Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.

SocioPlus, un proiect pentru societate

Universitatea „Aurel Vlaicu” și Universitatea din Oradea, partenere în cadrul unui proiect european.

 

ARAD. Peste 200 de studenți și 20 de cadre didactice vor fi implicate în proiectul „Socio Plus” derulat în cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad și celei din Oradea. Un proiect care își propune corelarea informațiilor teoretice cu practica, un proiect care aduce împreună studenți , profesori, mediu universitar și comunitate. „Este de apreciat efortul depus de echipa de proiect, în special faptul că în acest proiect au fost cooptați peste 200 de studenți. Rolul acestora este de a implementa cele cinci programe dezvoltate în cadrul proiectului. Faptul că munca lor va fi și retribuită cu 500 lei per lună, nu poate decât să sporească interesul și implicarea în cadrul proiectului” a precizat președintele UAV, prof.univ.dr. Lizica Mihuț.

 

Obiectivele proiectului

În primul rând se dorește crearea unor programe de studii mai bune pentru studenți prin dezvoltarea curiculară a 5 programe (două la nivel de licenţă şi trei la nivel de master) şi creşterea relevanţei curriculei acestora pentru piaţa muncii, fundamentată pe baza analizei de nevoi. De asemenea se intenționează crearea și dezvoltarea rețelei  SocioPlus între actorii relevanţi (universităţi, mediu de afaceri, autorităţi publice, parteneri sociali). „Ne dorim ca prin acest proiect să promovăm inovarea și îmbunătățirea capacităţii universităţilor de a susţine dezvoltarea managementului educaţional. Se impune să adaptăm conținutul formării la nevoile angajatorilor, cu predilecție din sectorul privat, unde se vor crea în continuare oportunități de angajare pentru absolvenți bine pregătiți”, a punctat directorul de program din cadrul UAV, conf.univ.dr. Gabriela Kelemen. JA-M.A.

 


Parteneri

În cadrul proiectului sunt implicați 10 parteneri sociali din partea Inspectoratului Școlar Județean și a Direcției de Dezvoltare și Asistență Comunitară Arad.

 

 

Un proiect derulat de Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad FOTO:JA

Articolul a fost publicat în: 7 May 2014, 05:36.

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET