Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.


Ziua culturală a românilor - festival gastronomic

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a semnat un nou parteneriat cu Autoguvernarea Românilor din Macău
„Prin acord se dorește ca cele două instituții aflate în parteneriat să promoveze interesele naționale, să păstreze, să întărească și să transmită identitatea românească.
Ne dorim ca persoanele și organizațiile de naționalitate română să aibă acces cât mai eficace la fonduri și subvenții legate de păstrarea și întărirea identității.
În vederea păstrării și întăririi identității, părțile vor colabora și vor oferi sprijin în organizarea diverselor manifestări.
Partenerii colaborează în dezvoltarea relațiilor internaționale în vederea sprijinirii reprezentanței la nivel intenațional și nivel de Uniune. Considerăm că este un câștig pentru ambele instituții și îndeosebi pentru comunitate”, a declarat rectorul UAV, prof. univ. dr. Ramona Lile.
Pe data de 18 august 2018, Autoguvernarea Românilor din Macău în parteneriat cu Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad organizează ZIUA CULTURALĂ A ROMÂNILOR-FESTIVAL GASTRONOMIC.
La eveniment va participa ca partener din partea Universității, șef lucrări dr. ing. Anca Mihaela Dicu, de la Facultatea de Inginerie Alimentară, Turism și Protecția Mediului.

Simpozion naţional cu participare internaţională

Școala de vară de la Căsoaia: un proiect al Universității „Aurel Vlaicu” și CJA

Zilele acestea la Căsoia are loc prima ediție a  Şcolii de vară cu tematica „Direcţii noi de dezvoltare a turismului arădean cu focusare directă pe Căsoaia”. Organizată de Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad prin Facultatea de Design şi Facultatea de Ştiinţe Economice, în colaborare cu Consiliul Județean Arad și cu sprijinul vicepreședintelui CJA,  Claudia Boghicevici prima ediție își propune să ofere soluții pentru dezvoltarea turismului în această zonă.

            Deschiderea oficială a fost prezidată de rectorul UAV Arad, prof.univ.dr. Lile Ramona care a subliniat importanța implicării universității în dezvoltarea unor strategii pentru dezvoltarea turistică a județului Arad. Despre situația la zi a turismului arădean a vorbit Andrei Ando, director executiv la Consiliul Județean Arad iar prezentările susținute de oficialități au oferit date statistice, analize și rapoarte despre punctul turistic Căsoaia. Doru Sinaci, directorul Bibliotecii Județene "Alexandru D. Xenopol" Arad a prezentat istoria locaţiei, Farcaşiu Florin – primarul localităţii Târnova a prezentat structura administrativă a zonei, d-na Gabriela Chiricheu –directorul DPD al CJA a prezentat strategiile de dezvoltare a infrastructurii zonei, d-l Mihai Iancu – consilier în cadrul Centru Naţional de Informare Turistică Arad a prezentat analiza SWOT a punctului turistic Căsoaia şi Radu Blaga din partea UVVG Arad a prezentat Căsoaia ca şi un spaţiu turistic neconvenţional al judeţului Arad.

            Toate aceste informații au devenit subiecte de analiză și discuție de la care au plecat cele cinci grupuri de lucru formate din 10 studenţi de la Facultatea de Design, 10 studenţi de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi 5 studenţi de la Facultatea de Inginerie Alimentară şi Protecţia Mediului.  Din multitudinea de tematici propuse „care pot asigura subiectul a 10 ediţii viitoare ale şcoli de vară” după cum sublinia decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice,  lect.univ.dr. Sanda Grigorie au fost creionate 5 teme prioritare: crearea unei unităţi de cazare ecologice, analiza SWOT şi posibile direcţii de dezvoltare a taberei de la Căsoaia; direcţii de dezvoltare a taberei de sculptură de la Căsoaia, elaborarea brandului zonei turistice Căsoaia şi evidenţierea tradiţiilor culinare locale.

            Celor cinci grupuri de studenţi li se asigură suport din partea CJA şi din partea cadrelor didactice de la Facultatea de Design: asist.univ.dr. Maria Tămăşan şi decanul facultății prof.univ.dr. Ionescu Claudiu, lect.univ.dr. Spînu Adina Eleonora, lect.univ.dr. Rusu Sergiu şi decanul lect.univ.dr. Sanda Grigorie de la Facultatea de Științe Economice iar din partea Facultății de Inginerie Alimentară şi Protecţia Mediului: prof.univ.dr.hab. Csosz Ioan şi şef lucrări.dr.ing. Anca Dicu.

            Rezultatele finale vor fi prezentate vineri în cadrul Conferinţei intitulată „Patrimoniul judeţului Arad”

 

Handbal pe plajă la Ghioroc

Pentru prima dată în zona de vest a țării au fost jucate meciuri de handbal pe plajă. Locul ales de organizatori a fost celebra  plajă de la Ghioroc unde șase echipe au demonstrat că se poate juca acest sport chiar și pe nisip.  Leu Giarmata, Unirea Sannicolau Mare din județul Timiș, HC Beldiman, CS Inoan. CS Chișineu Criș și CS Victoria Nădlac din județul Arad au intrat pe teren și au făcut spectacol. Meciurile au fost arbitrate de noile promovate arbitre internaționale Constantinescu Amalia și Lascu Iasmina.

Evenimentul a fost organizat  cu sprijinul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, al Ligii Studenților  UAV, al Primăriei Ghioroc și Academiei Olimpice Filiala Arad. Premierea a  fost făcută de către prof.univ.dr Ramona Lile, primarul Comunei Ghioroc Popi-Morodan Corneliu si secretarul Academiei Olimpice Filiala Arad, lect.univ.dr Marconi Roberto Gabriel.

„Ne bucură implicarea tinerilor în sport, fie că fac parte din echipele de sportivi sau din cele de organizatori. Universitatea „Aurel Vlaicu” a susținut și va susține întotdeauna sportul de performanță și vreau să îi felicit pe colegii mei de la Facultatea de Educație Fizică și Sport, precum și pe studenții din Liga UAV pentru munca și dăruirea lor în organizarea acestui eveniment” a precizat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.


ANUNŢ SELECŢIE PARTENERI POCU

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET