Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.

Sportul Munţilor, un concurs de dragul naturii

Sportul Munţilor, un concurs de dragul naturii

Articol din Jurnal aradean, anul XXIII, nr. 6374, 05.08.2011

UAV este implicată într-un proiect care vrea să revitalizeze orientarea turistică în judeţul Arad

ARAD. Un concurs care promovează sportul dar care reuşeste să valorifice şi potenţialului turistic al judeţului, "Sportul Munţilor" este un concurs de orientare turistică care s-a încheiat recent în staţiunea arădeană Moneasa. Proiectul derulat de CJA, Centrul Cultural Judeţean şi Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad şi-a propus să readucă în prim plan această competiţie care s-a bucurat, în trecut, de succes în rândul tinerilor. "Aradul a avut o remarcabilă tradiţie în domeniul turismului sportiv. În parteneriat cu Centrul Cutural Judeţean, Consiliul Judeţean, universitatea noastră îşi propune să contribuie la dezvoltarea turismului ca parte a economiei locale. Acest gen de competiţii au meritul de a fi mai mult decât simple întreceri sportive, implică cunoştinţe geografice, o educaţie ecologică şi pot deveni căi de promovare a judeţului " a precizat rectorul UAV, prof.univ.dr. Lizica Mihuţ.

Perspective îmbucurătoare

Desfăşurat la nivel judeţean, în perspectivă este gândit de organizatori ca un concurs la nivel naţional, sau chiar internaţional prin care turiştii să fi atraşi în staţiunea arădeană Moneasa. Anul acesta concurenţii (studenţi şi tineri absolvenţi de liceu) au trecut prin două etape: una teoretică (desfăşurată în municipiu, în spaţiile UAV) şi una practică (desfăşurată în diverse locaţii montane ale judeţului). JA-M.A.

De dragul ecologiei

Una din misiunile concurenţilor era să transmită cunoştinţele lor despre ecologie şi ecosistemul montan pe parcursul traseelor parcurse, fie localnicilor, fie turiştilor obişnuiţi.
"Îi felicit pe colegii mei care s-au implicat în acest proiect menit să dezvolte turismul local" (Lizica Mihuţ)

ecologie
Lizica Mihuţ, rectorul UAV FOTO:JA.

Articolul a fost publicat în: 5 August 2011, 02:25.

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET