Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.

De la teorie la practică

De la teorie la practică

Sursa: Jurnal aradean, 30 septembrie 2011, an XXIII, Nr.6413

Practipass, un proiect european, pentru studenţii de la Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad

ARAD. Un proiect pe fonduri europene derulat la Universitatea "Aurel Vlaicu" îi aduce pe studenţi mai aproape de practică. Practipass, are ca obiectiv principal facilitarea tranziţiei de la şcoală la viaţa activă a studenţilor prin intermediul creşterii competitivităţii sistemului educativ şi al eficientizării stagiilor de practică, astfel încât acestea să corespundă cerinţelor pieţei muncii.

"Progresul obţinut în cadrul proiectului se materializează prin finalizarea instrumentelor de lucru destinate activităţii de practică a studenţilor în domeniul protecţiei copilului: Ghidul de practică, Caietul de practică, Grila de observare a instituţiilor etc. Au fost implicaţi 14 experţi elaborare metodologie incluşi în proiect, din cele trei locaţii ale proiectului: Oradea, Bucureşti şi Arad" a precizat conf. univ. dr. Alina Roman, director de proiect. " Mă bucur şi îi apreciez pe colegii mei pentru că ştiu să se implice, au iniţiativă şi accesează fonduri europene prin proiecte care contribuie la dezvoltarea universităţii noastre", precizează prof.univ.dr. Lizica Mihuţ, rectorul UAV

O nouă etapă

După prima etapă derulată în octombrie 2010 în care au fost selectaţi şi formaţi formatorii, acum se începe derularea unei noi etape.600 de studenţi din cele trei centre universitare participante (Univeristatea din Oradea, Bucureşti şi Arad) vor începe stagiile de practică.Au fost selecataţi studenţi de la licenţă şi master din cadrul Facultăţilor de Asistenţă Socială şi Psihologie, minim 200 pe centru univeristar care vor face practică în cele trei semestre. Cei mai buni vor pleca în Belgia pentru a vedea cum se aplică politica asistenţei sociale în ţările UE. JA-M.A.

Parteneri arădeni în proiect: Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad - Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei şi Asistenţă Socială, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad, Consiliul Local al Municipiului Arad - Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară, Fundaţia Creştină R.C.E. Speranţa Copiilor Arad.

practipass30
Prof.univ.dr. Lizica Mihuţ, rectorul UAV şi conf. univ. dr. Alina Roman FOTO:JA

Articolul a fost publicat în: 30 September 2011, 00:57.

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET