Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.

O carte cu trecere în capitalele Europei

Doi cercetători din cadrul UAV au contribuit la relizarea acestei cărţi premiate în Italia

Sursa: Jurnal arădean

ARAD. O colaborare ce durează de mai bine de 3 ani, patru proiecte derulate cu succes şi patru cărţi apreciate în Europa, acesta este pe scurt bilanţul cooperării dintre Universitatea „Aurel Vlaicu „ din Arad şi Asociaţia Culturală „Progetto ARKES” din Italia, preşedinte Rita Padovano. În fiecare din cele patru cărţi, un capitol este scris de către cercetători de la UAV, conf.univ.dr. Eugenia Ţigan (4)şi conf, univ.dr. Oana Brânzan (1). La acestea se mai adăugă alte 10 publicaţii editate de Arkes şi în care UAV este partener. „Ne onorează faptul că doamna Rita Padovano este Doctor Honoris Causa al universităţii noastre. Munca de cercetare culturală întreprinsă de Asociaţia pe care o conduce este apreciată la nivel european. Cărţile editate, în care UAV este prezentă, se regăsesc în în toate  bibliotecile din capitalele Europei,chiar şi în cea de pe muntele Athos sau în cea a Vaticanului, fapt ce ne onorează şi ne obligă în acelaşi timp” aprecia rectorul UAV, prof.univ.dr. Lizica Mihuţ.


Lizica Mihuţ  şi cartea premiată de Preşedinţia Italiei   FOTO:JA

Apariţii editoriale recente

Lansat la Roma, la finele lunii iunie, volumul „Pieţe, artă şi expoziţii istorice din Roma şi din Lazio” este rezultatul unei cercetări multidisciplinare în care a fost implicată şi universitatea arădeană de stat. Atât pentru această ultimă apariţie cât şi pentru întreaga activitate de cercetare multidisciplinară a Asociaţiei „Progetto ARKES”, preşedinta Rita Padovano a fost medaliată de către Preşedinţia Republicii Italia prin acordarea unei medalii de merit. JA-M.A.

Alte premii

În 2009 Asociaţia Culturală „Progetto ARKES” a fost distinsă cu Menţiune Specială în cadrul Concursului de Literatura Naţională şi Internaţională „Premio Roma”

 

 

Articolul a fost publicat în: 13 July 2011, 04:31.

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET