Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.

Istoricul Ioan Bolovan, Doctor Honoris Causa al Universității „Aurel Vlaicu” din Arad

 

            Comunitatea academică a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad a acordat la finele săptămânii titlul de Doctor Honoris Causa domnului prof.unuiv.dr. Ioan Bolovan, prorectorul Universității „Babeș Bolyai” din Cluj Napoca, cercetător de prestigiu al istoriografiei din România și din lume. Din comisia de elaborare a Laudatio au făcut parte: Prof.univ.dr. Ramona Lile, Rector Universitatea ,,Aurel Vlaicu” din Arad, Prof. H.C. Josef Wolf – Institut für donauschwäbischeGeschichte und Landeskunde - (Tübingen, Germania), Prof.univ.dr. Sorin Șipoș – Universitatea Oradea și Prof.univ.dr. Corneliu Pădurean - Universitatea ,,Aurel Vlaicu” din Arad. Președintele comisiei a fost Acad. Prof.univ.dr. Ioan-Aurel Pop – Președintele Academiei Române

 „Este o onoare pentru noi să decernăm prestigiosul titlul distinsului profesor Ioan Bolovan.   Prin cercetările sale, domnia sa a contribuit la dezvoltarea și îmbogățirea istoriei moderne a Transilvaniei și la recunoașterea sa în lume. Este o bucurie să acordăm  acest titlul, în anul Centenarului, unui istoric de marcă precum dl. prof.univ.dr. Ioan Bolovan” a declarat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

Profesorul Bolovan  a precizat  în discursul său importanța acestui titlul cu atât mai mult cu cât domnia sa este arădean, născut în Podgoria Aradului, la Pâncota, este absolvent al Liceului Pedagogic din Arad unde s-a remarcat sub îndrumarea prof. Mircea Popa, ca un pasionat al istoriei. „Este un moment emoționat pentru mine cu atât mai mult cu cât recunoașterea vine dinspre locul în care m-am născut și format. Aradul este foarte important pentru mine și vreau să mulțumesc Universității Aurel Vlaicu pentru onoarea de a face parte din această  comunitatea academică” a precizat prof.Ioan Bolovan.

În Laudatio rostit de către prof.univ.dr. Corneliu Pădureanu de la Universitatea ,,Aurel Vlaicu” Arad a fost punctat parcursul profesional al distinsului invitat, rezultatele muncii sale de cercetare, contribuțiile sale aduse la dezvoltarea istorigrafiei și la promovarea Transilvaniei în lume.

 

Articolul a fost publicat în: 2 July 2018, 01:44.

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET