Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.

UAV vă aduce Noaptea Cercetătorilor Europeni !

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad este  organizatorul unui cunoscut eveniment „Noaptea cercetătorilor europeni” care se derulează simultan în data de 30 septembrie în 250 de oraşe din Europa. Din România sunt implicate 14 oraşe  în care se derulează manifestări care propun participanţilor o călătorie fascinantă în lumea ştiinţei. Experimente ştiinţifice, discuţii cu cercetătorii, jocuri şi concursuri pentru participanţi, toate vor fi posibile, vineri 30 septembrie, între orele 17.00 – 22.00 la Atrium Mall Arad.

Noaptea Cercetătorilor Europeni vă invită să întâlniți oameni de știință din diverse domenii, tineri pasionaţi de cercetare, să asistaţi în direct la experimente ştiinţifice și vă propune chiar să deveniți cercetător pentru o zi, participând la activitățile științifice și distractive dedicate. Intrarea este liberă.

Prima ediţie a evenimentului a avut loc în anul 2005 iar din 2006 a intrat şi România în lanţul ţărilor organizatoare. De atunci, în ultima vineri a lunii septembrie în tot mai multe oraşe se organizează „Noaptea Cercetătorilor Europeni”. Anul acesta Aradul organizează acest eveniment alături de  București, Alba Iulia, Bacău, Brașov, Constanța, Cugir, Deva, Galați, Oradea, Piatra Neamț, Suceava, Târgoviște, Tulcea și Zalău.


 

Articolul a fost publicat în: 27 September 2016, 02:12.

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET