Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.

UAV invitată în capitala Franţei

UAV invitată în capitala Franţei

Sursa: Jurnal arădean

La Paris s-a desfăşurat recent a zecea ediţie a Universităţii de Vară, UNISO 2011.

Paris. Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad a fost invitată să participe la cea de a zecea ediţie a UNISO (un parteneriat între Universitatea din Rouen şi Agenţia Naţională pentru stabilirea parteneriatelor între universităţi, mediul economic şi social, APART) desfăşurată anul acesta la Paris. Delegaţia arădeană, condusă de rectorul Lizica Mihuţ, şi-a asumat provocarea lansată de dezbaterea din acest an despre rolul universităţilor în această societate marcată de mondializare şi raportul pe care instituţiile de învăţământ superior le au cu mediul economic şi social în acest nou tip de societate.

Universitatea partener al mediului economic

În viziunea organizatorilor, parteneriatul cu mediul economic reprezintă şansa universităţilor de a avea o dezvoltare durabilă şi inteligentă. Discursul rectorului arădean, în cadrul lucrărilor, a fost centrat pe necesitatea dezvoltarii economice regionale a universităţilor, pe promovarea unei politici antreprenoriale eficiente.

"Universitatea noastră a fost onorată de invitaţia de a participa la această reuniune internaţională, desfăşurată la Paris, unde am avut ocazia să întâlnim personalităţi importante din mediul universitar francez. Prin prezenţa şi participarea noastră la sesiunile de lucru din cadrul acestei dezbateri am reuşit, credem noi, să promovăm imaginea universităţii arădene de stat", a punctat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, rectorul UAV. JA-M. A

Alţi invitaţi

Au mai participat din partea României, Universitatea "Babeş Bolyai" din Cluj Napoca, Universitatea de Vest din Timişoara, Politehnica din Timişoara, Universitatea "Ioan Cuza" din Iaşi, Univerisitatea Politehnica din Bucureşti etc.

camin1

Lizica Mihuţ, rectorul UAV FOTO: JA

Articolul a fost publicat în: 15 July 2011, 12:59.

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET