Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.

Universitatea „Aurel Vlaicu” conectată la Europa

Universitatea „Aurel Vlaicu” conectată la Europa

Universitatea de stat arădeană a participat la summit-ul european Salvarea „Generaţiei pierdute” a Europei.

ARAD. Universitatea de stat din Arad a fost prezentă la Bruxelles, acolo unde s-a discutat una din problemele acute ale Europei în ceea ce priveşte piaţa muncii şi oferta educaţională a sistemului de învăţământ. Paradoxul care a atras atenţia Uniunii Europene priveşte deopotrivă şcolile şi mediul economic.

Statistica paradoxului

În ultimii ani a fost înregistrată o creştere a şomajului în rândul tinerilor la 24% în timp ce se înregistrează 4 milioane de locuri de muncă neocupate. Explicaţia venită dinspre angajatori este lipsa forţei de muncă în domeniul tehnologic de înaltă performanţă. „A fost un summit care a punctat marea carenţă a sistemului de învăţământ: lipsa corelării cu piaţa muncii. Am fost acolo pentru a fi la curent cu ce se întâmplă pe plan european. Ca universitatea de stat vrem să pregătim tineri nu doar pentru piaţa muncii din România, ci şi pentru cea europeană. În acest moment nu ne mai putem limita la ceea ce se întâmplă între graniţele ţării ci suntem obligaţi să avem o perspectivă europeană. Trebuie să oferim acestor generaţii pierdute dreptul de a fi considerată generaţia următoare a Europei”, a precizat preşedintele UAV, Lizica Mihuţ. „Universitatea noastră a înţeles că piaţa muncii este un factor de care trebuie să ţinem cont atunci când propunem programe de studiu. Este foarte important să cunoaştem care e cererea dinspre mediul economic pentru a veni în sprijinul tinerei generaţii”, a punctat rectorul Ramona Lile. JA-M.A.

Participare

Au participat reprezentanţi ai mediului de afaceri, organizaţii internaţionale, parteneri sociali. România a fost reprezentată de Mariana Câmpeanu, Ministrul Muncii.

5uav.europa
Conducerea UAV a fost prezentă la Bruxelles FOTO: JA

Articolul a fost publicat în: 29 May 2013, 01:39.

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET