Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.

„Akademos” gata de Crăciun

„Akademos” gata de Crăciun

Sursa: Jurnal arădean, 28 octombrie 2011, an XXIII, Nr.6433

ARAD. Crăciunul din acest an este termenul limită pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare şi mansardare a hotelului Akademos, proprietatea Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad, situat în Parcul Reconcilierii. Cumpărat cu suma de 905.000 Eu prin licitaţie, hotelul de trei stele va intra în circuitul turistic al oraşului, probabil din primăvara anului viitor. „ Voi inspecta personal lucrările şi mă voi asigura că totul decurge conform proiectului. Sper ca la Crăciun să putem declara că s-au încheiat lucrările de reabilitare şi să tăiem panglica” a declarat rectorul UAV, prof.univ.dr. Lizica Mihuţ. Mansardarea şi reabilitare costă 900. 000 Eu la care se mai adaugă şi dotările, o investiţie de aproximativ 500.000 EU.

Scop turistic şi didactic

Hotelul va deservi comunitatea academică dar şi pe cea a urbei oferind locuri de cazare dar şi spaţii pentru conferinţe sau întâlniri de lucru, graţie structurii modulare a restaurantului care permite transformarea lui într-o sală de conferinţe. Deasemenea studenţii de la specializările turistice vor putea efectua stagii de practică în cadrul hotelului. „Hotelul este un câştig pentru universitatea noastră care cu siguranţă va aduce şi profit. Universitatea de tip antreprenorial nu este doar un concept teoretic ci reprezintă un nou tip de management pentru instituţiile de învăţământ superior pe care îl dezvoltăm la UAV de mult timp şi este singurul care conferă stabilitate şi şansa de dezvoltare în actualul mediu economic şi social” a mai completat Lizica Mihuţ. JA-M.A.

Oferta hotelului

Hotelul are 34 de camere, un restaurant modular cu 200 de locuri şi un altul care are şi bar cu co capacitate de 120 locuri şi care va avea intrarea din stradă.

Articolul a fost publicat în: 28 October 2011, 01:53.

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET