Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.


Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad prezentă la cel mai mare târg de educaţie din Tunisia

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad prezentă la cel mai mare târg de educaţie din Tunisia

O nouă oportunitate pentru universitatea arădeană de stat, de a-și prezenta oferta educațională în spațiul non-european, a fost fructificată în cadrul Târgului Educației din Tunisia. Cel mai mare târg de profil a fost organizat în mai multe orașe tunisiene și s-a bucurat de prezența a mii de vizitatori. Universități din Europa, SUA sau Canada și-au prezentat oferta educațională tinerilor tunisieni care doresc să studieze în universități din Europa sau de pe continentul american.

Delegația Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, condusă de rectorul universității, prof.univ.dr Ramona Lile, a prezentat oferta educațională a universității din Arad, cele mai căutate specializări fiind ingineria construcțiilor de mașini, administrarea afacerilor și economie, informatica, designul.  „Pentru noi, acest târg a reprezentat o nouă oportunitate de a prezenta oferta educaţională a universităţii noastre în străinătate. Suntem  o universitate deschisă spre internaționalizare,  fie că vorbim despre atragerea studenților străini, fie că facem referire la acordurile și parteneriatele cu universități din întreaga lume.  Ne bucurăm că oferta noastră educațională vine în întâmpinarea solicitărilor studenților de peste hotare și sperăm ca numărul studenților străini de la UAV să fie în creștere” a declarat rectorul UAV prof.univ.dr.Ramona Lile.

În cadrul vizitei în Tunisia, delegaţia românească s-a întâlnit şi cu ambasadorul României la Tunis, Dan Stoenescu, care a subliniat importanţa promovării învăţământului românesc în general, dar mai ales a celui universitar. De asemenea, au avut loc întâlniri cu reprezentanţi ai unor universităţi şi companii tunisiene, interesate de parteneriate cu instituţii de învăţământ superior din România.

Încep înscrierile la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad

Încep înscrierile la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad

    Absolvenții de liceu și cei de facultate sunt așteptați din data de 10 iulie și până în data de 25 iulie să se înscrie pentru continuarea studiilor la una din cele 9 facultăți ale Universității „Aurel Vlaicu” din Arad. Sesiunea  de înscrieri se desfăşoară la sediul rectoratului UAV din  B-dul Revoluției, nr. 77, la comisiile de admitere ale facultăţilor, cu excepția Facultății de Teologie unde înscrierea se face la adresa: str. Academia Teologică, nr. 9, AradÎnscrierile se pot face de luni până vineri între orele 9.00 -17.00 iar sâmbătă şi duminică între orele 9.00-13.00.

    Universitatea de stat din Arad propune celor care doresc să își continue studiile 32 de programe de licență și 31 programe de master la cele 9 facultăți (Facultatea de Inginerie, Facultatea de Inginerie Alimentară, Turism și Protecția Mediului, Facultatea de Științe Umaniste și Sociale, Facultatea de Științe Economice, Facultatea de Teologie Ortodoxă, Facultatea de Științe Exacte, Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială,  Facultatea de Educație Fizică și Sport, Facultatea de Design). Mai multe informații despre înscriere pot fi găsite pe site-ul universității www.uav.ro.

„Cei care devin studenți ai universității arădene de stat pot beneficia de servicii educaționale de calitate, dar și de burse de studii, de merit,  sociale sau bursele Erasmus. De asemenea le oferim condiții excelente de cazare  în căminele universității și masa la cantina UAV. Un atuu important pentru cei care aleg să vină la universitatea noastră este faptul că avem o relație foarte bună cu agenții economici ceea ce le facilitează studenților accesul la un loc de muncă în domeniu, încă din timpul studenției. Îi așteptăm pe cei care doresc să obțină mai multe informații să vină la centrul de înscriere din Bd. Revoluției, lângă Primăria Arad, unde colegii mei vor oferi toate detaliile”, a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

Parteneriat cultural prin Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad

Parteneriat cultural prin Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad

Complexul Muzeal Arad și Muzeul Regional  Pljevlja din Muntenegru au realizat un parteneriat la finele săptămânii, la inițiativa rectorului Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, prof.univ.dr. Ramona Lile. Prezent la Școala de Vară „Comunicare și interculturalitate” organizată de universitatea arădeană de stat,  directorul muzeului din Muntenegru, dr. Branko Banovic,  cadru didactic universitar la Universitatea Donja Gorica și managerul  Complexului Muzeal Arad, dr. Constantin Ioan Inel au participat la o întâlnire pe teme de management muzeal și cultural. Au fost stabilite contacte profesionale în vederea efectuării unor schimburi culturale viitoare și  demersuri pentru protejarea și valorificarea patrimoniului muzeal al celor două instituții, prin proiecte comune de cercetare științifică, conferințe și proiecte expoziționale.

Întâlnirea   dintre managerii celor două muzee s-a desfășurat la Palatul Cultural Arad și  s-a încheiat cu vizitarea expoziției de istorie, dedicată Revoluției române de acum 30 de ani,  ”Arad – decembrie 1989”.

„Mă bucur că am reușit să aducem laolaltă două instituții culturale din două țări diferite. Este important pentru noi, ca universitate, să facilităm cooperarea dintre instituții, să creăm oportunități benefice pentru comunitatea locală” a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

Profesorii de la UAV, premiați de Societatea Română de Chimie

Profesorii de la UAV, premiați de Societatea Română de Chimie

    Diplome de onoare, diplome speciale și medalii au fost conferite din partea Societății Române de Chimie,  profesorilor Facultății de Inginerie Alimentară și Protecția Mediului din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad. La 100 de ani de la înființarea societății, membrii acesteia au conferit distincții importante profesorilor și cercetătorilor care au obținut rezultate remarcabile în domeniul chimiei și care au promovat studiul acestei științe.

    Au fost recompensați în an centenar cu Medalia „Petru Poni”, prof.habil.dr Florentina Munteanu și conf.univ.dr. Dorina Chambre iar  CS II Dochia Mihaela și conf.dr.ing. Lungu Monica cu Diploma de onoare. Diploma de Onoare Specială pentru sprijinirea activității de cercetare și promovarea chimiei a fost conferita rectorului UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

„Este o onoarea pentru mine conferirea acestei diplome, dar cred că cel mai important lucru este aprecierea de care se bucură colegii mei din cadrul Facultății de Inginerie Alimentară și Protecția Mediului, din partea Societății Române de Chimie. Aceste premii vin să certifice valoarea muncii și a rezultelor obținute de către colegii mei. Avem un nucleu de cercetători foarte valoroși pe care dorim să îi sprijinim și să le oferim tot ceea ce au nevoie pentru activitatea lor științifică în cadrul facultății și a Institutului de Cercetare” a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

    Pe parcursul anului 2018 au fost recompensați de asemenenea, prof.habil.dr. Dana Copolovici și conf.dr.ing. Magdalena Fogoroși cu diploma de onoare iar Medalia „Gheorghe Spacu” a fost conferită prof.habil.dr. Lucian Copolovici.

    Filiala Arad a Societății Române de Chimie, înființată în anul 2002, este condusă de către conf.univ.dr. Dorina Chambre, profesor în cadrul UAV și derulează o serie de proiecte menite să promoveze studiul chimiei.

„Ne bucurăm de faptul că activitatea filialei arădene este apreciată la nivel național. Premiile primite dovedesc că aici, la Arad, în cadrul universității de stat, există un nucleu puternic de cercetare, că avem profesori remarcabili care reușesc să deruleze proiecte importante în domeniul cercetării. Vreau să apreciez efortul și susținerea pe care o avem din partea conducerii UAV și, în special, a rectorului UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile în toate acțiunile și munca noastră de cercetare” a precizat președintele filialei arădene, conf.univ.dr. Dorina Chambre.

*Aradul va fi gazda Preliminariilor Campionatului Mondial de Alergare 50 de km.

*Aradul va fi gazda Preliminariilor  Campionatului Mondial de Alergare  50 de km.

Universitatea „Aurel Vlaicu” partener în organizarea acestui eveniment sportiv de anvergură.

Federaţia Română de Atletism, Universitatea Aurel Vlaicu din Arad şi Consiliul Judeţean Arad organizează preliminariile Campionatului Mondial de Alergare 50 de km. Evenimentul va avea loc în data de 30 iunie 2019 şi se va desfăşura pe Faleza Mureşului din Arad, de la ora 7.00 dimineața.  La eveniment sunt așteptați sportivi profesionişti şi amatori pregătiți să stabilească baremul de timp care să le permită participarea la Campionatul Mondial de 50 km care va avea loc în acest an, în România, la Braşov, în data de 1 septembrie.

„ Ne bucurăm că la Arad am găsit parteneri serioşi pentru organizarea unui eveniment sportiv atât de important pentru ţara noastră. Pentru Federaţia Română de Atletism este important să găsească parteneri locali care să se implice în competiţii de anvergură naţională şi internaţională. Faptul că Universitatea Aurel Vlaicu din Arad şi Consiliul Judeţean vin alături de Federaţia Română de Atletism este o dovadă că, atunci când găseşti oameni dedicaţi comunităţii, se pot face lucruri foarte serioase” a declarat preşedintele subsecţiei de ultra atletism din cadrul Federaţiei Române de Atletism, Diana Amza.

„ Ne bucurăm că, alături de Federaţia Română de Atletism şi Consiliul Judeţean Arad, suntem implicaţi în organizarea acestui eveniment sportiv foarte important pentru România. Universitatea noastră s-a implicat întotdeauna în evenimentele importante pentru comunitatea locală și suntem onorați să fim parteneri, de această dată, în organizarea preliminariilor Campionatului Mondial de Alergare 50 de km.  Ne dorim să fim gazde bune pentru sportivii care vor sosi la Arad cu această ocazie şi nu putem decât să sperăm că aici vor fi stabilite recorduri  notabile”, a declarat prof. univ. dr. Ramona Lile.

 „ Ne dorim să atragem cât mai multe evenimente de mare anvergură spre judeţul Arad. Faptul că duminica viitoare vom avea acest eveniment, în premieră, la Arad, faptul că mai avem şi altele de această anvergură, arată că ne mişcăm şi că ne dorim să găsim cât mai multe puncte de atracţie în această parte a ţării. Suntem pe un drum ascendent şi prin astfel de evenimente vrem să deschidem poarta spre marile competiţii interne şi internaţionale” a precizat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad,  Sergiu Bîlcea.

Chiar dacă este la prima ediţia a unui concurs oficial de alergare de 50 de kilometri, organizatorii speră ca rezultatele obţinute să-i propulseze pe sportivii români spre cele mai înalte trepte ale podiumului mondial. „ La Arad, se vor stabili cu siguranţă recordurile naţionale pentru alergare pe distanţa de 50 de km. Ne dorim ca sportivii să obţină cele mai bune rezultate astfel încât să ajungă în rândul elitelor mondiale pe această distanţă. Avem sportivi de mare valoare şi aş anumera doar câţiva, care sunt chiar din Arad : Iulia Ghinga, Mara Guler, Denisa Mateucă, Sorin Mîneran şi Roland Unterweger. Toţi aceşti sportivi au demonstrat că au puterea şi au capacitatea să aducă rezultate bune” a spus Vasile Blidar, membru în comitetul de organizare al evenimentului.

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET