Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.

Cercetarea, din nou câştigătoare

Cercetarea, din nou câştigătoare

Sursa: Jurnal aradean, 16 decembrie 2011, an XXIII, Nr.6467

ARAD. Din nou au fost desemnaţi câştigători. E vorba de echipa de cercetători din cadrul grupului de spectometrie de masă al UAV. De data aceasta, cercetătorul prof.dr. Alina Zamfir, a câştigat în competiţia lansată de Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice de pe lângă Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. "Se confirmă încă o dată valoarea acestor tineri cercetători din UAV. Nu pot decât să-i felicit pentru munca pe care o fac în cadrul laboratoarelor de cercetare. Faptul că am reuşit să îi aducem aproape de universitatea noastră pe aceşti tineri este una din performanţele managementului universităţii " a precizat rectorul UAV, prof.univ.dr. Lizica Mihuţ.

Proiectul ce se va derula pe durata a 3 ani va avea un buget de 1.500.000 lei şi "îşi propune dezvoltarea unei tehnici de spectometrice de masă inovatoare cu ajutorul căreia va fi posibilă indentificarea proteinelor din diverse matrici biologice şi umane cu o precizie net superioară metodelor tradiţionale", precizează directorul de proiect, prof.Alina Zamfir.

Ţinta cercetării

Acestă tehnică ar putea fi aplicată şi pentru identificarea şi analiza structurală completă a unor markeri caracteristici bolii lui Schindler. Pentru această boală nu există decât un tratament paleativ. Ceea ce îşi propune echipa de proiect este depistarea biomarkerilor acesti boli care ar putea duce în final la elaborarea unei formule de tratament. JA-M.A.

Echipa

Cei care vor realiza proiectul sunt tineri doctoranzi şi masteranzi care activează de câţiva ani în grupul de spectometrie de masă biologică, condus de Alina Zamfir şi care au obţinut deja rezultate bune în cercetare în cadrul proiectelor anterioare.

cercetarea
Lizica Mihuţ, rectorul UAV FOTO:JA

Articolul a fost publicat în: 15 December 2011, 23:37.

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET