Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.

Ramona Lile „Vrem să dezvoltăm colaborarea cu partenerii chinezi”

 

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad se deschide spre lumea chineză. Două noi acorduri de colaborare cu două instituţii din R.P Chineză au fost perfectate în timpul vizitei pe care delegaţia română condusă de Asociația Centrul de Dezvoltare Arad – partener Enterprise Europe Network, membru al Consorțiului Ro Boost SME’S, a întreprins-o în luna octombrie în China.

UAV a fost singura universitate din România reprezentată în delegaţie prin conf.univ.dr. Oana Brânzan. „În provincia Henan orașul Kaifeng propunerile de colaborare au fost finalizate cu două protocoale de colaborare între Universitatea Aurel Vlaicu din Arad și Academia Militară Shaolin junior, dar și cu Spitalul de Medicina Tradițională Chineză din Kaifeng Partea chineză și-a declarat interesul pentru a dezvolta cât mai multe relații bilaterale în domeniu economic, educațional și de sănătate și în luna decembrie 2016 cât și în prima jumătate a anului 2017, este planificată o vizită in Arad a partenerilor chinezi” a detaliat Oana Brânzan.

Prezent la conferinţa de presă, Zhao Yang, participant al misiunii economice a confirmat interesul părţii chineze pentru dezvoltarea unor relaţii de colaborare cu mediul academic arădean.

„Suntem onoraţi de parteneriatele cu cele două instituţii. Ne bucurăm că, prin intermediul colegei noastre, Oana Brânzan, au fost încheiate aceste două noi colaborări care suntem convinşi că în viitorul apropiat vor fi dezvoltate şi vor deschide noi oportunităţi atât pentru universitatea arădeană de stat cât şi pentru comunitatea locală” a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile

 

Articolul a fost publicat în: 4 November 2016, 06:30.

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET