Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.

Studenţi de la UAV într-un proiect POSDRU în Italia

Proiectul POSDRU: Studentul consiliat-Excelent viitor angajat

ID 138850
Stagii de practică intensivă internațională în Italia.
1020 studenți consiliați, câte 80 de studenți/lună, 7 ore de consiliere (3 individuală, 4 de grup).  Vor participa la un stagiu din Italia 22 studenți dintre studenții consiliați, la partenerul  INFOR, beneficiind de 7 ore /zi de practică la firmele din consorțiul INFOR, timp de 4 zile și 7 ore/zi timp de 2 zile beneficiind de consiliere antreprenorială și 2 zile fiind rezervate problemelor organizatorice. practica se va desfășura în 5 stagii de câte 8 zile pe perioada octombrie 2014 - iulie 2015.
Fiecare student pentru toate orele la care a participatîn timpul stagiului  de practică intensivă, va primi o subvenție de 900 de lei.
Obiectivele participării studenților la practica intensivă internațională:
-         Formarea de competențe practice necesare ocupării unui loc de muncă;
-         Adaptarea la un loc de muncă;
-         Compararea obiectivelor individuale profesionale cu situația reală de pe piața muncii;
-         Dezvoltarea capacității de a decide și a acționa adecvat în legătură cu propria carieră;
-         Familiarizarea cu cerințele unui posibil angajator european.
O comisie formată din 5 membrii va selecta dosarele pentru desemnarea celor care urmează să participe la acest stagiu.
 concurs ,,Cel mai bun plan de dezvoltare a carierei”
Vor participa studenții care s-au prezentat la toate activitățile de consiliere (7 ore) și care au finalizat planul de dezvoltare a  carierei după un calendar al desfășurării concursului.
Vor fi premiați 40 de studenți cu un premiu de 2000 lei fiecare, dintre cei 1020 studenți consiliați.Concursul se desfășoară ciclic(5 cicluri după fiecare serie de 3 luni de activități de consiliere).
Etapele concursului:
-         etapa de înscriere;
-         etapa de evaluare a lucrărilor de către o comisie de jurizare care se va face în 3 etape;
-         Cei clasificați după etapa finală vor pregăti un interviu pentru angajare; după evaluarea prezentării concurenților la interviu se va încheia concursul cu premierea câștigătorilor.
„student consiliat, excelent viitor angajat” este un proiect care a ajuns într-un moment unde membri ai proiectului, trei colegi de-ai noştri, au fost deja într-un stagiu în Italia, stagiu finanţat în totalitate din proiect şi acum sântem în faza în care studenţi ai universităţii noastre vor merge pentru 8 zile în Italia şi unde vor face un stagiu de pregătire în ceea ce priveşte abordarea antreprenorială a viitorului lor loc de muncă, a viitoarei lor cariere”, a evidenţiat Preşedintele Consiliului Academic al UAV, prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.
În actuala etapă a proiectului se face selecţia studenţilor care vor pleca în stagii de practică în Italia, la partenerul nostru din proiect. Totodată se va face şi premierea pentru studenţii care au câştigat concursul „Cel mai bun plan al carierei”, concurs care se desfăşoară pe cinci etape şi vor fi premiaţi 40 de studenţi cu câte 2000 de lei fiecare”, a precizat Rectorul UAV, prof. univ. dr. Ramona Lile.
În proiectul POSDRU pe care îl realizăm acum sântem în etapa în care pregătim participarea studenţilor noştri la un stagiu de practică intensivă internaţională în Italia, la Torino, unde sunt aşteptaţi de partenerul nostru italian, un consorţiu ce se ocupă cu consilierea tinerilor şi cu activităţi antreprenoriale. Această etapă în care ne situăm acum se realizează în cinci cicluri, fiecare ciclu urmând după o perioadă de trei luni de consiliere”, a concluzionat prof. Doina Cheta, participantă la proiect.

(preluare www.arq.ro)

Articolul a fost publicat în: 7 October 2014, 11:19.

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET