Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.


Proiectul VETMH TuTo

Proiectul VETMH TuTo

Proiectul VETMH TuTo + câștigat de partenerul belgian Centre Neuropsychiatrique Saint-Martin, Universitatea Aurel Vlaicu Arad este partener, alături de alti parteneri din Luxemburg, Franța, Grecia și Spania, proiect în valoare de 81000.00 EURO, din care pentru UAV îi revine suma de 23985.00 EURO.

Proiectul "Procesul de educație profesională în formarea profesională europeană pentru stagiarii din sectorul sănătății mintale" (VETMH TuTo +) din cadrul programului KA 2, Erasmus +, dorește să dezvolte competențele grupului țintă pentru îmbunătățirea ofertelor de servicii de către profesioniștii care lucrează cu persoane cu tulburări mentale. Acest sector este un sector de sănătate care necesită și la noi o dezvoltare rapidă pentru a oferi servicii de calitate beneficiarilor. Proiectul VETMH TuTo + este prezentat într-un format pas cu pas pentru a ajuta partenerii din diferite țări să utilizeze și să implementeze orientările pentru îmbunătățirea competențelor profesionale în domeniul sănătății mintale. În acest sens în Universitatea Aurel Vlaicu din Arad au loc în zilele de 5, 6, 7 cursuri de formare profesională pentru profesioniștii din domeniu, din Grecia, Belgia și Romania, iar în data de 7 iunie va avea loc o conferința de diseminare a rezultatelor proiectului.

Tuning & AutoShow la Arad

Tuning & AutoShow la Arad

Liga Studenților din Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad organizează a IX-a ediție a evenimentului  „Tuning & Autoshow by LSUAV Arad”

Cai putere, tinere frumoase și multă adrenalină sîmbătă, începând cu orele 9.00 în parcarea Brico Depot. Studenții arădeni promit un show de zile mari cu mașini modificate care intră în competițiile statice și dinamice organizate de Liga Studenților din Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad . Intrarea este gratuită pentru spectatori și participanți care se vor bucura nu doar de spectacolul pe patru roți dar și de surprizele pregătite de organizatori.

„Dacă în  2010,  „Tuning & Autoshow by LSUAV Arad”  a fost denumit un „proiect pilot” astăzi se poate mândri cu participanți din toate colțurile țări și din străinătate. Acest eveniment este cel mai mare de acest gen, organizat integral de studenți, din vestul României”, susține președintele LSUAV, Emilian Manciu.

Ramona Lile: Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, o universitate de top

Ramona Lile: Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, o universitate de top

    Clasamentul U-Multirank realizat de Comisia Europeană poziționează Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad ca prima din România în topul universităților cu cele mai multe calificative maxime obținute. În cadrul acestui clasament au fost evaluate peste 1.700 de instituții de învățământ superior din 96 de țări. La nivelul României au fost evaluate 43 de universități și institute de învățământ superior. A fost analizat procesul de predare-învățare, transferul de cunoștințe, orientarea internațională și implicarea regională. Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a obținut cele mai multe calificative maxime, 9 la număr,  pe fiecare din aceste capitole,  fiind urmată de  Institutul Teologic Protestant din Cluj-Napoca, cu 8 calificative de tip A și de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași cu 7 calificative maxime. Raportat la rezultatele de anul trecut, universitatea arădeană de stat a marcat un trend ascendent, punctând la capitolul cercetare, implicare regională, predare-învățare precum și la transfer de cunoștinte de tip spin off.

„Este o bucurie pentru noi să ocupăm această poziție onorantă în cadrul clasamentului european U-Multirank. Această clasificare de top este  meritul colegilor mei, al întregului colectiv al universității noastre. Ne-am propus să dezvoltăm această universitate, să o aducem în topul celor mai bune universități. A fost și este o muncă grea, un efort pe care colegii mei profesori alături de colegii din compartimentul administrativ și tehnic o depun în fiecare zi și, ne bucurăm, de fiecare dată, când rezultatele ne confirmă că suntem pe drumul cel bun, că am făcut progrese importante în ceea ce privește procesul educativ, munca de cercetare, dar și implicarea noastră în viață socială a comunității sau deschiderea spre Europa, spre colaborarea cu universități din spațiul european” a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

Tot un gând bun a venit și din partea prof. Guenter Kock, Doctor Honoric Causa al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad care a adresat, în social media,  felicitări universității pentru această clasificare în U-Multirank.

Asigurarea egalităţii de şanse prin management educaţional şi servicii de asistenţă psihopedagogică în context european

      


Asigurarea egalităţii de şanse prin management educaţional şi servicii de asistenţă psihopedagogică în context european

      

            

            Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Arad organizează la Arad, în perioada 30 mai – 1 iunie 2019, în parteneriat cu Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, a doua ediție a Conferinţei Internaţionale Asigurarea egalităţii de şanse prin management educaţional şi servicii de asistenţă psihopedagogică în context european, oferind oportunitatea de a aduce împreună specialişti cu notorietate, cu iniţiativă şi cu expertiză în domeniul educației, managementului școlar, asistenței psihopedagogice și învățământului special din Belgia, Germania, Republica Moldova, Ungaria, România. „Este o conferință importantă pentru specialiștii din domeniul educație pe care suntem bucuroși să o găzduim la universitatea noastră. Egalitatea de șanse este un principiu de bază al  sistemului de învățământ românesc și sunt convinsă că orice demers care poate contribui la implementarea lui în cadrul
învățământului superior și preuniversitar este binevenit” a declarat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

           „Scopul evenimentului este acela de a contribui la asigurarea egalităţii de şanse pentru toţi elevii şi tinerii în context european, la internaţionalizarea serviciilor de asistenţă psihopedagogică, la realizarea unităţii de scopuri şi principii în învăţământ, precum şi la promovarea cooperării interinstituţionale pentru o mai eficientă valorificare a tuturor resurselor, în vederea optimizării demersurilor comune pentru un management de calitate în domeniul asistenţei psihopedagogice al sistemului educaţional românesc” a punctat directorul CJRAE Arad, Ovidiu Toderici.
             Deschiderea oficială a Conferinței Internaționale are loc azi,  joi, 30 mai 2019, de la ora 14, în sala de conferințe a Universității „Aurel Vlaicu” Arad, complex M, urmată fiind de premierea voluntarilor arădeni din cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară. 

            Prezentarea lucrărilor și workshop-urile din agenda Conferinței se va desfășura în Complexul M al Universității „Aurel Vlaicu” Arad și la Colegiul Național „Moise Nicoară” Arad.

UAV partener în proiectul european ARPA Ageing

      


UAV partener în proiectul european ARPA Ageing

      

            

            Peste 70 specialiști din rețeaua de sănătate mintală din județul Arad au fost prezenți la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad unde s-a desfășurat Conferința internațională de diseminare a rezultatelor proiectului European ARPA Ageing, un proiect finanțat de Comisia Europeană în cadrul programului ERAMUS +.  Acest program favorizează cooperarea între mai multe țări europene pentru inovare și schimbul de bune practici. Belgia, Franța, Grecia, Luxemburg și România participă la această inițiativă, care se concentrează pe îmbunătățirea rețelelor de sănătate mintală pentru persoanele vârstnice din Europa. Mai multe sarcini importante au fost deja realizate în cadrul proiectului, cum ar fi o revizuire a literaturii de specialitate, pentru a înțelege mai bine care sunt tipurile de rețele și un sondaj pentru profesioniștii din domeniul sănătății pentru a înțelege aspectele care trebuie îmbunătățite. Câteva întâlniri internaționale, precum cea de astăzi, au fost organizate pentru a favoriza schimbul de interdisciplinaritate prin rețele pentru a îmbunătăți eficiența îngrijirii. Au fost prezenți la UAV, reprezentanți din 5 state: Luxembourg, în calitate de coordonator de proiect prin Institute of Health, Belgia, prin Centrul de Neuropsihiatrie: Saint-Martin, Dave, Namur, Grecia prin Universitatea din Creta și Centrul APSIPI, Franța prin Centrul OMS din Lille și ca partener național UAV.

 
        „În cadrul celor 2 zile de lucru, care s-au desfășurat în universitatea din Arad, s-au realizat schimburi de bune practici și explorarea nevoilor din câmpul de asistență și acordare de servicii pentru persoanele vârstnice cu probleme de sănătate mintală”, a declarat prof.univ.dr. Mihaela Gavrilă- Ardelean, directorul UAV al proiectului.

        „În plus, dezvoltăm o platformă de colaborare pe Internet (https://arpa-ageing.eu/) referitoare la rețelele de sănătate mintală pentru persoanele vârstnice, dedicate cadrelor medicale, vârstnicilor și familiilor acestora pentru a îmbunătăți schimbul și comunicarea la toate nivelurile” a punctat dr. Isabelle Ernens, senior cercetător la Institutul de Sănătate Mintală.

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET