Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.

UAV: Proiectul „Centru de Cercetare în Ştiinţe Tehnice şi Materiale - CESTN”

Marţi, 8 aprilie, în sala festivă a Rectoratului UAV, în prezenţa Preşedintelui Consiliului Academic al universităţii, prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, a reprezentantului finanţatorului din Ministerul Educaţiei, ec. Gheorghe Crişan, a rectorului UAV, prof. univ. dr. Ramona Lile, prof. univ. dr. Cecilia Sîrghie, directorul proiectului şi a echipei de proiect, a prezentat asistenţei proiectul „Centrru de cercetare în Ştiinţe Tehnice şi Naturale CESTN”, proiect cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de dezvoltare Regională în cadrul programului operaţional sectorial „Creştrerea Competitivităţii Economice”: INVESTIŢII PENTRU VIITORUL DVS.
Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea infrastructurii CD a unui „Centru de cercetare în Ştiinţe Tehnice şi Naturale” din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu” în scopul abordării mai multor domenii prioritare: materiale, produse şi procese inovative, Sănatate, Mediu, Agricultură, Siguranţă şi Securitate Alimentară, faţă de cele existente: materiale, produse şi procese inovative, Sănatete.
Să mai adăugăm că valoarea totală a proiectului este de aproximativ 15.941.661 RON, din care eligibilă 13.000.000 RON,  contribuţia Uniunii Europene fiind de 11.083.800 RON iar cea a Guvernului României de 1.916.200 RON. „Este un proiect de investiţii, un proiect care va transforma Institutul de Cercetări din cadrul universităţii într-un pilon important, aş zice fundamental în vederea unor viitoare proiecte la care aspirăm, proiecte de cercetare şi nu numai”, a precizat Preşedintele Consiliului Academic al UAV, prof. univ. dr. Lizica Mihuţ. „Trebuie să observ că echipa de proiect a fost una dintre cele mai profesioniste, vis-a- vis faţă de procedurile noastre specifice, căci aici este marea problemă: cum se respectă procedurile Uniunii Euronene”, a ţinut să sublinieze economistul Gheorghe Crişan, reprezentantul finanţatorului din Ministerul Educaţiei. „Este un proiect important pentru universitatea noastră, căci vom dota mai multe laboratoare de specialitate pe care le avem şi vom înfiinţa alte laboratoare noi”, a completat şi rectorul UAV, prof. univ. dr. Ramona Lile.
Site: http://cestn.uav.ro
Ana Maria
sursa: arq.ro

Articolul a fost publicat în: 8 April 2014, 03:07.

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET