Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.

UAV în topul cercetării de elită

UAV în topul cercetării de elită

Sursa: Jurnal arădean , 07 septembrie 2011, anul XXIII, nr. 6396

ARAD. Grupul de cercetare din domeniul spectometriei de masă din Universitatea "Aurel Vlaicu" Arad, cunoscut pe plan internaţional pentru rezultatele cercetărilor sale a reuşit o nouă performanţă. E vorba de câştigarea unui proiect european "Marie Curie" care aduce universitatea arădeană de stat la egalitate cu cele mai prestigoase instituţii de învăţământ superior din lume în domeniul spectometriei de masă.

Un grup de elită

Cele patru cercetătoare, prof.univ.dr. Alina Zamfir, lector dr. Corina Flangea şi masterandele Mirela Galuşca şi Adina Mureşan care lucrează în acest proiect speră ca "rezultatele obţinute să fie publicate în reviste ISI cu factor mare de impact mărind prestigiul şi vizibilitatea internaţională a Univeristăţii Aurel Vlaicu" declară Alina Zamfir, unul din cei mai mari cercetători în domeniu în acest moment. "Cercetarea presupune dezvoltarea spectometriei de masă cu aplicaţii în biomedicină şi ne bucurăm că vom lucra alături de cercetători de la universităţi de top din Europa şi SUA", preciza Corina Flangea. "Trebuie să aduc un elogiu acestor tineri care prin munca lor de cercetare contribuie la afirmarea universităţii noastre în lume. Performanţa lor de a fi parteneri în unul din cele mai importante proiecte derulate de Uniunea Europeană în domeniul cercetării confirmă încă o dată faptul că, politica noastră de promovare a generaţiei tinere este una corectă şi necesară pentru dezvoltarea universităţii" aprecia rectorul UAV, prof.univ.dr. Lizica Mihuţ.JA-M.A.

Valoarea proiectului

Proiectul ce se va derula pe doi ani este finanţat de Uniunea Europeană cu 700 000 Eu şi sunt implicate universităţi din Europa şi SUA.

marie_curie
Rectorul Lizica Mihuţ, alături de cele două cercetătoare Alina Zamfir şi Corina Flangea FOTO:JA

Articolul a fost publicat în: 7 September 2011, 07:09.

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET