Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.

UAV sub lupa germanilor

UAV sub lupa germanilor

Sursa: Jurnal arădean , 26 august 2011, anul XXIII, nr. 6388

Performanţele UAV au fost cotate cu un indice situat peste media universităţilor din UE

ARAD. Un studiu realizat de un institut de cercetare din Berlin amplasează Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad la acelaşi nivel cu universităţi din Germania, Marea Britanie, Austria şi Cehia şi peste media UE. Au fost incluse în cercetare specializările de inginerie şi ştiinţe exacte (informatică) iar metoda folosită pentru acest raport de cercetare a fost cea a chestionarului on-line. "Am fost contactaţi de institut pentru a ne da acordul de participare. Perioada de desfăşurare a cercetării a fost septembrie 2010 - ianuarie 2011 iar studenţii au fost informaţi cu privire la modul de accesare al întrebărilor iar cei care au dorit au aplicat. Nu au avut nici o posibilitate de a interveni în selecţia respondenţilor", ne informează prof.Doina Cheta.

Priorităţile studenţilor

Din raportul final al institutului reiese, potrivit analizei efectuate de conf.univ.dr. Mihaela Iacob, că pentru studenţii UAV, motivele pentru care au ales universitatea de stat arădeană sunt în ordine: facilităţile IT, calitatea cadrelor didactice, conţinutul programelor de studiu, reputaţia universităţii pe piaţa muncii şi pe ultimul loc facilităţile oferite studenţilor. "Este o dovadă că tinerii de astăzi sunt maturi, că îşi stabilesc parcursul academic după criterii bine alese iar faptul că rezultatele ne plasează lângă universităţi din Uniunea Europeană dovedeşte că avem un învăţământ de calitate" a subliniat rectorul UAV, prof.univ.dr. Lizica Mihuţ.

Punctaj

Performanţele universităţii au fost evaluate pe baza unei scale de satisfacţie cuprinsă între 4,8 şi 5,6, UAV având un indice de 5,2, peste media UE care a fost de 5,1. Au fost incluse în studiu universităţi din peste 24 de ţări europene.

lupagerm
Lizica Mihuţ, alături de Doina Cheta şi Mihaela Iacob FOTO:JA

Articolul a fost publicat în: 26 August 2011, 04:34.

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET