Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.

UAV investește în cunoaștere

UAV investește în cunoaștere

UAV este membru fondator al Asociaţiei Universităţilor, Institutelor de Cercetare-Dezvoltare şi Bibliotecilor Centrale Universitare din România “ANELIS PLUS”.

 

ARAD. Acces la informație pentru toți profesorii și cercetătorii din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad. Timp de cel puțin 3 ani (2013-2016) informația științifică din întreaga lume va fi mult mai ușor de obținut și mult mai accesibilă celor interesați. Proiectul propus de Asociația „ANELIS PLUS”„Asigurarea accesului electronic naţional la literatura științifică pentru susținerea şi promovarea sistemului de cercetare şi educaţie din România/ANELIS PLUS” a fost acceptat la finanţare în urma competiţiei lansată anul trecut de către UEFISCDI- Proiecte mari de investiții în infrastructura CD,  proiecte tip rețelizare/acces infrastructură.  Acest proiect are ca obiectiv dezvoltarea capacităţii naţionale de cercetare şi integrare a sistemului de Cercetare, Dezvoltare, Inovare din România în mediul ştiinţific internaţional, prin asigurarea accesului entităţilor de cercetare româneşti la resurse electronice de informare şi documentare. Ceea ce va însemna contribuția UAV, cuantificată la circa 35.000 euro anual pe perioada celor trei ani, constă în crearea unei rețele informatice care să asigure accesul la informație al utilizatorilor platformei.

„Toate demersurile Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad sunt o dovadă clară a importanţei pe care universitatea o acordă documentării ştiinţifice ca element esenţial în asigurarea unor condiţii normale pentru organizarea şi desfăşurarea activităţii de cercetare ştiinţifică”, a punctat prof.univ.dr.Florentina Munteanu,  prorector al UAV. JA-M.A.

 

Finanțare

Bugetul proiectului se constituie din contribuţia ANCS, în valoare de maxim 120 milioane de lei, şi cofinanţarea din partea Asociaţiei care trebuie să contribuie cu o sumă suplimentară, în cuantum de cel puţin 20% din valoarea totală a proiectului.

 

Florentina Munteanu, prorectorul UAV  FOTO:JA

Articolul a fost publicat în: 16 May 2013, 06:39.

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET