Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.

Ramona Lile „Interesul arătat de Nokia pentru UAV ne onorează ”

Un prim pas în vederea unui parteneriat al UAV cu unul dintre liderii în domeniul  tehnologiei şi serviciilor de comunicatii din lume, Nokia, a fost făcut ieri la Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad în prezenţa reprezentantului cunoscutei firme, a decanilor şi profesorilor de la Facultatea de Inginerie şi de la Facultatea de Ştiinţe Exacte. Interesul arătat de reprezentantul Nokia în relaţia cu mediul universitar, Florin Costin Ciocan, pentru colaborarea cu universitatea arădeană de stat a deschis calea discuţiilor aplicate pentru pregătirea semnării unui parteneriat.  „Suntem implicaţi activ în parteneriate, colaborări şi proiecte cu diferite instituţii de învăţământ superior şi ne bucurăm de interesul pe care universitatea de stat din Arad l-a arătat faţă de propunerile noastre.  Suntem interesaţi  să dezvoltăm  proiecte de cercetare cu universităţile de profil din ţară,  programe de internship şi practică pentru studenţi sau programe de specializare pentru profesori. De asemenea avem activităţi de consultanţă pentru derularea unor cursuri sau programe de studiu la facultăţile de profil. De peste 20 de ani participăm la formarea noilor generaţii de specialişti în domeniu  contribuind cu perspectiva industriei şi aplicaţiile practice la formarea academică a acestora. Avem în mod constat aproximativ 150 de studenţi implicaţi în proiecte de cercetare şi internship în cadrul companiei noastre în România  ”,   a precizat reprezentantul Nokia.

„Un viitor parteneriat cu unul din cei mai importanţi furnizor de tehnologie şi servicii de telecomunicaţii din lume, ar fi un mare câştig pentru universitatea noastră. Dezvoltarea relaţiilor cu mediul economic face parte din strategia de dezvoltare a UAV  şi acest parteneriat va aduce beneficii atât studenţilor care îşi pot face practica la unul dintre liderii în domeniul cât şi pentru cadrele didactice care pot beneficia de specializări, se pot implica în proiecte de cercetare-dezvoltare derulate împreună cu partenerul economic” a punctat prof.univ.dr. Ramona Lile, rectorul UAV.

Deschiderea spre colaborarea cu Nokia a fost confirmată şi de către prorectorul UAV, conf.univ.dr. Alexandru Popa precum şi de către decanii celor două facultăţi conf.univ.dr Dan Glăvan de la Facultatea de Inginerie şi prof.univ.dr . Mariana Nagy, decanul Facultăţii de Ştiinţe Exacte.

Prof.univ.dr. Valentina Bălaş, iniţiatorul acestei colaborări a punctat deasemenea  importanţa realizării unui asemenea parteneriat şi a punctat faptul că un rol important în stabilirea acestei colaborări a avut-o un fost cadru didactic la Facultatea de Inginerie , specializarea automatică şi informatică aplicată „Ceea ce ne bucură însă cel mai mult este faptul că acest parteneriat a fost iniţiat la recomandarea unui fost cadru didactic al Facultăţii de Inginerie , Specializarea automatică şi informatică aplicată din cadrul UAV, dl. ing. Ovidiu Fălcan, îm prezent angajat Nokia Romania si care a fost mereu alături de universitatea noastră şi a creat oportunitatea acestei colaborări” a declarat Valentina Bălaş menţionând că printre angajaţii Nokia se numără şi absolvenţi ai UAV.

Articolul a fost publicat în: 29 July 2016, 00:40.

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET