Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.

Studenţii UAV, la Muzeul Presei

Studenţii UAV, la Muzeul Presei

Timp de o săptămână studenţii de la Jurnalistică din cadrul UAV au fost la Muzeul Presei din Jimbolia.

ARAD. Au stat timp de o săptămână printre ziare, reviste şi cărţi rare. şansa de a fi în singurul Muzeu al Presei din România a aparţinut celor 10 studenţi de la Facultatea de Jurnalistică din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad. Timp de o săptămână studenţii au fost la Jimbolia şi au pus umărul la catalogare şi au ajutat la organizarea unei expoziţii de presă interbelică. Iniaţiva a aparţinut prof. univ.dr. Brânduşa Armanca care a organizat această mică incursiune în presa vremurilor. „Este o iniţiativă lăudabilă a distinsei doamne, profesor al universităţii noastre, Brânduşa Armanca care i-a adus pe studenţii de la jurnalistică în lumea presei de altădată. O experienţă pe care cu siguranţă cei 10 studenţi au apreciat-o şi care poate contribui la dezvoltarea lor viitoare”, aprecia prof.univ.dr. Lizica Mihuţ, preşedintele UAV. „Atât iniţiatorul cât şi studenţii merită toată aprecierea noastră. Au fost şapte zile în care au muncit, au învăţat, s-au relaxat. O experienţă care cu siguranţă i-a îmbogăţit cultural” a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

Trebuie precizat că costul acestei experienţe a fost suportat de către Universitatea „Aurel Vlaicu” şi autorităţile locale din Jimbolia. JA-M.A.

Unic în ţară

Muzeul din Jimbolia s-a născut din entuziasmul poetului Petre Stoica care şi-a petrecut ultimii 15 ani din viaţă în această localitate. Pe 600 mp s-au adunat mii de gazete româneşti şi în limbile minorităţilor, cărţi, colecţii rare, tiparniţe etc.

uavjurnalism
O iniţiativă apreciată de către conducerea UAV FOTO:JA

Articolul a fost publicat în: 24 July 2013, 23:43.

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET