Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.

La Urania Arad şi CSUAV se face gimnastică aerobică de înaltă performanţă

CS Urania Arad şi CSUAV au rezultate de top în gimnastica aerobică din România, şi nu numai. la loc de cinste stau Marius Petruse (campion mondial în 2014), Cristian Iordan şi Gabriel Bocşe, componenţi de lot naţional. Recent, la Constanţa, în Campionatul Naţional, elevi ai antrenoarelor Ramona Haidu şi Alexandra Cicirean au cucerit 6 medalii. Un nou rezultat important, în ciuda faptului că, dacă din punct de vedere organizatoric şi financiarlucrurile decurg normal, problemele apar la nivel de infrastructură.

"În ciuda neajunsurilor, vrem să scoatem în evidenţă valorile noastre la nivel de gimnastică aerobică. Există rezultate, performeri, ba chiar pot spune că se lucrează la nivel de înaltă performanţă. Cu toate acestea nu avem un podium specific, spaţiul de antrenament este insuficient. Suntem singurii din România care avem asemenea condiţii. Avm noroc că sportivii de la lot se antrenează la Bucureşti. Dar cu toate acestea încercăm să arătăm că Vestul ţării nu e cu nimic mai prejos decât alţii. Avem speranţe că ne vom ridica din ce în ce mai sus ca performanţe. La ora actuală gimnastica aerobică arădeană este în top atât pe plan naţional cât şi internaţional. Avem doar sportivi de valoare", a spus Ramona Haidu.

"În ultima perioadă ne mândrim cu 10 medalii cucerite la Budapesta, plus cele 5 medalii câştigate de juniorii noştri la Campionatul Naţional. Suntem în plină desfăşurare a unei selecţii, pentru copii cu vârtse între 4 şi 7 ani. Îi aşteptăm să vină să facă mişcare, să se disciplineze şi să devină campioni. E o durere că suntem prea puţin cunoscuţi în Arad. copii merg în alte locuri, şi se pierd, sau vin la noi mai târziu cu lipsuri mari", a spus şi Alexandra Cicirean.

 Marius Petruse rămâne reperul ultimilor ani pentru gimnastica aerobică arădean. Numai în 2014, la mixt, a cucerit aur şi argint la etape de Cupă Mondială, şi a devenit campion mondial. Iar tentaţiile de a pleca din Arad par a fi mari. "Nu e greu ă îl menţinem aici. Aici e familia lui, aici îşi continuă studiile, îi e drag clubul, pentru că aici s-a format. Are toate condiţiile, mai puţin sala de antrenament", a mai spus Ramona Haidu. Cei interesaţi de selecţii, pot participa la antrenamentele din fiecare zi de marţi şi joi, începând cu ora 17, în sala de la Hotel Continental.

sursa: arq.ro

Articolul a fost publicat în: 21 October 2014, 13:00.

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET