018 Sâmbătă, 12 mai, în sala de spectacole a Casei de Cultură „Dumbrăviţa” din Marga s-a desfășurat festivalul închinat celui mai prolific compozitor de muzică corală pentru copii și tineret, Timotei Popovici. Primul festival coral pentru copii şi tineret din România, care a debutat în comuna Marga – judeţul Caraş-Severin, în anul 1982, a ajuns anul acesta la cea de-a 36-a ediție. La eveniment a fost prezent și Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului care a subliniat că această ediție a festivalului în anul centenar al Marii Uniri a fost o reușită din toate punctele de vedere. „Am fost în Betleemul unde în urmă cu 36 de ani s-a născut acest festival și ne bucurăm că au venit coruri din întreg Banatul, din Arhiepiscopia Timișoarei, din Arhiepiscopia Aradului și din Episcopia noastră, coruri de copii, de tineret, coruri mixte și coruri bărbătești, astfel încât am avut o ediție reușită din toate punctele de vedere. Credem că cei care au ascultat aceste cântări religioase și patriotice au plecat mulțumiți la casele lor, cu gândul ca pe mai departe să păstrăm unitatea de credință și de neam, unitatea dintre noi românii creștini ortodocși.” Galerie foto Facultatea de Teologie Ortodoxă prezentă la manifestările dedicate Zilei Europei și Independenței de Stat a României 9 mai 2018 Miercuri, 9 mai 2018, în municipiul Arad au avut loc manifestări militare, religioase și culturale organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Independenţei de Stat a României şi Zilei Europei precum şi Zilei Comemorării şi Reconcilierii, la care Arhiepiscopia Aradului a fost reprezentată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei, împreună cu Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului. Manifestările comemorative s-au desfășurat în Piața Avram Iancu din centrul municipiului Arad. După salutul drapelului de luptă şi al gărzii de onoare și intonarea Imnului naţional al României, Înaltpreasfinția Sa în fruntea soborului de preoți a oficiat serviciul religios prescris pentru acest moment. Un grup de studenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, sub coordonarea Părintelui Tiberiu Ardelean, cadru didactic la facultate, a dat răspunsurile liturgice la serviciul religios desfășurat cu acest prilej. Chiriarhul și oficialitățile prezente au evocat semnificația Zilei de 9 Mai, moment urmat de depunerea de coroane și jerbe de flori. Galerie foto Prezența Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad la „Ziua porților deschise” 2 mai 2018 În ziua de 2 mai 2018, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a fost gazda îndătinatului eveniment de promovare a ofertei educaționale pentru sesiunea de admitere 2018-2019, denumit generic: Ziua porților deschise. La această acțiune a luat parte și Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad, printr-un stand frumos amenajat, unde Părinții profesori și studenții prezenți au oferit informații și detalii despre istoricul acestei venerabile școli de teologie din vestul țării, cât și despre programul de admitere. Galerie foto Erasmus+ Open Doors” la Universitatea  “Aurel Vlaicu” din Arad 8 martie 2018 “ Erasmus+ Open Doors” Promovează programul Erasmus+  în rândul studenţilor universităţii. Bursa locurilor de muncă la Universitatea  “Aurel Vlaicu” din Arad 16 martie 2018 Evenimentul  a avut loc în data de 16 martie la parterul Complexului M cu sprijinul Centrului de Consiliere şi Orientare în Carieră din cadrul Universităţii “Aurel Vlaicu” din Arad. Multipla campioană Gabriela Szabo prezentă în cadrul Bursei Locurilor de Muncă  16 martie 2018 Gabriela Szabo este o sportivă emblematică din istoria atletismului românesc.  Ea a vorbit  studenților, în cadrul unei conferințe, despre ce înseamnă munca și determinarea. „Este o onoare pentru noi să ne fie alături o mare personalitate a sportului mondial. Gabriela Szabo este un exemplu pentru mulți români și a demonstrat că doar prin muncă, efort și sacrificii poți să reușești în viață” a declarat rectorul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, prof.univ.dr. Ramona Lile. Liga Studenților din Universitatea „Aurel Vlaicu”din Arad organizează Academia de Training pentru Elevi Primul training din cadrul proiectului național Academia de Training pentru Elevi s-a desfăşurat la Arad, prin Liga Studenților din Universitatea „Aurel Vlaicu”. Turneu de şah - ediţia a I-a la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport  22 martie 2018 Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, din cadrul   Universităţii “Aurel Vlaicu” din Arad, a organizat Turneul de şah, ediţia a I-a - “Cupa Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport - 2018“. Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport  prezentă la Campionatul Naţional de Înot 21 -25 martie 2018 În perioada 21-25 martie 2018, a avut loc la Bacău, Campionatul Naţional de înot – seniori, tineret, juniori, organizat de  Federatia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern. Zilele Asistenței Sociale la Universitatea „Aurel Vlaicu”din Arad 19 -26 martie 2018 În cadrul FSEPAS, în săptămâna 19-26 martie 2018, se desfășoară Zilele Asistenței Sociale. Conferința  ASCOR  Arad 20 martie 2018 Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, a susţinut marți, 20 martie 2018, în sala festivă a Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, conferinţa cu tema „Slujbele bisericești ale Postului Mare și importanța lor pentru viața duhovnicească” în cadrul ASCOR, Asociaţia  Studenţilor Creştini Ortodocşi Români Arad. Biblioteca Vie, Zilele Asistenței Sociale la Universitatea „Aurel Vlaicu”din Arad 16 martie 2018 Facultatea de Știinte ale Educației, Psihologie și Asistență Socială din cadrul UAV în parteneriat cu AsProAs, Asociația Oaza, Cabinet Individual de Asistență Socială Andres Laura, Asociația pentru Educație Proactivă și Colegiul National al Asistenților Sociali prin sucursala sa din Arad a  organizat acest eveniment, un elogiu adus profesiei de asistent social. Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport  a organizat Workshop  Depăşeşte-ţi limitele -  abordare exhaustivă prin trail running 16 martie 2018 În data de 28 martie 2018 a avut loc un Workshop interactiv referitor la voinţă, limite, capacitate fizică, viaţă sănătoasă şi sport. Protagonistul workshop-lui a fost domnul Lucian Dincea, participant, în perioada 2014-2017, la 10 ultaramaratoane. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa unui număr mare de persoane, cadre didactice şi studenţi. Doctor Honoris Causa al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad Profesorul Ștefan Bratosin 16 martie 2018 In data de 28.03.2018 s-a conferit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad  distinsului Profesor Univ. Dr. Ștefan Bratosin, doctor în Științele Informării și Comunicării (SIC) al Universității ,,Charles de Gaule” Lille 3 și doctor în Teologie al Universității Aix en Provence, conducător de doctorat în Științele Informării și Comunicării, profesor universitar doctor Clasa excepțională la Universitatea ,,Paul Valéry” din Montpellier. Workshop la Facultatea de Inginerie /Noutăți și tendințe în industria textilă 16 martie 2018 Facultatea de Inginerie   în cadrul acestui workshop și acțiunilor programate în ”Săptămâna altfel”, elevii claselor a XI-a și a XII-a însoțiți de cadre didactice de la Liceul Tehnologic ”FranciscNeuman” Arad au vizitat laboratoarele didactice și de cercetare din cadrul Departamentului Automatica, Inginerie Industrială, Textile și Transporturi al Facultății de Inginerie. Absolvenţii   cursului  Administrator Structuri Sportive - prima serie, felicitaţi într-un cadru festiv  19 martie 2018 Primii 28 de absolvenți ai cursului de specializare „administrator structuri sportive” au primit diplomele din partea FRF, în cadrul unui eveniment special organizat la sediul Rectoratului de la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad. La ceremonie a participat și președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, alături de oficiali din cadrul Asociației Județene de Fotbal Arad. Este primul curs de acest gen organizat de UAV Arad în parteneriat cu FRF la care au participat cursanți din București, Târgu Jiu, Timișoara, Buzău și Arad. Sesiunea de Comunicări  Ştiinţifice a Studenţilor „Economia - Prezent şi Viitor”, Ediţia a XIX-a, 2018 29 martie 2018 Facultatea de Ştiinţe Economice    a organizat  în sala Senatului, în data de 29.03.2018 , începând cu orele 09:00, fiind organizat de către Facultatea de Ştiinţe Economice, Centrul de Cercetări în Marketing și Centrul de Cercetări și Consultanță în Economie. Conferința Internațională „Aspecte teoretico-praxilogice în evaluarea și intervenția psihoeducațională”  Ediția a VII-a 30 martie 2018 Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad și Asociația Alianța pentru Copii Arad a organizat în 30 martie 2018 Conferința Internațională Aspecte teoretico-praxiologice în evaluarea și intervenția psihopedagogică, având ca parteneri principali – Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, Inspectoratul Școlar Județean Arad și Casa Corpului Didactic Arad. Doctor Honoris Causa al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad Profesorul Teodor Meleşcanu 30 martie 2018 În data de 30.03.2018 a avut loc ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa al UAV, Excelenței Sale,  Ministrul de Externe al României, prof. univ. dr.Teodor Meleșcanu Prezență a Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad la săptămâna duhovnicească din parohia Șilindia 5 martie 2018 Un grup de studenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, însoțiți de Părintele Conf. Univ. Dr. Lucian Farcașiu au participat vineri seara, 9 martie, a.c., în cadrul săptămânii duhovnicești oraganizată în parohia Șilindia, Protopopiatul Ineu, în fiecare seară, începând de luni, 5 martie, la invitația părintelui paroh Gabriel Streulea, un fost student și masterand merituos al Facultății noastre de Teologie. A fost săvârșită Liturghia Darurilor Înaintesfințite, răspunsurile la strană fiind date de studenții Facultății de Teologie, aceștia bucurându-i pe credincioșii parohiei prin frumusețea cântărilor interpretate. Galerie foto Seară duhovnicească în Parohia Crocna cu Părintele Ștefan Negreanu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad 16 martie 2018 Perioada Postului Mare este și trebuie să fie pentru fiecare creștin un urcuș duhovnicesc, o perioadă de despovărare a sufletului de păcate, o perioadă de trăire mai intensă a credinței și de înmulțire a faptelor bune. Cu binecuvântarea Î.P.S. Părinte Arhiepiscop Timotei, la inițiativa Preotului paroh Bej Florin, în Parohia Crocna din Protopopiatul Sebiș, serile de vineri din perioada Postului Mare au fost pentru a doua oară seri duhovnicești, seri de slujire și zidire sufletească. În cea de a treia seara duhovnicească, la Pomenirea Sfinților 40 de Mucenici a fost invitat Părintele Lect. Univ. Dr. Ștefan Negreanu de la Facultatea de Teologie din Arad care a slujit și a ținut un bogat cuvânt de învățătură. Părintele Ștefan Negreanu a vorbit credincioșilor prezenți despre caracteristicile vremurilor pe care le trăim, iar în cea dea doua parte a cuvântului de învățătură a vorbit despre crucile vieții omenești și mai ales despre crucea ispășirii păcatelor pe care trebuie să o ridicăm sus și să o purtăm pentru mântuirea sufletului, în contextul în care peste câteva zile sărbătorim Duminica a III-a a Postului, închinată cinstirii Sfintei Cruci. Galerie foto Pr. Conf. Univ. Dr. Lucian Farcașiu a conferențiat în cadrul ASCOR Arad 16 martie 2018 Conferința ASCOR Arad: „Slujbele bisericești ale Postului Mare și importanța lor pentru viața duhovnicească” ​Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, Pr. Conf. Univ. Dr. Lucian Farcașiu, Profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, a susţinut marți, 20 martie 2018, în sala festivă a Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, conferinţa cu tema „Slujbele bisericești ale Postului Mare și importanța lor pentru viața duhovnicească”. Ca de obicei, la astfel de manifestări, în aula Facultăţii s-au adunat „tineri de toate vârstele”, umplând sala. Galerie foto Premisele unor parteneriate academice internaționale la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad 29 martie 2018 u binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, în ziua de 29 Martie 2018, cadrele didactice și studenții Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad au avut bucuria de a avea ca oaspeți doi teologi din străinătate: Prof. Univ. Dr. Jerzy Ostapczuk, decanul Facultății de Teologie din Varșovia (Polonia) și Prof. Univ. Dr. Martin Illert, Universitatea Halle (Germania). În Aula Magna a Facultății a avut loc întâlnirea cu membrii comunității academice teologice arădene. În deschidere, Părintele decan, Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, a adresat cuvânt de bun venit distinșilor oaspeți, evidențiind câteva repere importante ale devenirii instituționale a Teologiei arădene, în trecut și prezent. Galerie foto   Misiune în Italia a Pr. Lect. Univ. Dr. Ștefan Negreanu, cadru didactic al Facultății de Teologie din Arad 16 martie 2018 În săptămâna a patra a Postului Mare, Pr. Lect. Univ. Dr. Ștefan Negreanu, cadru didactic al Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, a participat la o serie de evenimente duhovnicești în Italia, pentru întărirea în credință a românilor aflați pe aceste meleaguri, învățându-i, sfătuindu-i și rugându-se împreună cu ei. Vineri, 16 martie 2018, părintele a ținut în Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan” Chianciano Terme, un cuvânt-conferință cu tema „Postul – trepte către cer”, cu binecuvântarea Preasfințitului Episcop Siluan Șpan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei. Evenimentul, precedat de Taina Sfântului Maslu, săvârșită în sobor de 5 preoți, a fost organizat de către preotul paroh Ioan Horbaniuc, fost student al Facultății de Teologie din Arad. Părintele Ștefan a vorbit despre cele 3 mari trepte spre cer: credința, nădejdea și dragostea, corespunzătoare celor 3 etape ale vieții duhovnicești: curăția, luminarea și îndumnezeirea, chemând credincioșii să urce pe aceste trepte, subliniind că cei care nu se află bine ancorați măcar pe prima treaptă, nu vor avea parte de Hristos. Galerie foto UAV: Dialog structurat cu TINErii 7 februarie 2018 Dialog structurat cu TINErii, a fost un eveniment activ, desfășurat miercuri, 7 februarie, la sediul Rectoratului UAV, intre studentii Universitatii “Aurel Vlaicu” din Arad! Organizat la nivel national de Uniunea Studentilor din România, Forumul Tinerilor din Romania, iar la nivel local de Liga Studentilor din Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad, cu sprijinul Universitatii “Aurel Vlaicu” din Arad. Vicepreşedintele Coaliţiei Naţionale pentru Dezvoltarea României, Liviu Beşleagă a vizitat Universitatea” Aurel Vlaicu” din Arad 9  februarie 2018 Liviu Beşleagă, Vicepreşedintele Coaliţiei Naţionale pentru Dezvoltarea României a vizitat Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad.Aradul fiind un  puternic centru economic, cu o zonă industrială foarte bine dezvoltată,  are o mare capacitate de absorbţie a forţei de muncă. International Workshop on Facilitating Nonviolent Online Behavior 9  februarie 2018 Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială împreună cu partenerii Universitatea Uludag din Turcia, asociatia A.C.S.E.S.O. din Gran Canaria și Centrul neuropsihiatric CNP St. Martin din Belgia, au organizat Workshop-ul International Facilitating Nonviolent Online Behavior. O nouă acţiune umanitară la UAV 9  februarie 2018 Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Social, din cadrul  Universităţii  „Aurel Vlaicu”  din Arad, reprezentată prin lector universitar doctor Alina Breaz a organizat o nouă acţiune umanitară împreună cu studenţii. UAV: STUDENT LOVE ON ICE 14  februarie 2018 Cu prilejul ZILEI ÎNDRĂGOSTIȚILOR Liga Studenților Universității Aurel Vlaicu a organizat o seară de duminică electrizantă pe patinoar Workshop Prevenirea comportamentelor agresive de tip bullying în mediul educațional și online - Dezbatere și joc de rol 14  februarie 2018 Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială împreună cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, au organizat Workshop-ul Prevenirea comportamentelor agresive de tip bullying în mediul educațional și online - Dezbatere și joc de rol Săptămâna duhovnicească a studenţilor teologi şi a dascălilor de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V.  Felea”Arad 20  februarie 2018 Facultatea  de  Teologie Ortodoxă „Ilarion V.  Felea”Arad, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop dr. Timotei Seviciu a participat  la slujba Canonului celui Mare de la capela Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad. Peste 300 de judoka la Naţionalele U18 din sala UAV. Un titlu naţional şi un bronz, în palmaresul Aradului! 26  februarie 2018 La finala Campionatului Naţional de judo U18, ce a avut loc la Arad, au fost prezenţi 322 de sportivi de la 56 cluburi din tara. Aradul a avut în concurs sportivi de la CSŞ Gloria, CSM, CSUAV, Pecica, Ghioroc, Zerind şi Nădlac. Titlu naţional l-a cucerit David Nagy, la categoria +90kg. Medalia de bronz i-a revenit Carlei Dragomir, la categoria 40 kg. De asemenea locul 5 l-au ocupat Roxana Iosub, Cristian Brînda şi Larisa Halic, în timp ce Davod Turc şi Radu Stana s-au clasat pe poziţia a VI-a.  Sfinții Trei Ierarhi sărbătoriți de școlile teologice arădene 1 februarie 2018 Pomenirea Sfinților Ierarhi Vasile, Grigorie și Ioan, a constituit și anul acesta prilej de sărbătoare pentru școlile teologice din eparhia Aradului, ca de altfel pentru toate școlile teologice din cuprinsul Patriarhiei Române. Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de către Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Timotei al Aradului, în Catedrala Veche, fiind precedată de slujba Utreniei. Din soborul slujitorilor au făcut parte: Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, decanul Facultății de Teologie, Pr. Prof. Pompiliu Gavra, directorul Seminarului Teologic din Arad, Pr. Conf. Univ. Dr. Teofan Mada, vicar administrativ, Protos. Lect. Univ. Dr. Iustin Popovici, consilier cultural, Arhid. Asist. Univ. Drd. Tiberiu Ardelean, inspector eparhial, precum și ceilalți profesori ai facultății și seminarului. Galerie foto Săptămâna duhovnicească a începutului Postului Mare, la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad 26 februarie 2018 Urmând tradiţia consacrată deja la Facultatea de Teologie „Ilarion V. Felea”, prima săptămână din Postul cel Mare este săptămâna duhovnicească a studenţilor teologi şi a dascălilor acestei instituţii teologice. În acest sens, în Paraclisul studenţilor din curtea Facultăţii, pe lângă programul liturgic obişnuit al dimineţilor din Postul Mare, care cuprinde săvârşirea miercurea şi vinerea a Liturghiei Darurilor Înaintesfinţite, în fiecare dintre serile acestei săptămâni a fost săvârşită rânduiala Pavecerniţei celei Mari împreunată cu cât o parte a Canonului celui Mare de pocăinţă al Sfântului Andrei Criteanul, aşa cum prevede rânduiala liturgică a Triodului. Galerie foto Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V.  Felea”Arad,  sărbătoreşte Sfinții Trei Ierarhi 31 ianuarie 2018 Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad,  prin Facultatea  de  Teologie Ortodoxă „Ilarion V.  Felea”Arad,  a desfăşurat un colocviu cu tema ,,Biserica și școala în viața și scrierile Sfinților Trei Ierarhi” Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, prezentă la Campionatul Naţional  Universitar de Atletism – Sală, la Bacău 26 ianuarie 2018 Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, prin Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, reprezentată de 2 studenţi din anul I de studii universitare de licenţă, în perioada 26-28 ianuarie 2018, au participat la Bacău, la Campionatul Naţional Universitar de Atletism Sală, organizat de Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău. Sfântul Maxim Mărturisitorul prăznuit de profesorii şi studenţii Facultății de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad 21 ianuarie 2018 Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, prin Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V.  Felea”Arad,  l-au prăznuit pe Sfântul Maxim Mărturisitorul, unul dintre ocrotitorii spirituali ai Paraclisului din curtea facultății. Acţiune umanitară la UAV 20 ianuarie 2018 Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Social, din cadrul  Universităţii  „Aurel Vlaicu”  din Arad, reprezentată prin lector universitar doctor Alina Breaz a organizat o acţiune umanitară împreună cu studenţii.

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET