Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.


Parteneriat între Federația Română de Handbal și Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad

Un protocol de parteneriat între Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad și Federația Română de Handbal (FRH) a  fost semnat marți, la sediul UAV. Protocolul deschide calea unor noi colaborări între federație și universitate  și presupune realizarea de programe și proiecte sportive, educaționale și de cercetare comune.

Prezentă la semnarea protocolului din partea FRH, Cristina Vârzaru, secretar general al Federației, multiplă campioană europeană, a declarat: „Este o bucurie pentru noi semnarea acestui parteneriat în care ne punem mare încredere și care, cu siguranță, va contribui la promovarea acestui sport național. Mulțumim universității de stat din Arad pentru această oportunitate și sunt convinsă că împreună vom derula proiecte de impact atât pentru UAV cât și pentru comunitatea locală”.

Rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile a menționat „Suntem onorați să fim partenerii Federației Române de Handbal, un parteneriat care va  deschide noi oportunități pentru universitatea noastră, în special pentru Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul UAV și va contribui la promovarea sportului de performanță în orașul nostru. Consider că acest nou parteneriat cu structurile sportive este un mare câștig pentru universitatea noastră”.

Din partea federației, responsabili pentru implementarea proiectului sunt Doru Costică, director marketing și Alexandrescu Nicoleta, antrenor Federal Seniori Feminin, iar din partea UAV, lec.univ.dr. Roberto Gabriel Marconi și studenta Iasmina Lascu, arbitru internațional beach handbal.

 

Conferința „Antropologie și management”

UAV vă invită la Conferința „Antropologie și management” care se va desfășura la Arad, la sediul UAV, Complex M, în perioada 18-19 octombrie.

Cupa UAV la a IV-a ediție

            Anul acesta, la cea de a IV-a ediție a Cupei UAV, organizatorii propun iubitorilor de sport din școlile arădene două competiții: atletism și fotbal în sală. Organizatorii, Asociația Activi și Mai Puternici Împreună și Asociația Proactivi pentru Viitor, în parteneriat cu UAV, Inspectoratul Școlar , AJF îi invită pe elevii de gimnaziu să se înscrie la cele două secțiuni.

Competiția de fotbal va avea loc în Sala de Sport a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad  în data de 19 octombrie iar cea de atletism pe Stadionul Gloria, în data de 17 octombrie.

„Este un eveniment dedicat elevilor de gimnaziu din școlile din municipiu și județ. An de an numărul participanților este tot mai mare, ceea ce ne dă încredere și ne confirmă pasiunea pentru sport a tinerilor din Arad” a declarat prof.Mircea Crișan, organizator. În ceea ce privește secțiunea dedicată atletismului, aceasta va fi supervizată de către președintele Asociației Proactivi, cunoscutul  atlet Sorin Mîneran.

„Implicarea universității  Aurel Vlaicu, prin Facultatea de Educației Fizică și Sport,  în această competiție ne onorează și confirmă preocuparea noastră pentru implicarea tinerilor în activități sportive. Susținem atât sportul de performanță cât și cel de agrement și ne bucură interesul pe care elevii din școlile arădene l-au manifestat față de această competiție” a declarat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

 

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, prezentă la Conferinţa Asociaţiei Europene pentru Educaţie Internaţională – EAIE 2018 la Geneva

Rectorul Universităţii   „Aurel Vlaicu” din Arad, prof. univ. dr. Ramona Lile a participat  la  Conferinţa Asociaţiei Europene pentru Educaţie Internaţională – EAIE 2018 la Geneva, care a avut loc în perioada11.09.2018 - 14.09.2018.

Universităţile din România participante s-au reunit sub pavilionului naţional, "Study in România", organizat de către Consiliul Naţional al Rectorilor din România, cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale, UEFISCDI şi Agenţiei Naţionale ERASMUS+ rolul acestuia fiind asigurarea creşterii vizibilităţii universităţilor şi a ofertei educaţionale a învăţământului superior românesc.

UAV prezentă la conferințele Agromalim

Cel mai mare târg de profil din zona de vest se desfășoară în aceste zile la Arad. Producători agricoli din țară și străinătate sunt prezenți la Expo Arad pentru a-și prezenta produsele, pentru a afla noutățile din domeniu.
Un subiect de interes pentru producători a fost modalitatea de atestare a produselor tradiționale. Conferința a reunit specialiști din partea celor patru Gal-urilor din județul Arad, ai Universității Aurel Vlaicu din Arad, ai MADR, AFIR etc. Au fost prezenți Nica Ionuț, șef serviciu direcția generală politici în industria alimentară în cadrul MADR, Bercaru Corneliu, din partea CERTIND, Radița Călin reprezentantul AFIR Zona de Vest Timișoara, Petran Marinela, vicepreședinte FNGAL și Anca Dicu, șef lucrări la Facultatea de Inginerie Alimentară, Turism și Protecția Mediului din cadrul UAV "Universitatea noastră are o strânsă legătură cu mediul economic și încercăm să venim în sprijinul agenților economici locali. Această conferință aduce laolaltă producătorii, autoritățile locale și mediul academic care poate oferi expertiza necesară. Este o bucurie pentru noi să fim prezenți aici, să contribuim la politicilor de promovare a produselor tradiționale" a declarat Anca Dicu.

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET