Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad


Erasmus+ Open Doors” la Universitatea  “Aurel Vlaicu” din Arad

8 martie 2018

“ Erasmus+ Open Doors” Promovează programul Erasmus+  în rândul studenţilor universităţii.


Bursa locurilor de muncă la Universitatea  “Aurel Vlaicu” din Arad

16 martie 2018

Evenimentul  a avut loc în data de 16 martie la parterul Complexului M cu sprijinul Centrului de Consiliere şi Orientare în Carieră din cadrul Universităţii “Aurel Vlaicu” din Arad.


Multipla campioană Gabriela Szabo prezentă în cadrul Bursei Locurilor de Muncă 

16 martie 2018

Gabriela Szabo este o sportivă emblematică din istoria atletismului românesc.  Ea a vorbit  studenților, în cadrul unei conferințe, despre ce înseamnă munca și determinarea. „Este o onoare pentru noi să ne fie alături o mare personalitate a sportului mondial. Gabriela Szabo este un exemplu pentru mulți români și a demonstrat că doar prin muncă, efort și sacrificii poți să reușești în viață” a declarat rectorul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, prof.univ.dr. Ramona Lile.


Liga Studenților din Universitatea „Aurel Vlaicu”din Arad organizează Academia de Training pentru Elevi

Primul training din cadrul proiectului național Academia de Training pentru Elevi s-a desfăşurat la Arad, prin Liga Studenților din Universitatea „Aurel Vlaicu”.


Turneu de şah - ediţia a I-a la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport 

22 martie 2018

Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, din cadrul   Universităţii “Aurel Vlaicu” din Arad, a organizat Turneul de şah, ediţia a I-a - “Cupa Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport - 2018“.


Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport  prezentă la Campionatul Naţional de Înot

21 -25 martie 2018

În perioada 21-25 martie 2018, a avut loc la Bacău, Campionatul Naţional de înot – seniori, tineret, juniori, organizat de  Federatia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern.


Zilele Asistenței Sociale la Universitatea „Aurel Vlaicu”din Arad

19 -26 martie 2018

În cadrul FSEPAS, în săptămâna 19-26 martie 2018, se desfășoară Zilele Asistenței Sociale.


Conferința  ASCOR  Arad

20 martie 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, a susţinut marți, 20 martie 2018, în sala festivă a Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, conferinţa cu tema „Slujbele bisericești ale Postului Mare și importanța lor pentru viața duhovnicească” în cadrul ASCOR, Asociaţia  Studenţilor Creştini Ortodocşi Români Arad.


Biblioteca Vie, Zilele Asistenței Sociale la Universitatea „Aurel Vlaicu”din Arad

16 martie 2018

Facultatea de Știinte ale Educației, Psihologie și Asistență Socială din cadrul UAV în parteneriat cu AsProAs, Asociația Oaza, Cabinet Individual de Asistență Socială Andres Laura, Asociația pentru Educație Proactivă și Colegiul National al Asistenților Sociali prin sucursala sa din Arad a  organizat acest eveniment, un elogiu adus profesiei de asistent social.


Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport  a organizat Workshop  Depăşeşte-ţi limitele -  abordare exhaustivă prin trail running

16 martie 2018

În data de 28 martie 2018 a avut loc un Workshop interactiv referitor la voinţă, limite, capacitate fizică, viaţă sănătoasă şi sport. Protagonistul workshop-lui a fost domnul Lucian Dincea, participant, în perioada 2014-2017, la 10 ultaramaratoane. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa unui număr mare de persoane, cadre didactice şi studenţi.


16 martie 2018

In data de 28.03.2018 s-a conferit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad  distinsului Profesor Univ. Dr. Ștefan Bratosin, doctor în Științele Informării și Comunicării (SIC) al Universității ,,Charles de Gaule” Lille 3 și doctor în Teologie al Universității Aix en Provence, conducător de doctorat în Științele Informării și Comunicării, profesor universitar doctor Clasa excepțională la Universitatea ,,Paul Valéry” din Montpellier.


Workshop la Facultatea de Inginerie /Noutăți și tendințe în industria textilă

16 martie 2018

Facultatea de Inginerie   în cadrul acestui workshop și acțiunilor programate în ”Săptămâna altfel”, elevii claselor a XI-a și a XII-a însoțiți de cadre didactice de la Liceul Tehnologic ”FranciscNeuman” Arad au vizitat laboratoarele didactice și de cercetare din cadrul Departamentului Automatica, Inginerie Industrială, Textile și Transporturi al Facultății de Inginerie.


Absolvenţii   cursului  Administrator Structuri Sportive - prima serie, felicitaţi într-un cadru festiv

 19 martie 2018

Primii 28 de absolvenți ai cursului de specializare „administrator structuri sportive” au primit diplomele din partea FRF, în cadrul unui eveniment special organizat la sediul Rectoratului de la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad. La ceremonie a participat și președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, alături de oficiali din cadrul Asociației Județene de Fotbal Arad. Este primul curs de acest gen organizat de UAV Arad în parteneriat cu FRF la care au participat cursanți din București, Târgu Jiu, Timișoara, Buzău și Arad.


Sesiunea de Comunicări  Ştiinţifice a Studenţilor „Economia - Prezent şi Viitor”, Ediţia a XIX-a, 2018

29 martie 2018

Facultatea de Ştiinţe Economice    a organizat  în sala Senatului, în data de 29.03.2018 , începând cu orele 09:00, fiind organizat de către Facultatea de Ştiinţe Economice, Centrul de Cercetări în Marketing și Centrul de Cercetări și Consultanță în Economie.


Conferința Internațională „Aspecte teoretico-praxilogice în evaluarea și intervenția psihoeducațională”  Ediția a VII-a

30 martie 2018

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad și Asociația Alianța pentru Copii Arad a organizat în 30 martie 2018 Conferința Internațională Aspecte teoretico-praxiologice în evaluarea și intervenția psihopedagogică, având ca parteneri principali – Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, Inspectoratul Școlar Județean Arad și Casa Corpului Didactic Arad.


30 martie 2018

În data de 30.03.2018 a avut loc ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa al UAV, Excelenței Sale,  Ministrul de Externe al României, prof. univ. dr.Teodor Meleșcanu

5 martie 2018

Un grup de studenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, însoțiți de Părintele Conf. Univ. Dr. Lucian Farcașiu au participat vineri seara, 9 martie, a.c., în cadrul săptămânii duhovnicești oraganizată în parohia Șilindia, Protopopiatul Ineu, în fiecare seară, începând de luni, 5 martie, la invitația părintelui paroh Gabriel Streulea, un fost student și masterand merituos al Facultății noastre de Teologie.

A fost săvârșită Liturghia Darurilor Înaintesfințite, răspunsurile la strană fiind date de studenții Facultății de Teologie, aceștia bucurându-i pe credincioșii parohiei prin frumusețea cântărilor interpretate.


Galerie fotoSeară duhovnicească în Parohia Crocna cu Părintele Ștefan Negreanu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad


16 martie 2018

Perioada Postului Mare este și trebuie să fie pentru fiecare creștin un urcuș duhovnicesc, o perioadă de despovărare a sufletului de păcate, o perioadă de trăire mai intensă a credinței și de înmulțire a faptelor bune. Cu binecuvântarea Î.P.S. Părinte Arhiepiscop Timotei, la inițiativa Preotului paroh Bej Florin, în Parohia Crocna din Protopopiatul Sebiș, serile de vineri din perioada Postului Mare au fost pentru a doua oară seri duhovnicești, seri de slujire și zidire sufletească.

În cea de a treia seara duhovnicească, la Pomenirea Sfinților 40 de Mucenici a fost invitat Părintele Lect. Univ. Dr. Ștefan Negreanu de la Facultatea de Teologie din Arad care a slujit și a ținut un bogat cuvânt de învățătură. Părintele Ștefan Negreanu a vorbit credincioșilor prezenți despre caracteristicile vremurilor pe care le trăim, iar în cea dea doua parte a cuvântului de învățătură a vorbit despre crucile vieții omenești și mai ales despre crucea ispășirii păcatelor pe care trebuie să o ridicăm sus și să o purtăm pentru mântuirea sufletului, în contextul în care peste câteva zile sărbătorim Duminica a III-a a Postului, închinată cinstirii Sfintei Cruci.

Galerie foto16 martie 2018

Conferința ASCOR Arad: „Slujbele bisericești ale Postului Mare și importanța lor pentru viața duhovnicească”

​Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, Pr. Conf. Univ. Dr. Lucian Farcașiu, Profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, a susţinut marți, 20 martie 2018, în sala festivă a Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, conferinţa cu tema „Slujbele bisericești ale Postului Mare și importanța lor pentru viața duhovnicească”.

Ca de obicei, la astfel de manifestări, în aula Facultăţii s-au adunat „tineri de toate vârstele”, umplând sala.

Galerie foto

29 martie 2018

u binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, în ziua de 29 Martie 2018, cadrele didactice și studenții Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad au avut bucuria de a avea ca oaspeți doi teologi din străinătate: Prof. Univ. Dr. Jerzy Ostapczuk, decanul Facultății de Teologie din Varșovia (Polonia) și Prof. Univ. Dr. Martin Illert, Universitatea Halle (Germania).

În Aula Magna a Facultății a avut loc întâlnirea cu membrii comunității academice teologice arădene.

În deschidere, Părintele decan, Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja, a adresat cuvânt de bun venit distinșilor oaspeți, evidențiind câteva repere importante ale devenirii instituționale a Teologiei arădene, în trecut și prezent.

Galerie foto

 

16 martie 2018

În săptămâna a patra a Postului Mare, Pr. Lect. Univ. Dr. Ștefan Negreanu, cadru didactic al Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, a participat la o serie de evenimente duhovnicești în Italia, pentru întărirea în credință a românilor aflați pe aceste meleaguri, învățându-i, sfătuindu-i și rugându-se împreună cu ei.

Vineri, 16 martie 2018, părintele a ținut în Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan” Chianciano Terme, un cuvânt-conferință cu tema „Postul – trepte către cer”, cu binecuvântarea Preasfințitului Episcop Siluan Șpan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei. Evenimentul, precedat de Taina Sfântului Maslu, săvârșită în sobor de 5 preoți, a fost organizat de către preotul paroh Ioan Horbaniuc, fost student al Facultății de Teologie din Arad. Părintele Ștefan a vorbit despre cele 3 mari trepte spre cer: credința, nădejdea și dragostea, corespunzătoare celor 3 etape ale vieții duhovnicești: curăția, luminarea și îndumnezeirea, chemând credincioșii să urce pe aceste trepte, subliniind că cei care nu se află bine ancorați măcar pe prima treaptă, nu vor avea parte de Hristos.


Galerie foto

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET