Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.

Cercetători de vârf în Soft Computing la Arad

Miercuri, 24 August, e debutul conferinţei internaţionale „International Workshop on Soft Computing Applications” (SOFA 2016). Aflată la cea de-a 7-a ediţe, evenimentul academic se desfăşuroară la Hotel Continental pe parcursul a trei zile pline cu prezentări ştiinţifice în domeniul Soft Computing. Această arie de cercetare se distinge prin faptul că dezvoltă tehnici şi metodologii care imită gândirea umană.

SOFA 2016 e co-organizată de Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Universitatea din Belgrad, Societatea de Inginerie IEEE România, şi Institutul de Informatică a Academiei Române (filiala Iaşi) şi e prezidată de profesorii Valentina E. Bălaş (Universitatea „Aurel Vlaicu”), Lakhmi Jain (University of Canberra, Australia) şi Branko Kovačević (Universitatea din Belgrad). 

Conferinţa coincide cu aniversarea de 50 de ani de la fondarea domeniului de cercetare în logică fuzzy şi e deosebită prin participarea internaţională de care beneficiază. Astfel, printre vorbitorii invitaţi se numără nume grele din domeniul Soft Computing: Michio Sugeno (Japonia), Anna Esposito (Italia), Mika Sato-Ilic (Japonia), Valeriu Beiu (Romania), Rajeeb Dey (India), Salil Bose (SUA), József Dombi (Ungaria).

Cercetători şi specialişti din nu mai puţin de 15 ţări vor discuta ultimele descoperiri din domeniu. Participarea internaţională de la aceasta ediţie nu e singulară – istoricul SOFA se distinge prin faptul că încurajează dialogul permanent între academici din diferite arii geografice şi sub-domenii de cercetare. În fapt, primele ediţii s-au desfăşurat sub sloganul „Building bridges” fiind organizate trans-frontalier în Ungaria şi în România. Ideea de “construire de poduri” inter-culturale rămâne şi acum în esenţa SOFA, pe lângă promovarea tinerilor talente din Soft Computing (în cadrul fiecărei ediţii, organizatorii premiază cea mai bună lucrare scrisă de un student doctorand).

Conferinţa SOFA 2016 e organizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad, sponsorizată prin Centrul Municipal de Cultură Arad. Seriile de conferinţe SOFA sunt organizate logistic de Trivent Conference Office din Arad.

Programul conferinţei se poate descarca de pe site-ul conferinţei (http://sofa2016.org/prog.html) si pentru orice informaţii suplimentare sau programări de interviuri va rugăm să ne contactaţi la 0740038984 (Teodora Artimon)

Teodora Artimon

conferences@trivent.eu
0740038984

Articolul a fost publicat în: 24 August 2016, 02:07.

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET