Sari la conţinut.

Language:

Universitatea
"Aurel Vlaicu" din Arad

Sari peste panoul lateral al blogului.

Universitatea „Aurel Vlaicu” în Barometrul european de Opinie

 

Rectorul UAV, prof.univ.dr Ramona Lile consideră că rezultatele acestei cercetări sunt benefice pentru universitatea arădeană de stat.

 

Arad. Universitatea arădeană de stat a fost inclusă în cercetarea realizată de către Trendence InstitutGmbH din Berlin în cele 1.000 de universități din 24 de țări europene. Chestionarele on line utilizate ca metodă de cercetare au fost aplicate în perioada octombrie 2014- februarie 2015 pentru studenții UAV. „Este un câștig pentru  Universitatea „Aurel Vlaicu”  faptul că este inclusă în această cercetare. Rezultatele care ne sunt furnizate la finalizarea analizei răspunsurilor stundenților reprezintă indicatori  pentru calitatea actului educativ. În același timp ne oferă un portret al studentului cu toate așteptările sale”, a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

Ce  vor studenți?

Potrivit acestui raport, media de vârstă a studenților intervievați este de 24, 8 ani, cei mai mulți provenind de la Științele Educației 36,8%, Științe umaniste 31% și Științe Economice 19%.  Studenții sunt pregătiți să lucreze 40 de ore pe săptămână pentru un salariu de 7.800 euro pe an. Dintre aptitudinile pentru piața muncii 75% au declarat că unul din atuurile lor e punctualitatea în respectarea sarcinilor, în timp ce pentru 64% munca sub presiune este de neacceptat. Ceea ce reprezintă însă un avantaj, atunci când sunt în căutarea unui loc de muncă, e faptul că sunt cunoscători a cel puțin unei limbi de circulație internațională. Peste 20% au declarat că sunt buni cunoscători ai limbii spaniole, 16% franceza iar germana o stăpânesc 10% dintre studenți.

Articolul a fost publicat în: 22 January 2016, 08:06.

Înapoi sus.

Site realizat de ROBO Design.

Coordonator Prof. Dr. Ioan Dziţac.

Dani Radulescu @ ActivNET