Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

11 iulie 2018

În acest sfârșit de săpătmână, sub patronajul Asociației ”Filiala din Arad a UAP din România”, Galeria de Artă ALFA a găzduit vernisajul expoziției de pictură a prof. univ. dr. Ioan Galea, de la Universitatea ”Aurel Vlaicu”.

”Ioan Galea, de fapt, nici nu știu dacă pictează, el gândește prin culoare. Aceasta cred că este principala caracteristică a creației lui. Ioan Galea încă a păstrat niște elemente din creația suprarealistă: acea întrunire improbabilă de stări, de senzații, de culori, cărora el reușește să le dea o coerență și cred că este bine strânsă de aceste rame, ce sunt cu mult mai puternice decât la lucrările lui anterioare, unde uneori picta chiar pe margine. Artistul este un taciturn, un ardelean al picturii, aș îndrăzni să spun, care rostește doar câteva cuvinte, cumpănite, grele, parcă ar fi niște clopote și așa sunt gândite și picturile lui, foarte puține dintre ele fiind aglomerate”, a descifrat criticul literar Mircea Mihăieș bornele evoluției picturii prietenului său de-a lungul vremii.
Un nou parteneriat pentru UAV

14 iulie 2018

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a devenit partener al unei universități din Africa. Vineri, la sediul rectoratului UAV, a fost semnat acordul de cooperare științifică cu Universitatea Larbi Tebessi-Tebessa din Algeria. Este un acord important pentru universitatea arădeană, care permite o nouă deschidere spre lumea musulmană, dar în același timp o deschidere spre un nou continent și un punct important pe agenda de internaționalizare a UAV. „Este o onoare să primim la universitatea noastră delegația universității din Algeria, o universitate multidisciplinară cu care, sunt convinsă, vom colabora foarte bine. Acordul semnat vizează schimburi de experiență între studenți, profesori și cercetători, derularea unor proiecte comune, cooperare tehnică și științifică în domenii cu valențe apropiate și colaborare pe diverse domenii educaționale. Cred că va fi un câștig pentru ambele universități”, a declarat rectorul UAV, prof. univ. dr. Ramona Lile.
Delegația universității algeriene a fost condusă de rectorul pr. Fekra Said și prorectorul pentru relații internaționale pr. Salah Chenikher care au punctat de asemenea importanța acestui acord de parteneriat cu universitatea arădeană și și-au manifestat încrederea în viitoarele colaborări cu facultățile din cadrul UAV. Din partea Universității „Aurel Vlaicu” au fost prezenți la semnarea acordului, alături de rectorul prof. univ. dr. Ramona Lile, prorectorii universității prof. univ. dr. Codruța Stoica, prof. univ. dr. Alexandru Popa și conf. univ. dr. Teodor Cilan.
Universitatea arădeană de stat a încheiat peste 40 de acorduri cu universități și institute din alte state, precum și peste 60 de acorduri Erasmus cu țări din spațiul UE și non UE.Educaţie fizică – prezent şi viitor, ediţia a 7-a - Sesiune ştiinţifică studenţească

04 iulie 2018

In cadrul sesiunii ştiinţifice studenţeşti, studenţii din anii terminali, studii universitare de licenţă şi de master, vor prezenta lucrările de licenţă şi de disertaţie, conform secţiunilor la care s-au înscris:

  • 10 – 11 – Sporturi individuale;
  •  11 – 12 – Jocuri sportive;
  • 12 – 13 – Educaţie Fizică şi Sport.

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET