Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.

Se perfecţionează în limba română

Se perfecţionează în limba română

O nouă serie de cursuri în cadrul unui proiect derulat de Autoguvernarea pe ţară a Românilor din Ungaria în parteneriat cu UAV.

ARAD. Un proiect care susţine învăţământul în limba română din Ungaria. Un proiect în care Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad este implicată de cinci ani şi prin care cei care predau în limba română în şcolile din ţara vecină se pot perfecţiona. Ore de curs de ambele părţi ale graniţei, practică într-o şcoală din muncipiu (Şcoala Generală „Aurel Vlaicu”) va aduce cu siguranţă un plus în practica pedagogică a cadrelor didactice din Ungaria. „Ne bucurăm că putem continua acest proiect împreună cu partea maghiară. Profesorii noştri, cadre didactice cu competenţe pedagogice, sunt cei care susţin cursurile pentru colegii din sistemul preuniversitar maghiar. Răspunsul primit din partea cursanţilor este unul pozitiv, interesul lor pentru aceste lecţii de predare în limba română a diferitelor materii este foarte mare iar rezultatele cu siguranţă vor fi vizibile în modulul practic al proiectului”, a menţionat preşedintele UAV, prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.

Lecţii pentru alte lecţii

Fie că e vorba de limba română ca limbă străină învăţată de elevii din Ungaria, fie că e vorba de predarea limbii române ca limbă maternă în şcolile de pe teritoriul ţării vecine, profesorii maghiari sunt instruiţi pentru diferite materii: istorie, matematică, geografie, chimie dar şi lecţii de cultură şi civilizaţie română. „Ne bucurăm că UAV participă, în calitate de partener în acest proiect derulat prin Autoguvernarea pe ţară a Românilor de la Gyula. Este o onoare să contribuim la promovarea limbii şi culturii române în ţara vecină şi ne bucurăm de fiecare dată când avem ocazia de a munci împreuă cu colegii noştri din Ungaria”, a declarat prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV. Anul viitor sesiunea de lucru va avea loc, din nou, în staţiunea Moneasa. JA-M.A.

Finanţare

Finanţatorul pentru perfecţionarea cadrelor didactice care predau în limba română este guvernul maghiar, prin Autoguvernarea pe ţară a Românilor de la Gyula, care susţine de ani buni acest proiect derulat împreună cu partenerul român Universitatea „Aurel Vlaicu”.

„Acest parteneriat cu partea maghiară ne onorează” Lizica Mihuţ

lrom
UAV, partener în proiect FOTO:J A

Articolul a fost publicat în: 28 December 2012, 02:41.

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET