Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.

Universitaria, un partener de încredere

Universitaria, un partener de încredere

Sursa:  Jurnal arădean, 12 august, anul XXIII nr. 6379

UAV are în acest moment cel mai mare sindicat, ca număr de membri, din sistemul univeristar

ARAD. Sindicatul Universitaria, afiliat confederaţiei Alma Mater, reprezintă interesele membrilor săi, cadre didactice şi personal auxiliar din cadrul universităţii arădene de stat. Aşa cum preciza preşedintele formaţiunii sindicale, conf.univ.dr. Ioan Calinovici, principalul obiectiv al formaţiunii pe care o conduce este "creşterea calităţii învăţământului, responsabilizarea angajaţilor privind modul în care îşi îndeplinesc sarcinile prevăzute în fişa postului, cât şi respectarea drepturilor acestora conform clauzelor prevăzute în Contractul colectiv de muncă". "Ceea ce apreciez la relaţia dintre sindicat şi conducerea universităţii este discursul constructiv cu care cei din Universitaria au ştiut mereu să vină în faţa Senatului UAV. Indiferent de problemele apărute, ceea ce primează în cadrul instituţiei noastre este păstrarea stabilităţii şi a unităţii. Principiul de bază a UAV este acela de a rămâne împreună, singura cale de a ne asigura o dezvoltare permanentă" a subliniat rectorul UAV, prof.univ.dr. Lizica Mihuţ.

Raport constructiv

Implicarea sindicatului în deciziile luate la nivelul conducerii UAV este, în opinia liderilor, o dovadă a bunei colaborări."Participăm la toate şedinţele Senatului, prezentăm doleanţele angajaţilor şi întotdeauna am avut înţelegere din partea conducerii universităţii. Interesul nostru comun este de a ridica standardul de calitate al UAV" a ţinut să sublinieze conf.univ.dr. Petru Tărchilă.
"Buna înţelegere, atitudinea colegială şi abordarea directă în spiritul legislaţie în vigoare, alături de certitudinea că opinia Sindicatului Universitaria contează şi este luată în considerare, sunt factorii care reprezintă stabilitatea instituţiei şi totodată garanţia existenţei noastre viitoare în rândul instituţiilor de învăţământ superior din România" a mai punctat liderul Universitaria.

sindicat

Cele două părţi, la masa discuţiilor FOTO:JA

Istoric

Universitaria a fost înfiinţat în anul 2009, are acum 250 de membri, fiind cel mai mare din ţară şi, în prezent, este afiliat Confederaţiei Alma Mater.

Articolul a fost publicat în: 11 August 2011, 23:35.

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET