Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.

O nouă sentinţă în favoarea UAV

O nouă sentinţă în favoarea UAV

Sursa:Jurnal aradean

Al doilea proces de calomnie şi insultă a fost câştigat de Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad

ARAD. Pe 19 decembrie Tribunalul Arad a dat o sentinţă favorabilă Universităţii "Aurel Vlaicu" din Arad în procesul pe care instituţia de învăţământ superior l-a avut cu o publicaţie regională. Procesul a fost demarat după ce, în 13 iunie 2010, în respectiva publicaţie, a apărut un articol prin care se aducea atingere imaginii universităţii arădene de stat şi reputaţiei celor care îşi desfăşoară activitatea aici. Prima sentinţă în favoarea UAV, în acest proces, a fost pronunţată în luna iunie a anului 2011 sentinţă care a fost atacat cu recurs. "Recursul a fost respins şi pe 19 decembrie a fost pronunţată sentinţa irevocabilă şi executorie" a precizat avocatul universităţii, Viorica Popescu. Reamintim că acesta este cel de al doilea proces de calomnie şi insultă pe care UAV l-a câştigat în instanţă împotriva unor jurnalişti de la diferite cotidiane. "Sunt bucuroasă pentru că instanţa arădeană a făcut dreptate şi a reuşit prin sentinţele date să repare prejudiciul de imagine adus universităţii noastre" a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr. Lizica Mihuţ. În calitate de reprezentant al compartimentului juridic al UAV, conf.univ.dr. Petru Tărchilă, a ţinut să precizeze că noul cod civil, care apără integritatea persoanelor publice, nu face decât "să armonizeze legislaţia civilă din România cu cea europeană care incriminează orice atingere adusă vieţii private, demnităţii integrităţii unei persoane" a subliniat juristul. "Sentinţele date sunt în spiritul legislaţiei europene" a mai punctat Tărchilă.

O luptă care ne întăreşte

Dincolo de aspectele strict juridice ale problemei, gestionate cu profesionalism de avocata Popescu, mai sunt şi cele legate de atitudinea celor implicaţi, de reacţia lor la valul de calomnii şi insulte la care au fost supuşi în ultima perioadă. "O campanie de denigrare pe care am tratat-o în justiţie, dar care ne-a unit şi ne-a făcut mai puternici. Vom lupta în justiţie împotriva oricărei denigrări publice, a universităţii noastre, iar cei care vor duce această luptă împotriva noastră trebuie să ştie că îşi compromit înainte de toate propria imagine" a declarat rectorul UAV. JA-M.A.

Banii jos

Ambele sentinţe sunt irevocabile şi executorii, urmând ca în conturile universităţii arădene de stat să intre 10 000 euro, sumă stabilită de instanţă arădeană şi care reprezintă daunele morale.

sentinta2
Lizica Mihuţ alături de avocata Viorica Popescu şi juristul Petru Tărchilă FOTO:JA

Articolul a fost publicat în: 29 December 2011, 00:49.

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET