Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din AradSEPTEMBRIE 2018

Grupul ţintă a fost reprezentat de echipe de  profesorii de religie din județul Timis. Grupul a fost împărțit pe debutanți: 4 septembrie- 28 de participanti și profesori cu grade didactice, 5 septembrie – 27 de participanți


septembrie 2018

Ţebea – 09. 09. 2018 - UNIVERSITATEA AUREL VLAICU DIN ARAD depune COROANA LA MORMANTUL LUI AVRAM IANCU- DUMINICA 9 SEPTEMBRIE 2018, la TEBEA, in cadrul obiectivului organizat: ZILELE NATIONALE TEBEA 2018 - SLAVA EROILOR NEAMULUI NATIUNII ROMANE ! Aceasta zi importanta 9 SEPTEMBRIE 2018 a scris ISTORIE ! DUMINICA 9 SEPTEMBRIE- DUBLA SEMNIFICATIE a ZILEI ISTORICE, CULTURAL- SPIRITUALE: 1. Zilele Nationale TEBEA- 2018, Vesnica Pomenire Avram Iancu si SLAVA EROILOR NEAMULUI ROMANESC !
A doua semnificatie a zilei de 9 SEPTEMBRIE 2018, in calendarul social este: 2. ZIUA MONDIALA A FRUMOSULUI : ( Identitate Istorica, culturala, Religiaoasa, Estetica, Artistica ) : Ziua mondială a frumuseţii (World Beauty Day) - aniversată, anual, la 9 septembrie, este o zi dedicată tuturor celor iubitori de frumos. ASISTENTA SOCIALA IUBESTE FRUMOSUL, PROMOVEAZA DEMNITATEA, VALORILE NATIONALE, SOCIALE, VALORILE RELIGIOASE, CULTURALE si mai ALES, VALORILE TEOLOGICE ! Genialul scriitor rus Fiodor Dostoievski a scris celebra frază: "Frumuseţea va salva lumea".
Ziua Mondială a Frumuseţii este marcată începând din 1995, la iniţiativa Comitetului Internaţional al Esteticii şi Cosmeticii (SIDESKO). Frumosul se simte, nu încape într-o definiţie - spunea Honoré de Balzac. Aprecierea frumuseţii este determinată de gust - explica Immanuel Kant. Frumuseţea va salva lumea - scria genialul Fiodor Dostoievski. Conştientizarea frumuseţii va salva lumea - sublinia pictorul-filozof Nikolai Roerich.


SEPTEMBRIE 2018

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al Judeţului Arad, a organizat, în data de  11.09.2018  o festivitate dedicată ZILEI POMPIERILOR,  cu ocazia  implinirii a 50 de ani de la înființarea unității de pompieri militari în judeţul Arad.La ceremonie a participat Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Timotei al Aradului alături de  oficilităţi arădene.
Din partea Universităţii  „Aurel Vlaicu” din Arad, au fost prezenţi Prof. univ. dr. ing. Alexandru  Popa, Prorector privind Procesul de Învăţământ şi Asigurarea Calităţii,  ec. Hădan Florin, Director General Administrativ, şi Arhid.asist.univ.drd.Tiberiu Ardelean de la  Facultatea de Teologie Ortodoxă "Ilarion V. Felea" – Arad


octombrie 2018

Ne apropiem de următorul eveniment – deja tradiţional - pentru cei care desfaşoară o activitate ştiinţifică legată de antropologie: Simpozionul “Zilele Francisc I. Rainer” - ediţia de toamnă 2018, Arad.

Organizatorii principali ai acestei ediții sunt cele două Universități din Arad: Universitatea "Aurel Vlaicu" din ARAD, Universitatea de Vest "VASILE GOLDIȘ" ARAD și Societatea Academică de Antropologie - Filiala Arad.


Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, prin Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială, participă la acţiunile sociale ale comunităţii arădene

septembrie 2018
  • Balul Busuiocului- cu ocazia începutului anunului bisericesc
  • Încălţăm şi îmbrăcăm un copil pentru şcoală – acţiune organizată la Şc. Generală din Tisa Nouă cu ocazia începerii anului şcolar
  • Ziua mondială a curăţeniei

 


29 septembrie 2018

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, parteneră în cadrul proiectului „Voci în cetate“, alături de Primăria Municipiului Arad şi Centrul Municipal de Cultură Arad reprezentată de prof univ.dr.Corneliu Pădurean, moderator, a participat în data de 28.09.2018 la cea de a-V-a edtiţie a „Conferințele Centenarului“ desfăşurată  la Biblioteca Judeţeană Alexandru D. Xenopol Arad.

UAV  alături de Palatul Copiilor din Arad

27 septembrie 2018

Universitatea  „Aurel Vlaicu” din Arad, în Sala de Sport „Mihai Botez” a găzduit deschiderea noului an şcolar al Palatului  Copiilor.
Palatul Copiilor din Arad, cu tradiţie în învăţământul preuniversitar arădean, în prezenţa unui public numeros, şi-a prezentat activităţile, oferta educaţională pentru noul an.


NOAPTEA CERCETĂTORILOR EUROPENI 2018

27 septembrie 2018

Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad împreună cu Primăria Municipiului Arad, Inspectoratul  Şcolar Judeţean  Arad, Cebtrul Cultural Judeţean Arad, Centrul Comercial Atrium Mall şi alţi parteneri de cercetare, organizează în 28.09.2018,

 

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, prezentă la ceremonia de deschidere a noului  an şcolar 2018-2019

10 septembrie 2018

Rectorul  Universităţii  „Aurel Vlaicu” din Arad, prof. univ. dr. Ramona Lile, a participat în prima zi, la festivitatea de deschidere a noului an şcolar,  la Liceul Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn” precum şi la Colegiul Economic Arad. La festivitatea de deschidere a noului an şcolar, au participat  cadre didactice dintre care amintim, prorectorii prof. univ. dr. Alexandru Popa, prof. univ. dr. Codruţa Stoica, conf. univ dr. Teodor Cilan, Precum şi decani, prof. univ. dr. Dan Glăvan, prof. univ. dr. Alina Roman, Protos. lect.univ.dr.Nicolae Marcel Tanc, la: Colegiul “Vasile Goldiş”, Colegiul Naţional” Moise Nicoară”, Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”, Colegiul Național Preparandia „Dimitrie Țichindeal”, Liceul cu Program Sportiv ,Seminarul Teologic  Ortodox din Arad. Corpul academic arădean  urează elevilor succes în noul an şcolar!   

 


10 septembrie 2018

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, reprezentată  prin prorector  prof. univ. dr. Codruţa Stoica a participat la Gyula în 21.09.2018, la Evenimentul dedicat Marii Unirii din 1918, “Centenarul   în  Ipostaze  Identitare”.

Consulul General al României la Gyula, Florin Vasiloni, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria Preasfinţitul Părinte Siluan, alte personalităţi marcante din Ungaria şi România, precum şi instituţii de cultură din ambele tări, au susţinut discursuri şi prelegeri dedicate evenimentului.UAV alături de TRICOLORI!

25 septembrie 2018

La Arad, s-au disputat două meciuri de futsal între echipele de seniori România şi Albania, organizat de FRF prin AJF Arad, Consiliul Judeţean Arad, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Universitatea ”Aurel Vlaicu” din Arad.
Echipa Naţională a câştigat ambele partide!

 

25 septembrie 2018

În data de 25 septembrie 2018, în cadrul Școlii doctorale de Teologie „Isidor Todoran” a Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Părintele Arhid. Asist. Univ. Drd. Paul-Tiberiu Ardelean, inspector eparhial în cadrul Arhiepiscopiei Aradului și membru al corpului academic din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, și-a susținut teza de doctorat.

Bun cunoscător și susținător al muzicii bisericești locale, Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, a fost cel care i-a acordat candidatului binecuvântarea arhierească pentru a se înscrie la cursurile doctorale, susținându-l pe tot parcursul acestora.

Sub coordonarea Părintelui Prof. Univ. Dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie clujene, candidatul a elaborat și susținut teza de doctorat cu titlul: „Relevanța tradiției dirijorale în muzica bisericească din spațiul românesc. Exigențe metodologice, vocaționale și spirituale ale dirijorului de cor bisericesc”.

Galerie foto

6 septembrie 2018

În ziua de 6 septembrie 2018, în prezența Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a Preasfințitului Părinte Dr. Lukian, Episcop sârb de Budapesta și administrator de Timișoara, a Preasfințitului Părinte Dr. Emilian Crișanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, precum și a Consulului sârb din Timișoara, a altor demnitari și a unei audiențe numeroase, Vicarul-administrativ al Episcopiei Ortodoxe Sârbe de Timișoara, preotul Marinco Marcov și-a susținut teza de doctorat în domeniul Dreptului Bisericesc. Cercetarea sa a fost pusă sub titlul: „Originile Dreptului scris în Biserica Ortodoxă Sârbă. Studiu istoric-canonic”, fiind astfel prima teză de doctorat a școlii teologice arădene elaborată de un etnic sârb.

Comisia a fost formată din următorii Părinți profesori: Dr. Cristinel Ioja, președinte, Dr. Constantin Rus, coordonatorul lucrării, iar ca membri: Dr. Marius Țepelea, de la Facultatea de Teologie din Oradea, Dr. Irimie Marga, de la Facultatea de Teologie din Sibiu și Dr. Georgică Grigoriță, de la Facultatea de Teologie Justinian Patriarhul din București.

Galerie foto

 


5 septembrie 2018

În ziua de 5 septembrie a.c. au fost programate pentru susținere publică două teze de doctorat în domeniul Dreptului bisericesc.

Astfel, Pr. Traian Nojea a elaborat și susținut în fața comisiei lucrarea cu titlul: Primatul papal în perioada secolelor XII-XV: de la „honoris” la „jurisdictionis”, o cercetare întreprinsă sub îndrumarea ştiinţifică a Pr. Prof. Univ. Dr. Constantin Rus. Din comisie au făcut parte Părinții profesori: Georgică Grigoriță de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București;  Marius Țepelea de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea și Irimie Marga de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, sub președinția Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja.

Galerie foto

 


3 - 4 septembrie 2018

Începutul noului an bisericesc a adus, pentru Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, o seamă de evenimente academice de o reală importanță pentru teologia românească.

Astfel, în zilele de luni și marți, respectiv 3 și 4 septembrie ac. au fost susținute trei teze de doctorat la disciplina Teologia Dogmatică.

Primul candidat, Teodor Daniil Stoenescu, a prezentat lucrarea „Problematica eshatologică în gândirea Sfântului Maxim Mărturisitorul”, cercetare realizată sub coordonarea Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja. Din comisia prezidată de Pr. Prof. Univ. Dr. Constantin Rus au mai făcut parte Pr. Prof. Univ. Dr. Ștefan Buchiu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din București; Pr. Prof. Univ. Dr. Dumitru Megheșan de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea și Pr. Prof. Univ. Dr. Ioan Tulcan de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad.

Galerie foto


SEPTEMBRIE 2018

Grupul ţintă a fost reprezentat de echipe de  profesorii de religie din județul Timis. Grupul a fost împărțit pe debutanți: 4 septembrie- 28 de participanti și profesori cu grade didactice, 5 septembrie – 27 de participanți


septembrie 2018

Ţebea – 09. 09. 2018 - UNIVERSITATEA AUREL VLAICU DIN ARAD depune COROANA LA MORMANTUL LUI AVRAM IANCU- DUMINICA 9 SEPTEMBRIE 2018, la TEBEA, in cadrul obiectivului organizat: ZILELE NATIONALE TEBEA 2018 - SLAVA EROILOR NEAMULUI NATIUNII ROMANE ! Aceasta zi importanta 9 SEPTEMBRIE 2018 a scris ISTORIE ! DUMINICA 9 SEPTEMBRIE- DUBLA SEMNIFICATIE a ZILEI ISTORICE, CULTURAL- SPIRITUALE: 1. Zilele Nationale TEBEA- 2018, Vesnica Pomenire Avram Iancu si SLAVA EROILOR NEAMULUI ROMANESC !
A doua semnificatie a zilei de 9 SEPTEMBRIE 2018, in calendarul social este: 2. ZIUA MONDIALA A FRUMOSULUI : ( Identitate Istorica, culturala, Religiaoasa, Estetica, Artistica ) : Ziua mondială a frumuseţii (World Beauty Day) - aniversată, anual, la 9 septembrie, este o zi dedicată tuturor celor iubitori de frumos. ASISTENTA SOCIALA IUBESTE FRUMOSUL, PROMOVEAZA DEMNITATEA, VALORILE NATIONALE, SOCIALE, VALORILE RELIGIOASE, CULTURALE si mai ALES, VALORILE TEOLOGICE ! Genialul scriitor rus Fiodor Dostoievski a scris celebra frază: "Frumuseţea va salva lumea".
Ziua Mondială a Frumuseţii este marcată începând din 1995, la iniţiativa Comitetului Internaţional al Esteticii şi Cosmeticii (SIDESKO). Frumosul se simte, nu încape într-o definiţie - spunea Honoré de Balzac. Aprecierea frumuseţii este determinată de gust - explica Immanuel Kant. Frumuseţea va salva lumea - scria genialul Fiodor Dostoievski. Conştientizarea frumuseţii va salva lumea - sublinia pictorul-filozof Nikolai Roerich.


SEPTEMBRIE 2018

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al Judeţului Arad, a organizat, în data de  11.09.2018  o festivitate dedicată ZILEI POMPIERILOR,  cu ocazia  implinirii a 50 de ani de la înființarea unității de pompieri militari în judeţul Arad.La ceremonie a participat Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Timotei al Aradului alături de  oficilităţi arădene.
Din partea Universităţii  „Aurel Vlaicu” din Arad, au fost prezenţi Prof. univ. dr. ing. Alexandru  Popa, Prorector privind Procesul de Învăţământ şi Asigurarea Calităţii,  ec. Hădan Florin, Director General Administrativ, şi Arhid.asist.univ.drd.Tiberiu Ardelean de la  Facultatea de Teologie Ortodoxă "Ilarion V. Felea" – Arad

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, prin Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială, participă la acţiunile sociale ale comunităţii arădene

septembrie 2018
  • Balul Busuiocului- cu ocazia începutului anunului bisericesc
  • Încălţăm şi îmbrăcăm un copil pentru şcoală – acţiune organizată la Şc. Generală din Tisa Nouă cu ocazia începerii anului şcolar
  • Ziua mondială a curăţeniei
29 septembrie 2018

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, parteneră în cadrul proiectului „Voci în cetate“, alături de Primăria Municipiului Arad şi Centrul Municipal de Cultură Arad reprezentată de prof univ.dr.Corneliu Pădurean, moderator, a participat în data de 28.09.2018 la cea de a-V-a edtiţie a „Conferințele Centenarului“ desfăşurată  la Biblioteca Judeţeană Alexandru D. Xenopol Arad.

UAV  alături de Palatul Copiilor din Arad

27 septembrie 2018

Universitatea  „Aurel Vlaicu” din Arad, în Sala de Sport „Mihai Botez” a găzduit deschiderea noului an şcolar al Palatului  Copiilor.
Palatul Copiilor din Arad, cu tradiţie în învăţământul preuniversitar arădean, în prezenţa unui public numeros, şi-a prezentat activităţile, oferta educaţională pentru noul an.


NOAPTEA CERCETĂTORILOR EUROPENI 2018

27 septembrie 2018

Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad împreună cu Primăria Municipiului Arad, Inspectoratul  Şcolar Judeţean  Arad, Cebtrul Cultural Judeţean Arad, Centrul Comercial Atrium Mall şi alţi parteneri de cercetare, organizează în 28.09.2018.


10 septembrie 2018

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, reprezentată  prin prorector  prof. univ. dr. Codruţa Stoica a participat la Gyula în 21.09.2018, la Evenimentul dedicat Marii Unirii din 1918, “Centenarul   în  Ipostaze  Identitare”.

Consulul General al României la Gyula, Florin Vasiloni, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria Preasfinţitul Părinte Siluan, alte personalităţi marcante din Ungaria şi România, precum şi instituţii de cultură din ambele tări, au susţinut discursuri şi prelegeri dedicate evenimentului.

UAV alături de TRICOLORI!

25 septembrie 2018

La Arad, s-au disputat două meciuri de futsal între echipele de seniori România şi Albania, organizat de FRF prin AJF Arad, Consiliul Judeţean Arad, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Universitatea ”Aurel Vlaicu” din Arad.
Echipa Naţională a câştigat ambele partide!

25 septembrie 2018

În data de 25 septembrie 2018, în cadrul Școlii doctorale de Teologie „Isidor Todoran” a Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Părintele Arhid. Asist. Univ. Drd. Paul-Tiberiu Ardelean, inspector eparhial în cadrul Arhiepiscopiei Aradului și membru al corpului academic din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, și-a susținut teza de doctorat.

Bun cunoscător și susținător al muzicii bisericești locale, Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, a fost cel care i-a acordat candidatului binecuvântarea arhierească pentru a se înscrie la cursurile doctorale, susținându-l pe tot parcursul acestora.

Sub coordonarea Părintelui Prof. Univ. Dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie clujene, candidatul a elaborat și susținut teza de doctorat cu titlul: „Relevanța tradiției dirijorale în muzica bisericească din spațiul românesc. Exigențe metodologice, vocaționale și spirituale ale dirijorului de cor bisericesc”.

Galerie foto

6 septembrie 2018

În ziua de 6 septembrie 2018, în prezența Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a Preasfințitului Părinte Dr. Lukian, Episcop sârb de Budapesta și administrator de Timișoara, a Preasfințitului Părinte Dr. Emilian Crișanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Aradului, precum și a Consulului sârb din Timișoara, a altor demnitari și a unei audiențe numeroase, Vicarul-administrativ al Episcopiei Ortodoxe Sârbe de Timișoara, preotul Marinco Marcov și-a susținut teza de doctorat în domeniul Dreptului Bisericesc. Cercetarea sa a fost pusă sub titlul: „Originile Dreptului scris în Biserica Ortodoxă Sârbă. Studiu istoric-canonic”, fiind astfel prima teză de doctorat a școlii teologice arădene elaborată de un etnic sârb.

Comisia a fost formată din următorii Părinți profesori: Dr. Cristinel Ioja, președinte, Dr. Constantin Rus, coordonatorul lucrării, iar ca membri: Dr. Marius Țepelea, de la Facultatea de Teologie din Oradea, Dr. Irimie Marga, de la Facultatea de Teologie din Sibiu și Dr. Georgică Grigoriță, de la Facultatea de Teologie Justinian Patriarhul din București.

Galerie foto

5 septembrie 2018

În ziua de 5 septembrie a.c. au fost programate pentru susținere publică două teze de doctorat în domeniul Dreptului bisericesc.

Astfel, Pr. Traian Nojea a elaborat și susținut în fața comisiei lucrarea cu titlul: Primatul papal în perioada secolelor XII-XV: de la „honoris” la „jurisdictionis”, o cercetare întreprinsă sub îndrumarea ştiinţifică a Pr. Prof. Univ. Dr. Constantin Rus. Din comisie au făcut parte Părinții profesori: Georgică Grigoriță de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București;  Marius Țepelea de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea și Irimie Marga de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, sub președinția Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja.

Galerie foto

3 - 4 septembrie 2018

Începutul noului an bisericesc a adus, pentru Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, o seamă de evenimente academice de o reală importanță pentru teologia românească.

Astfel, în zilele de luni și marți, respectiv 3 și 4 septembrie ac. au fost susținute trei teze de doctorat la disciplina Teologia Dogmatică.

Primul candidat, Teodor Daniil Stoenescu, a prezentat lucrarea „Problematica eshatologică în gândirea Sfântului Maxim Mărturisitorul”, cercetare realizată sub coordonarea Pr. Prof. Univ. Dr. Cristinel Ioja. Din comisia prezidată de Pr. Prof. Univ. Dr. Constantin Rus au mai făcut parte Pr. Prof. Univ. Dr. Ștefan Buchiu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din București; Pr. Prof. Univ. Dr. Dumitru Megheșan de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea și Pr. Prof. Univ. Dr. Ioan Tulcan de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad.

Galerie foto

 

 

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET