Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.

Un intelectual de marcă distins de UAV

Un intelectual de marcă distins de UAV

Sursa: Jurnal aradean, 9 decembrie 2011, an XXIII, Nr.6462

Profesorul francez, Jacques Le Rider, a primit distincţia Doctor Honoris Causa a Universităţii "Aurel Vlaicu" din Arad.

ARAD. "Un atlet al spiritului" a fost numit profesorul şi reputatul om de cultură francez, Jacques Le Rider, de către profesorul Ionel Funeriu în timpul ceremoniei de acordare a tilului de Doctor Honoris Causa al Universităţii "Aurel Vlaicu" din Arad. Evenimentul a avut loc ieri şi a adunat în sala festivă a universităţii arădene de stat profesori, studenţi care au avut răgazul unei escapade culturale, benefică fără îndoială spiritului. "Este o onoare pentru noi să avem prilejul de a-i acorda această înaltă distincţie profesorului Jacques Le Rider, un mare om de cultură, un fin intelectual a cărui valoare este recunoscută pe plan european" a punctat, rectorul UAV, prof.univ.dr. Lizica Mihuţ

Cine este Jacques Le Rider

Oaspetele francez este profesor la Ecole Pratique des Hautes Etudes, membru al Institutului universitar al Franţei, autor a numeroase cărţi, din care cea mai substanţială este considerată "Etant donné". Scriitura sa, apreciată şi citată în multe alte cărţi de specialitate, a fost sintetizată de profesorul Funeriu în "Laudatio" rostit cu prilejul ceremoniei. "Refuzul platitudinii pare să fie deviza domnului Jacques Le Rider şi domnia sa nu se îndepărtează nici o clipă de aceasta, probându-şi la fiecare pagină abilitatea hermeneutică. Nimic nu e socotit dovedit pentru totdeauna, bun de primit ca atare, ci totul este supus travaliului pacient al inteligenţei, împinsă parcă de un pariu nemărturisit la demolarea tuturor locurilor comune cu putinţă" a formulat cu eleganţă profesorul univeristăţii arădene de stat Ionel Funeriu. A fost un eveniment care va rămâne menţionat în analele UAV iar numele distinsului oaspete va fi trecut şi la pagina destinată prietenilor universităţii. JA-M.A.

Invitat de seamă

Ceremonia s-a bucurat de prezenţa lui Tudorel Urian, consilier al ministrului Educaţiei, "unul dintre puţinii intelectuali care sunt promovaţi în funcţii de conducere" cum puncta rectorul UAV.

dhc1
Profesorul Rider a primit distincţia din partea rectorului Lizica Mihuţ, FOTO:JA

Articolul a fost publicat în: 9 December 2011, 00:53.

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET